Spedy.
Iz laznih informacija koja iznosis - rekao bih da upravo ti radis u sluzbi stavba za dezinformacije, jer to sto iznosis je kontradiktorno sa istorijom Adventnog pokreta.
Kao prvo, do smrti Ellen White 1915 godine, i njenog supruga James White 1881, svi rukopisi su bili pod njihovom i kontrolom njene porodice.
Crkva jeste tim spisima raspolagala po njenoj volji, i bavila se izdavastvom njenih knjiga i rukopisa, ali tvoje tvrdnje da je Uriah Smith namjerno zapalio i unuštio mnoge spise sestre white i da oni nikada nisu došli u javnost - su apsurdne neistine, i ne uklapaju se u sliku stvarnih dogadjaja, jer Urija Smith je ziveo i radio za zivota sestre White i njenog supruga, a umro je pre nje - 1903 godine.
Sestra White je umrla 1015 a njen suprug James White 1881 godine tako da je tvoja tvrdanja apsolutno neistinita, jer tek nakon njene smrti, svi njeni ruopisi su sakupljeni.
Danas u zaostavstini Ellen White postoje originalni rukopisi Ellen White koji su preuzeti od njene porodice nakon njene smrti, u vreme kada je Urija Smith vec bio u grobu, tako da su tvoje informacije neistinite
Kao drugo, slazem se sa tobom da se Adventna crkva danas nalazi u stanju duhovnog spavanja, i o tome upravo govori Ellen White u svojim spisima - da ce se Adventni narod u poslednjem vremenu nalaziti u tom stanju, ali ona ni na jednom mestu ne blati crkvu niti je naziva Vavilon, vec govori da ce se u Bozjoj crkvi sprovesti reforma i da ce ona doziveti duhovno probudjenje, i da ce Bog kroz ovu crkvu objaviti istinu ovom svetu u poslednjim dogadjajima.
Prema tome, tvoji propusti i zle namere su ocigledne.
Naravno, rec Bozja je jedino merilo istine, a ti upravo padas na tom ispitu reci Bozje.
Ja sam vec napomenuo da si ti u prednosti u odnosu na ostale - jer imas svest o nekim kljucnim istinama koje pretstavljaju uslov spasenja, ali neka ti Gospd pomogne da spoznas i onaj najosnovniji uslov, a to je potpuno predanje celog bica Hristu, kako bi ti on dao iskustvo promene, da sve sto znas - prakticno primenis Duhom Svetim.
Pozdrav!
-------------------------------------------
Odgovor za Zaokret.
Ja sam vec napomenuo da sam prestao da pisem o organizaciji Jehowinih svedoka iz razloga sto se ovde uz istine - iznose i poluistine i neistine o njima.
Ja ne mrzim ni jednog coveka - i taj izraz ne postoji u mom recniku.
Izneti istinu da bi ljudi bili sacuvani od prevara I uputili se na istinu - je nesto sasvim drugo, to je radio i Isus, to s cinili i apostoli, uvek razotkrivajuci prevare i upucujuci ljude na istinu I rec Bozju kao zastitu od prevara.