Španija: Primera Division 2010/2011

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
El Klasiko: Dva penala, po bod za svakog, novi duel već u sredu

Real - Barselona 1:1


El Klasiko: Dva penala, po bod za svakog, novi duel već u sredu


Fudbaleri Reala i Barselone odigrali su 1:1 u 162. “El Klasiku”, a iako je “kraljevski klub” stigao do izjednačenja uz igrača manje, razloga za slavlje i nema baš previše jer najveći rival i dalje na prvenstvenoj tabeli ima osam bodova prednosti. Tugu pristalica “kraljevskog kluba” što će izgleda ponovo ostati bez titule mogla bi da uteši činjenica da će se sa istim rivalom već u sredu ponovo sastati, i to na “Mestalji” u borbi za pehar Kupa Kralja.

134602_albiolcrveni-reuters_f.jpg


Meč na kome je nastupilo 12 igrača koji su osvajali Svetsko prvenstvo kao i dva dobitnika "Zlatne lopte" namenjene najboljem fudbaleru sveta, počeo je prilično burno jer je Barselona u ovaj veliki derbi ušla sa velikih osam bodova prednosti u odnosu na Real, pa i ne čudi što je domaćin od samog starta ovog spektakla krenuo agresivno po prednost. Delom zbog trke za titulom, a delom i zbog poraza od 5:0 u prvom delu sezone.

Ipak, prvi veliki uzdah izmamila je akcija Barse iz 27. minuta kada je Vilja bio u duelu sa Kasiljasom, pao u kaznenom prostoru rivala, ali penala nije bilo i pored neverice svih iz katalonskog kluba.

Probao je svoje udarce Ronaldo, koji je igrao nešto slobodnije nego što je inače slučaj kada je na istom terenu na kome je i Mesi, ali je Argentinac bio u centru pažnje pred kraj poluvremena. Igrao se 43. minut kada je razmenio dodavanja sa Viljom, no nije uspeo da matira Kasiljasa.

No, nije to bilo sve u prvom poluvremenu, iako se bližilo kraju, pošto je pred odlazak u svlačionicu Ronaldo imao još bolju šansu od Mesija, kada je njegov udarac glavom Alves zaustavio na samoj gol-liniji, na zaprepašćenje prepunih tribina stadiona "Santjago Bernabeu".

Ipak, iako su priželjkivali drugo - odbrana Barselone uspela je da izdrži i taj nalet Reala, potpomognuta činjenicom da je u njenim redovima po prvi put od 22. januara zaigrao do skora povređeni kapiten Karles Pujol.

Tek što je počelo drugo poluvreme - Barselona je došla do prednosti. Albiol je zbog prekršaja nad Viljom u svom kaznenom prostoru isključen u 52. minutu, a Lionel Mesi je potom sa "bele tačke" matirao Kasiljasa. Najbolji fudbaler sveta je tako, posle 11 utakmica protiv timova koje je vodio Žoze Murinjo, konačno uspeo da se upiše u listu strelaca na meču na kome je trener rivala slavni Portugalac.

Činilo se da Real više nema šta da traži u ovom meču, naročito posle akcije u kojoj je Pedro odložio loptu za Ćavija a ovaj pogodio gornji rub prečke, no Barselona je tada "povukla ručnu", pa je madridski klub uspevao da pripreti iako je imao igrača manje. To se isplatilo u 82. minutu, kada je Alves oborio Marsela, a Ronaldo uspeo da izjednači rezultat realizujući najstrožu kaznu.

Novih promena rezultata u završnici nije bilo iako je Kedira pripretio Valdesu sa ivice kaznenog prostora a Vilja prokockao savšrenu asistenciju, pa je Barselona i dalje na "+8" u odnosu na najvećeg rivala, što je za pristalice oba tima i najvažnije. Novi duel je već u sredu, a potom slede još dva - u polufinalu Lige šampiona, najpre 27. aprila na stadionu "Santjago Bernabeu", a potom će revanš biti odigran na "Nou Kampu" 3. maja.


