- Učlanjen(a)
- 18.02.2014
- Poruka
- 1.805
daj stihove od apostolaIsus je covek u tlu po zemaljskom rodjenju.
To je biblijski postulat.
NAKON UZNESENJA SINA NA NEBO
SIN ISUS KRIST JE OPET POSTAO BOG
NIJE VIŠE ČOVJEK
čekam te
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
daj stihove od apostolaIsus je covek u tlu po zemaljskom rodjenju.
To je biblijski postulat.
očita je tvoja beganija od TEO problema u kojima si"HVALIMO TE BOZE STO SI PRIMIO SILU SVOJU VELIKU I CARUJE"
Odnosi se na Isusa, jer je on primio silu prilikom odlaska na nebo.
U bibliji nalazimo primere - gde su se ljudi poklanjali anđelima, i ovi su to negodovali, govoreći da se Bogu treba klanjati.
Jedan od tih primera pronalazimo u optkrivenju, gde se Jovan poklanja anđelu, i ovaj to negoduje.
"I padnuvši pred nogama njegovima poklonih mu se; i reče mi: gle, nemoj, ja sam sluga kao i ti i braća tvoja koja imaju svjedočanstvo Isusovo. Bogu se pokloni; jer je svjedočanstvo Isusovo Duh Proroštva" ( otkrivenje 19. 10 )
Za razliku od toga - u jevanđeljima ima primera gde se ljudi klanjaju Isusu, i ovaj to odobrava.
"Ču Isus da ga istjeraše napolje; i našavši ga reče mu: vjeruješ li ti sina Božijega?
On odgovori i reče: a ko je, Gospode, da ga vjerujem?
A Isus mu reče: i vidio si ga, i koji govori s tobom on je.
A on reče: vjerujem, Gospode! I pokloni mu se.
I reče Isus: ja dođoh na sud na ovaj svijet, da vide koji ne vide, i koji vide da postanu slijepi" ( Jovan 9. 35 - 39 )
U tom smislu, Isus jeste upućivao na klanjanje Bogu, ali nije izuzimao sebe kao onoga koji je jednak Bogu Ocu, i kome pripada sva slava kao i Ocu, a dokaz za to pronalazimo u njegovim rečima: "Da svi poštuju sina kao što oca poštuju.
Ko ne poštuje sina ne poštuje oca koji ga je poslao" ( Jovan 5. 23 )
Što se tiče Isusovog kušanja u pustinji, Isus jeste upućivao da se Bogu treba poklanjati i služiti, ali je izrekao još jednu bitnu stvar, kojom je pokazao sotoni da da je on sam Bog, rekavši "NE KUŠAJ GOSPODA BOGA SVOJEGA"
U kontekstu kušanja u pustinji, sotona je kušao Hrista, što znači - da je Isus ovim rečima upućivao na sebe samoga kao Boga.
U pogledu Isusove molitve u Gecimaniji, Isus se jeste molio Ocu, ali kao čovek koji je u ljudskom telu zavisio od Boga i njegove sile.
Isus se izjednačio sa ljudima, i imao je iste ljudske potrebe, i njegov opstanak i život u telu su zavisili od Boga.
To je primer poniznosti koji je dao ljudima, da oslanjajući se potpuno na Boga, mogu biti pobednici u velikoj borbi sa grehom.
i znaju da se Bog Otac zove Jehova
i da je to Bog Otac kojem se molio i sam sin bozji,Isus Hrist.
Eto sta sve cini sotonin stab za dezinformacije
Magija imena, a Avram nije znao da se zove Jahve ili Jehova.
Ko zna Boga zna ga po karakteru jer ime znači karakter, a ne slova.
A kome se molio Stefan?
Čini ovo da stvorenje može da spasi stvorenje.