Sortiranje,grupisanje,raspored stavki po kolonama u File exploreru

ADMINISTRATOR
Učlanjen(a)
10.05.1971
Poruka
54.331
Ovo uputstvo ce vam pokazati kako da sortirate , grupiseti , i organizujete stavke u fasciklu ili biblioteku pomocu dodatnih kolona u rastucem ili opadajucem redu u Windows 8 File Exploreru. Ovo moze biti korisno ako zelite da pronadjete ili vidite datoteke i fascikle sa samo onim odredjenim detaljima u otvorenoj fascikli ili biblioteci.

U File explorer prozoru sortiranje fajlova i foldera mozete uraditi na nekoliko nacina a jedan od nacina je kada u gornjem meniju klikom misa izaberete karticu View...broj 1,a zatim klikom misa na opciju Sort by .....broj 2,otvorice vam se padajuci meni gde mozete izabrati nacin sortiranja (tipu,velicini,imenima.....) vasih fajlova i foldera u okviru File explorera...

akIZUM9.png

Takodje Sortiranje mozete obaviti i na nacin tako sto cete u File Explorer prozoru kliknuti desnim klikom misa a zatim posto se pojavi padajuci meni sici na opciju Sort by,a zatim desno ugledacete puno nacina sortiranja fajlova i foldera u okviru vaseg Explorer prozora i klikom misa mozete i izabrati sortiranje po vasem nahodjenju.....

4TfHu.png

Grupisanje u File explorer prozoru fajlova i foldera mozete uraditi na nekoliko nacina a jedan od nacina je kada u gornjem meniju klikom misa izaberete karticu View...broj 1,a zatim klikom misa na opciju Group by .....broj 2,otvorice vam se padajuci meni gde mozete izabrati nacin Grupisanja (tipu,velicini,imenima.....) vasih fajlova i foldera u okviru File explorera...kao i kreiranje grupa po vasem nahodjenju....broj 3

swFvzh.png

Takodje Grupisanje mozete obaviti i na nacin tako sto cete u File Explorer prozoru kliknuti desnim klikom misa a zatim posto se pojavi padajuci meni sici na opciju Group by,a zatim desno ugledacete puno nacina sgrupisanja fajlova i foldera u okviru vaseg Explorer prozora i klikom misa mozete i izabrati grupisanje po vasem nahodjenju....

Hq1P.png

Takodje u delu biblioteka (Libraries) je dostupna i opcija rasporedjivanja (Arrange by).Raspredjivanje fajlova i foldera u delu Biblioteka mozete obaviti i na nacin tako sto cete u File Explorer prozoru kliknuti desnim klikom misa a zatim posto se pojavi padajuci meni sici na opciju Arrange by,a zatim desno ugledacete puno nacina rasporedjivanja fajlova i foldera (po folderu,danu,mesecu....) u okviru vaseg Explorer prozora i klikom misa mozete i izabrati nacin rasporedjivanja po vasem nahodjenju....

c0BhKIXPzR.png

Ako zelite da vidite samo odredjene fajlove i foldere u vasem File Exploreru onda to mozete uraditi na nacin tako sto cete ispred Size natpisa kliknuti misem na strelicu...broj 1

8i7VnWgC.png

a zatim posto se pojavi padajuci meni cekirati zeljenu opciju (to jest zeljenu ekstenziju fajlova i foldera)..broj 2

9MZDVl.png

Na taj nacin videcete samo fajlove i foldere sa zeljenom ekstenzijom a ta opcija bice vam obelezena znakom za stikliranje kao podsecanje na to da ste obavili sortiranje po vasoj zelji i nahodjenju....

9K5P6F.png

ADMINISTRATOR
Učlanjen(a)
10.05.1971
Poruka
54.331
U PDF.......

:download:

[raw]<iframe src="https://skydrive.live.com/embed?cid=37BC32D29066020F&resid=37BC32D29066020F%212815&authkey=ANBW51Sy8D9IjAc&em=2" width="476" height="288" frameborder="0" scrolling="no"></iframe>[/raw]

Natrag