Primera, 32. kolo

Subota:
Hetafe - Sevilja 1:0

(Miku 76)
Malaga - Majorka 3:0

(Fernandez 26, Baptista 40, 57)
Almerija - Valensija 0:3

(Soldado 51, Stankevičijus 67, Alba 81)
Real Madrid - Barselona 1:1

(Ronaldo 81p - Mesi 52p)

Nedelja:
Deportivo La Korunja - Rasing Santander 17h
Levante - Herkules
Real Sosijedad - Sporting Hihon
Osasuna - Atletik Bilbao 19h
Espanjol - Atletiko Madrid 21h

Ponedeljak:
Viljareal - Saragosa 21h

Tabela: Barselona 85, Real Madrid 77, Valensija 63, Viljareal 54, Sevilja 46, Bilbao 45, Atletiko Madrid 45, Espanjol 44, Majorka 39, Levante 39, Hihon 38, Hetafe 37, Santander 37, Sosijedad 35, Osasuna 35, Deportivo 35, Malaga 33, Saragosa 33, Herkules 30, Almerija 26



Blic
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Industrijalci iz Dubaija kupuju tim iz Primere

Industrijalci iz Dubaija kupuju tim iz Primere



bvest-22949.jpg


Grupa industrijalaca iz Dubaija kupila je jedan španski fudbalski klub iz prve lige, rekli su predstavnici te grupe.

Kaizer Rafik, jedan od partnera grupe kompanija Rojal Emirejts, odbio je da kaže o kom klubu se radi, ali je rekao da je cena oko 90 miliona dolara.
On je istakao da se ime kluba neće menjati, ali da će ime "Tim Dubai" biti dodato na dresove, uz ime stadiona, kao i na druge proizvode kluba. Investitori sa Bliskog istoka su već kupovali fudbalske klubove u Evropi.
Šejk Mansur iz Ujedinjenih Arapskih Emirata je kupio Mančester siti 2008. a šeik iz Katara je kupio Malagu u junu 2010. godine.


jelenfootball.com


 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
EL KLASIKO: Real konačno pobedio Barsu!

EL KLASIKO: Real konačno pobedio Barsu!


Real Madrid pobedio je Barselonu rezultatom 1:0 i posle produžetaka osvojio španski Kupa kralja prvi put od 1993. godine, a deseti u istoriji! Strelac Kristijano Ronaldo u 103. minutu.

v203871p0.jpg

Ludnica na "Mestalji"!

I na kraju slavlje fudbalera i navijača Reala Madrida. Žoze Murinjo je uspeo. Opet...

U domu Valensije, dva najveća španska kluba Real Madrid i Barselona igrala su 107. finale Kupa kralja. Posle 90 minuta rezultat je bio 0:0, a onda je pala odluka u produžecima.

Golom Kristijana Ronalda u 103. minutu, Real Madrid je pobedio Barselonu prvi put posle šest utakmica i umalo tri godine i osvojio deseti naslov pobednika nacionalnog Kupa, na koji se u Madridu čekalo od 1993. godine:

Real Madrid - Barselona 1:0, 0:0 (0:0).

Odlučujućem pogotku prethodila je majstorska akcija Marsela i Anhela Di Marije na levom krilu, idealan centaršut Di Marije i sjajna reakcija Kristijana Ronalda glavom - 1:0! Golman Barselone Pinto... Hmmmm, mogao je i bolje!


U preostalih 15 i "kusur" minuta, Barselona nije uspela da stvori ni šansu, delovala je kao tim koji ne zna da igra kada gubi, možda je ponestalo i snage, pa je Real pobedio najvećeg rivala prvi put od 7. maja 2008. godine. Onaj ko nije bio u situaciji da gleda derbi svih derbija na svetu, 211. zvanični, a 29. u Kupu, mnogo je propustio!

A, ko bi rekao, posle 0:0 za 90 minuta!?

To može samo fudbal! A, ponajbolje Real i Barselona...

Izuzetno je nezahvalno napisati izveštaj sa utakmice, koja je rešena u tri vanserijska poteza Brazilca, Argentinca i Portugalca u produžetku. Reklo bi se da je ceo meč stao u tih nekoliko sekundi, koliko je trajala akcija, ali istina je i da je ovaj drugi "El Klasiko" u četiri dana, posle onog prvenstvenog iz Madrida (1:1), mogao da ima "hiljadu" drugačijih epiloga.

Malo zbog toga što je defanzivni Real, bez klasičnog centarfora, sa klasičnim stoperom na mestu zadnjeg veznog, Pepeom, bio bolji tim u prvih 45 minuta. Malo zbog toga, što je taj isti Real bio sateran na svoju polovinu i prepušten fantastičnom golmanu Ikeru Kasiljasu i njegovim urođenim refleksima.

Svakom po poluvreme, a Realu titula, jer je bio konkretniji kada je to bilo najvažnije.

U prvih 45 minuta, iz naizgled defanzive, ali sa fanatičnom tranzicijom u vidu prodora Ronalda, Di Marije i Mesuta Ozila, Real je stvorio dve dobre šanse u prvih 25 minuta igre, ali su Ozil i Ronaldo pravili "potez više" i ostavljali Pinta besposlenog.

Već tada, bilo je jasno da će na najvećim mukama u Valensiji biti glavni sudija Undijano Maljenko, jer je tenziija na "Mestalji" bila tektonskih razmera. Pravi raritet bilo je to što se utakmica nije igrala ni u Madridu, ni u Barseloni, što su i jedni i drugi imali više od po 20.000 svojih pristalica na tribinama i što je buka bila zaglušujuća. Malo ko prati španski klupski fudbal može da se seti utakmice na kojoj je atmosfera bila usijana kao na Balkanu, u Grčkoj, Turskoj, Argentini.

Sve to, autoritativni arbitar iz Pamplone, Maljenko, "hendlovao" je kao da se radi o revijalnom susretu redakcije SOS kanala i Kontrole leta, pa će posle svi za sto da "napadnu" prase i gajbu piva. A, ne kao da se radi o sukobu dva sveta.

v203871p1.jpg



U 28. minutu, prljavi duel Davida Vilje iz Barselone i Alvara Arbeloe iz Reala. Prilikom podizanja, Arbeloa je nagazio Vilju, što je dovelo do koškanja dvojice rivala, a Maljenko je sve rešio... Bez žutog kartona!

I onda prva prava prilika za Ronalda. U 36. minutu, Ozil mu je poslao carski pas, Ronaldo prošao pored levog beka Barse Adrijana i snažno šutirao, ali je Pinto preusmerio loptu u korner.

Šansu utakmice, pre gola, Real je imao u 44. minutu, kada je Pepe pogodio stativu glavom, na centaršut Ozila. Čulo se čuveno "Huuuuuuuuuuy" sa dela tribina na kojem su bili navijači u belom. Barsa je preživela poluvreme u kojem je možda i prvi put ove sezone bila potpuno nadigrana, bez da je stvorila šansu koja bi se našla i u ovako opširnom izveštaju.

Ali, u drugih 45 minuta... Druga priča.

Iako nijedan trener ništa nije menjao, slika na terenu drastično se promenila.

U 48. minutu, Vilja je sjajno proigrao Andresa Inijestu, koji je pao nakon što je naleteo na Rikarda Karvalja, "Blaugrana" tražila je penal, ali je Maljenko odmahnuo rukom i bio u pravu. Samo tri minuta kasnije, Pedro je promešao Marsela i šutira desnom nogom, s leve strane, ali je promašio metar, metar i po... I Kasiljas je bio na "lopti".

Dok su sevali laseri u lice svakog igrača koji bi izvodio prekid, Barsa je postigla gol, koji je bio opravdano poništen, jer se Pedro nalazio pola metra iza leđa odbrane Reala na lucidni pas u prostor majstora Lea Mesija.

A, da ne zaboravimo pre finiša izveštaja da pomenemo i to da Mesi nije igrao loše, ali da je njegova produktivnost bila svedena na minimum, što je uostalom Murnjo više puta uspevao, poslednji put prošle sezone u dva meča polufinala Lige šampiona kada je sa Interom izbacio Barsu (3:1 u Milanu, 1:0 u Barseloni).



v203871p2.jpg



Mislite li i dalje da je Barsa surovi favorit protiv Reala u dva meča polufinala Lige šampiona koji samo što nisu? Utisak se znatno promenio sada, u poređenju sa atmosferom posle "čišćenja" u prvom delu sezone na Nou Kampu (5:0).

Ipak, gotovo jednako ofanzivna kao tada, Barsa je bila u periodu između 70. i 85. minuta. Nakon što je Murinjo prvi put napravio izmenu i umesto umornog Ozila, ubacio pravog napadača Emanuela Adebajora, postajalo je sve neprijatnije pred Kasiljasom.

U 75. minutu, Serhio Buskets je proigrao Danija Alveša, koji je utrčao iza leđa odbrane, ali je loše primio pas, pa je stao, sačekao Mesija, a ovaj posle prijema šutirao "punom" sa 20 metara, no odbranio je Kasiljas! Odmah potom, Mesi je napravio novu majstoriju, izbacio Pedra samog na levom krilu, odakle je ovaj pokušao da lobuje Kasiljasa, ali je kapiten Reala opet dokazao da je (jedan od) najbolji(h) golman(a) današnjice.

I to nije bilo sve od Barse. U 81. minutu, Inijesta i Mesi odigrali su dupli pas, Inijesta se sjajno kretao bez lopte, dobio loptu na vreme i šutirao levom u "dalji" ugao, ali je Kasiljas vrhovima prstiju poslao loptu u korner.

E, to jeste bilo sve od šampiona Španije, koji je išao na pohod po 26. Kup, u 35. finalu.

Poslednju šansu pre produžetaka, i to kakvu, imao je Real. Di Marija je usmeren na desnu stranu, kao da ne zna ništa sa desnom nogom, ali je to iskoristio i poslao bombu sa ivice šesnaesterca pod prečku, koju je Pinto krajnjim naporima uspeo da prebaci preko prečke.

Sekund pre isteka "regularnih" 90, finale umalo nije dobilo pobedika, ali se moralo u doigravanje, što su svakako priželjkivali svi oni koji nisu navijači nijednog od klubova učesnika spektakla.

U produžecima, do izražaja je došla bolja fizička pripremljenost i "naoštrenost na trofej" Murinjovog tima. Kako je samo Ronaldo pretrčao 40 metara u 98. minutu, ostavio za sobom dvojicu defanzivaca, koji su u startu imali pet metara prednosti i onda šutirao iz prve, ali bio malo neprecizan. Bila je to samo najava onoga što je već opisano u "lidu" izveštaja.

Barsa nije umela da uzvrati posle 0:1, pa je čak i Di Marija mogao da dobije drugi žuti karton u 119. minutu.



v203871p3.jpg



Bila je ovo deseta pobeda Reala nad Barselonom, uz četiri remija i 14 pobeda Katalonaca. Ali, Madriđani su se izjednačili po pobedama u direktnim okršajima u finalima - sada je 3:3. Real je dobio 1936, 1974. i 2011. godine, a Barsa 1968, 1983. i 1990. godine.

Kup Španije igra se od 1902. godine, ovo je bio 211. zvanični "El Klasiko", Real je zabeležio 86. pobedu i ostavio rivala sa 82, uz 43 remija.


Živeo "El Klasiko", a uskoro će još dva!


BARSELONA:
Pinto - Alveš, Pike, Buskuets, Adriano - Ćavi, Maskerano, Inijesta - Pedro, Mesi - Vilja.

REAL MADRID:
Kasiljas - Arbeloa, Ramos, Karvaljo, Marselo - Pepe, Ćavi Alonso, Kedira - Ozil, Di Marija - Ronaldo.

(N. J. - MONDO, foto: Guliver/Getty Images)


 
Poslednja izmena od urednika:
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
PRIMERA: Real "zaključao" Mestalju

PRIMERA: Real "zaključao" Mestalju


Het-trik i dve asistencije Iguaina, dva gola i asistencija Kake u demoliranju Valensije na njenom stadionu - 6:3 (4:0)! Barsa rutinski preko Osasune.

v204141p0.jpg



Kakva pobeda Real Madrida i kakva poruka Barseloni uoči prve utakmice polufinala Lige šampiona u sredu na Santjago Bernabeu!

Tri dana pošto je na Mestalji savladao Barsu u iscrpljujućem finalu Kupa kralja, Real je u značajno izmenjenom sastavu ponovo došao na taj stadion i u susretu sa Valensijom priredio pravu fudbalsku egzibiciju.

U prvih 11 nije bilo Kristijana Ronalda, Di Marije, Marsela, Ramosa, Ćabija Alonsa, Kedire, Ozila... Njihova mesta zauzeli su Granero, Kanales, Naćo, Lasana Dijara.

Čak su i kladionice proglasile Valensiju blagim favoritom, računajući da je Real (sa zaostatkom od osam bodova u odnosu na Barselonu) odustao od borbe za titulu i da će se čuvati za Ligu šampiona.

Zaboravili su samo da Žoze Murinjo među igračima iz drugog plana ima rekonvalescente Benzemu i Iguaina, pa čak i Kaku, nekada najboljeg fudbalera sveta!

Ekipa predvođena ovim triom očitala je Valensiji lekciju iz jednostavnog, napadačkog fudbala. Golman Gvajta svih šest puta je matiran takoreći iz svog peterca - četiri puta posle ubacivanja sa boka, jednom posle kardinalne greške Matjea i jednom posle driblinga Kake na malom prostoru.

Vodio je Real sa 5:0 i 6:1, a onda se opustio i dozvolio domaćinu da smanji na 6:3, moglo je lako da bude i 6:4.

"Slepi miševi" takođe su pogađali iz neposredne blizine. Prvi se u strelce upisao Roberto Soldado, dete Madriđana, a za njim Brazilac Žonas i Đordi Alba.

PAROVI 33. KOLA:

Valensija - Real Madrid 3:6 (0:4)
/Soldado 60, Žonas 80, Alba 84 - Benzema 23, Iguain 31, 42, 53, Kaka 39, 62/

Barselona - Osasuna 2:0 (0:0)
/Vilja 24, Mesi 88/

Atletik Bilbao - Sosijedad 2:1 (2:1)
/Munian 18, Tekero 29 - Martinez 31ag/

nedelja:

Herkules - Deportivo (17.00)
Majorka - Hetafe
Rasing - Malaga
Sporting - Espanjol
Atletiko Madrid - Levante (19.00)
Sevilja - Viljareal (21.00)

ponedeljak:

Saragosa - Almerija (21.00)

TABELA: Barselona (+1) 88, Real (+1) 80, Valensija (+1) 63, Viljareal 57, Atletik B. 51, Sevilja 46, Atletiko M. 46, Espanjol 45, Levante 42, Majorka 39...

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
PRIMERA: Đukić pobedio svoj Deportivo

PRIMERA: Đukić pobedio svoj Deportivo


Miroslav Đukić ostvario drugi trijumf na klupi Herkulesa koji se grčevito bori za opstanak u Primeri.

v204208p0.jpg



Nekadašnji trener Partizana i selektor Srbije čak sedam godina igrao je za Deportivo La Korunja i postao je sastavni deo istorije tog kluba.

Ali, trenerske vode dovele su ga u situaciju da se bori za goli prvoligaški život upravo protiv kluba u kojem je izvanredno igrao. I uspeo je!


U 33. kolu Primere, Herkules je pobedio Deportivo 1:0 i sačuvao je šansu da ostane u eliti. To je druga pobeda Đukića kao trenera Herkulesa, koji je i pored ove pobede u opasnoj zoni.


Jedini gol na meču postigao je Tijago Gomeš udarcem glavom posle centaršuta Kika.


Đukić je u najavi ovog meča izjavio da će spas za Herkules biti ako pobedi sve utakmice na svom terenu. Za sada mu ide po planu.


Problem za Herkules je u tome što je pobedila i Malaga i to na gostovanju u Santaderu 2:1. Malaga sada ima 36 bodova, dok je Herkules prikupio 33.


REZULTATI 33. KOLA:


Nedelja:


Herkules - Deportivo La Korunja 1:0 (0:0)

/Gomeš 59'/

Majorka - Hetafe 2:0 (1:0)

/Nunjez 25ć, Ienaga 67'/

Rasing - Malaga 1:2 (0:2)

/Rozenberg 73' - Baptista 32', Fernadez 35'/

Sporting Hihon - Espanjol 1:0 (0:0)

/Novo 70/

Atletiko Madrid - Levante 4:1 (1:1)

/Elijas 19', Aguero 50', 70'p, Munua 84'ag - Saisedo 39'p)

Sevilja - Viljareal 3:2 (2:0)

/Rakitić 9', Negredo 14', Romarik 62' - Marćena 56', Rosi 73')

Ponedeljak:

Saragosa - Almerija (21h)

Subota:


Valensija - Real Madrid 3:6

Barselona - Osasuna 2:0
Atletik Bilbao - Real Sosijedad 2:1

TABELA:


1. Barselona 33 28 4 1 88:17 88

2. Real Madrid 33 25 5 3 79:26 80
3. Valensija 33 19 6 8 57:41 63
4. Viljareal 33 17 6 10 51:39 57
5. Atletik Bilbao 33 16 3 14 51:47 51
6. Sevilja 33 14 7 12 51:49 49
7. Atletiko Madrid 33 14 7 12 54:44 49
8. Espanjol 33 14 3 16 40:46 45
9. Levante 33 12 6 14 37:45 42
10. Majorka 33 12 6 15 35:45 42
11. Sporting Hihon 33 10 11 12 31:37 41
12. Real Sosijedad 33 12 2 19 43:57 38
13. Deportivo 33 9 11 13 27:41 38
14. Hetafe 33 10 7 16 43:53 37
15. Rasing 33 9 10 14 32:49 37
16. Osasuna 33 9 8 16 37:41 35
17. Malaga 33 10 6 17 44:63 35
18. Saragosa 32 8 9 15 31:45 33
19. Herkules 33 9 6 18 30:50 33
20. Almerija 32 5 11 16 32:57 26

(MONDO)


 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
PRIMERA: Realu šamari i od Saragose

PRIMERA: Realu šamari i od Saragose


Saragosa trijumfovala na Santjago Bernabeuu 3:2 (1:0) u prvom meču 34. kola Primere.

v204780p0.jpg



Real Madrid je poražen od Barselone prošle nedelje u prvom meču polufinala Lige šampiona (0:2). Samo tri dana kasnije na istom mestu, na Santjago Bernabeuu, doživeo je još jedan neuspeh.

Saragosa je načinila senzaciju i ostvarila tek drugu pobedu na strani u sezoni - 3:2 (1:0). Prethodno, tim Havier Agirea bio je jedini u Primeri sa samo jednim slavljem na gostovanjima.

Na La Romaredi su se do dolaska u Madrid tresli, jer se grčevito bore za opstanak, a posle trijumfa nad Realom stigli su čak do 12. mesta! Doduše, nisu još obezbedili opstanak, jer konkurenti imaju meč manje.

Trener Reala Žoze Murinjo odmarao je nekolicinu prvotimaca zbog predstojećeg revanša sa Barselonom. Marselo, Mesut Ozil i Anhel Di Marija su ušli u igru u drugom poluvremenu, a Kristijano Ronaldo nije bio ni na klupi. U španskim mediji je čak osvanula vest da je šef struke kaznio svog zemljaka zbog izjava kojima je kritikovao taktiku.

U Realu su se još ranije oprostili od titule, a sada...

Saragosa je iskoristila sve šanse. Lafita je u finišu prvog poluvremena, koje je bilo dosadno, doveo goste u vođstvo posle kardinalne greške golmana Ikera Kasiljasa.

Na 2:0 povisio je Gabi iz penala u 55, a sedam minuta kasnije Serhio Ramos je smanjio na 1:2 udarcem glavom posle kornera. Nedugo zatim Real je oštećen zbog nedosuđenog penala nad Kakom.

Lafita je postigao svoj drugi gol u 77. minutu, a konačan rezultat postavio je Karim Benzema u 85.

Iako je drugo poluvreme produženo šest minuta, "kraljevi" nisu imali snage da izjednače. Pogotovo što su od 85. minuta igrali bez isključenog Rikarda Karvalja.

Bila je to prva pobede Saragose nad Realom u prvenstvu još od novembra 2001. godine.

Srpski reprezentativac Ivan Obradović igrao je za goste u prvom poluvremenu.

Pre početka utakmice igrači Reala izneli su repliku pehara namenjenu osvajaču Kupa kralja, jer je original razbijen pošto ga je tokom slavlja ispustio Serhio Ramos.

Parovi i rezultati 34. kola:

Real Madrid - Saragosa 2:3 (0:1)
/Ramos 62, Benzema 85 - Lafita 41, 77 Gabi 55p/

Real Sosijedad - Barselona 20,00
Deportivo - Atletiko Madrid 22,00

Nedelja

Levante - Sporting 17,00
Malaga - Erkules
Rasing Santander - Majorka
Almerija -Sevilja

Viljareal - Hetafe 19,00

Osasuna - Valensija 21,00

Ponedeljak

Espanjol - Atletik Bilbao 21,00

TABELA:

1. Barselona 33 28 4 1 88:17 88
2. Real Madrid 34 25 5 4 81:29 80
3. Valensija 33 19 6 8 57:41 63
4. Viljareal 33 17 6 10 51:39 57
5. Atletik Bilbao 33 16 3 14 51:47 51
6. Atletiko Madrid 33 14 7 12 54:44 49
7. Sevilja 33 14 7 12 51:49 49
8. Espanjol 33 14 3 16 40:46 45
9. Levante 33 12 6 14 37:46 42
10. Majorka 33 12 6 15 35:45 42
11. Sporting Hihon 33 10 11 12 31:37 41
12. Saragosa 34 10 9 15 35:47 39
13. Real Sosijedad 33 12 2 19 43:57 38
14. Deportivo 33 9 11 13 27:41 38
15. Hetafe 33 10 7 16 43:53 37
16. Rasing 33 9 10 14 32:49 37
17. Malaga 33 10 6 17 44:63 36
18. Osasuna 33 9 8 16 37:41 35
19. Erkules 33 9 6 18 30:50 33
20. Almerija 33 5 11 17 32:58 26

(MONDO, foto Guliver/Getty images)

 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
UEFA: Barsini fudbaleri nisu folirali

UEFA: Barsini fudbaleri nisu folirali


Displinska komisija Evropske fudbalske unije (UEFA) odbacila je žalbu Reala na nesportsko ponašanje fudbalera Barselone u prvoj utakmici polufinala Lige šampiona.


v204922p0.jpg



Španski mediji prenose današnju odluku UEFA, uz opasku da se očekuje da će se Madriđanl žaliti na to.

Real je prijavio šestoricu fudbalera Barse: Danija Alveša, Serhija Busketsa, Pedra, Žose Pinta, Sejda Kejtu i Viktora Valdesa za nesportsko ponašanje tokom prvog meča polufinala Lige šampiona prošle nedelje na Santjago Bernabeu (dobila Barsa 2:0).


Madriđani su u žalbi UEFA naveli da su fudbaleri Barse "folirali" faulove nad njima, da su simulirali, a pogotovo smatraju da je isključenje Pepea bilo prestrogo, odnosno da je sudija bio "navučen" na glumu fudbalera Barselone.


(MONDO)


 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
PRIMERA: Đukiću još samo teorija

PRIMERA: Đukiću još samo teorija


Herkules izgubio od Rasinga u Alikanteu i ostao samo na teoretskim šansama da u naredna tri kola može do opstanka.


v205416p0.jpg



Miroslav Đukić po svemu sudeći neće pomoći Herkulesu da se i naredne sezone takmiči u Primeri. Srpski trener i njegov klub doživeli su poraz kod kuće od Rasinga (2:3) i ostali sa minimalnim šansama da u preostala tri kola izbegnu poslednja tri mesta koja vode u "sekundu".

U meču koji je za Herkules značio "biti ili ne biti" gosti su poveli već u 14. minutu preko Đovanija Dos Santosa.

Rasing je imao prednost sve do 40. minuta, a onda su u finišu prvog poluvremena postignuta još četiri gola. Sendoa Agire je izjednačio u 40, ali je samo minut kasnije meksički reprezentativac postigao svoj drugi gol za novo vođstvo ekipe iz Santandera.


Ni taj rezultat nije bio dugo aktivan. Svega dva minuta. Tijago Gomes je izjednačio, ali domaćin nije uspeo da nerešen rezultat sačuva do odlaska na odmor. Enrike je u 45. minutu postavio konačan rezultat.


Herkules je meč završio sa 10 igrača na terenu jer je u 61. minutu isključen Nelson Valdez. Tim iz Alikantea ima 33 boda, dok Deportivo, prvi iznad crte, ima 39 bodova.


Dok Đukić ostaju kakve-takve šanse, Almerija je izgubila sve! Ni pobeda na gostovanju u Hetafeu ne bi donela mnogo Robertu Olabeu i njegovim izabranicima, ali zato trijumf domaćinu donosi vrlo važne bodove u brobi za opstanak.



PAROVI I REZULTATI 35. KOLA:


Atletik Bilbao - Levante
3:2 (1:0)
/Tokero 31, Lopez pen 47, Ljorente 63 - Stuani 77, Nano 85/

Hetafe - Almerija
2:0 (1:0)
/Kolunja 4, Rios 53/

Erkules - Rasing
2:3 (2:3)
/Sendoa 39, Tiago 42 - Santos 13, 40, Enrike 45/

Sporting - Deportivo
2:2 (1:2)
/Ahoze pen 35, Baral pen 90 - Adrian 8, 40/

Valensija - Real Sosijedad
3:0 (3:0)
/Soldado 16, 37, Jonas 25/

Atletiko Madrid - Malaga
0:3 (0:2)
/Rondon 29, Baptista 25, Mareska 84/

Sevilja - Real Madrid (22h)


Nedelja


Majorka - Viljareal

Barselona - Espanjol
Saragosa - Osasuna

TABELA:
Barselona /-1/ 88, Real /-1/ 80, Valensija 66, Viljareal /-1/ 60, Bilbao 54, Atletiko 52, Sevilja 52, Espanjol /-1/ 48, Levante 43, Hihon 43, Santander 43, Majorka /-1/ 42, Malaga 42, Sosijedan 41, Hetafe 40, Saragosa /-1/ 39, Deportivo 39, Osasuna /-1/ 38, Herkules 33, Almerija 26 bodova.

(MONDO)


 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
PRIMERA: Kristijano ratuje sam

PRIMERA: Kristijano ratuje sam


Sa sedam golova u četiri dana, četiri u mreži Sevilje i sada tri u mreži Hetafea, Kristijano Ronaldo pretekao je Lea Mesija na prvom mestu liste strelaca. Real je pobedio i odložio promociju Barselone u novog-starog šampiona.

v205739p0.jpg



U trenutku kada je Real od Barselone dobio samo Kup kralja, a izgubio bitke u prvenstvu i Ligi šampiona, Kristijanu Ronaldu ostalo je samo da vodi lični rat sa Leom Mesijem.

Posle četiri gola za vikend u Sevilji (6:2), Portugalac je postigao tri u utorak uveče i tako došao do zbira od 36 pogodaka u Primeri, ispred Mesija koji je sakupio 32.


A, da...


Real Madrid - Hetafe 4:0 (2:0).


Madridski klub je tako samo produžio agoniju u iščekivanju da najveći rival proslavi 21. titulu prvaka Španije, pre nego počne pripreme za finale Lige šampiona na Vembliju. Da je Real ispustio bodove protiv gradskog rivala na Santijago Bernabeu, Barselona bi bila šampion još u utorak uveče.


Ovako, Katalonci će "morati" da sačekaju do srede, kada gostuju u Valensiji ekipi Levantea. Pobeda bi i matematički ekipi Pepa Gvardiole donela treću uzastopnu, a petu titulu u poslednjih sedam godina.


Potom će do kraja lige biti odigrana dva poslednja kola, kada će pažnja biti preusmerena na borbu za opstanak, u kojoj se potencijalno nalazi pola lige, ali i trku tri, četiri tima za plasman u Ligu šampiona ili Ligu Evrope.


U Korunji, zlata vredna pobeda Deportiva nad Atletik Bilbaom u borbi za opstanak.


Gosti nisu mogli da se opuste, jer im "visi" izlazak u Evropu, ali je borba plavo-belih za goli prvoligaški život očigledno bila veći motiv tri kola pre kraja lige - 2:1.


Tim sa Rijazora je sa ova tri boda pobegao od zlokobne crte koja vodi u Sekundu, ali je sada na potezu Saragosa, koja će u sredu igrati protiv Real Sosijedada kao gost. Oba tima su u problemu, baš kao i Hetafe.


Erkules i Almerija su već prežaljeni...


Ukoliko bi Saragosa pobedila u Sosijedadu, onda bi se moglo konstatovati da "pola" lige strepi za opstanak u poslednja dva kola. Primera radi, Saragosa bi tada imala 42 boda, a deseta Malaga 45, a tu su još Sporting Hihon (43), Levante (43 i utakmica), Majorka (43 i utakmica), Deportivo (42), Osasuna (41 i utakmica), Real Sosijedad (41 i utakmica).


Eventualnim porazom u Sosijedadu, Saragosa našeg Ivana Obradovića bila bi favorit za dobitak treće "pozivnice" za Sekundu u sezoni 2011/12.


REZULTATI 36. KOLA:


U utorak:


Deportivo La Korunja - Atletik Bilbao
2:1 (1:1)
/Tokero 3, Adrian 22 - Kastiljo ag 71/

Malaga - Sporting Hihon
2:0 (1:0)
/Baptista 10, Eliseu 68/

Rasing Santander - Atletiko Madrid
2:1 (1:1)
/Kenedi 38, Rozenberg 48 - Suarez 1/

Real Madrid - Hetafe
4:0 (1:0)
/Ronaldo 24, 58, 90+2, Benzema 77/

U sredu:


Almerija - Viljareal (20.00)

Levante - Barselona (20.00)
Real Sosijedad - Saragosa (20.00)
Espanjol - Valensija (21.00)
Erkules - Majorka (21.00)
Osasuna - Sevilja (22.00)

TABELA:
Barselona (-1) 91, Real Madrid 86, Valensija (-1) 66, Viljareal (-1) 61, Atletik Bilbao 54, Atletiko Madrid 52, Sevilja (-1) 52, Espanjol (-1) 48, Rasing 46, Malaga 45, Sporting Hihon 43, Levante (-1) 43, Majorka (-1) 43, Deportivo La Korunja 42, Osasuna (-1) 41, Real Sosijedad (-1) 41, Hetafe 40, Saragosa (-1) 39, Erkules (-1) 33, Almerija (-1) 26.

(N. J. - MONDO, foto: Guliver/Getty Images)


 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Natrag
Top