Sony Ericsson XPERIA Arc LT15i

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Sony Ericsson XPERIA Arc LT15i – sjajni telefon brenda koji više ne postoji











Izvor:
Mobilblog.com








Xperia je ime nastalo u okviru brenda koji više ne postoji, a koje je uspešno nastavilo da živi pod oznakom Sony. Ono što japansko-švedski tandem drži u legendi sigurno je i Sony Ericsson XPERIA Arc LT15i – pametni telefon koji je pokazao kako ovi uređaji mogu biti inovativni, brzi, zabavni, a prvenstveno multimedijalno sposobni. Sony Ericsson XPERIA Arc LT15i prvi je telefon na Android platformi koji je imao ugrađene Sony-jeve Bravia and Exmor R tehnologije.


Sony-Ericsson-XPERIA-Arc-LT15i-2.jpg




Pomenute tehnologije omogućavaju ovom već iskusnom modelu da drži visok kvalitet prikaza slike. Rešenja preuzeta sa Sony-jevih televizora pokazala su se kao dobar izbor, jer fotografije i video materijali na modelu Sony Ericsson XPERIA Arc LT15i deluju gotovo besprekorno. Exmor R CMOS senzor omogućava kameri od 8 megapiksela da uhvati neke zaista fenomenalne fotografije, ali i video zapise u uslovima normalne ili umerene osvetljenosti.

Sony Ericsson XPERIA Arc LT15i ime nosi zbog svog konkavnog oblika, koji je jedan od glavnih karakteristika ovog pametnog telefona. Sony Ericsson XPERIA Arc LT15i je lagan telefon (teži svega 117 grama), što je malo s obzirom na ekran od 4,2 inča. Osim što je lak, Sony Ericsson XPERIA Arc LT15i je i prilično ekskluzivan telefon, jer zahvaljujući spoju svetlucavog metala i plastike ostavlja utisak na svakoga.
Sony Ericsson XPERIA Arc LT15i nije baš sprinter među pametnim telefonima, ali sa svojim 1 GHZ teškim Qualcomm MSM8255 procesorom daleko od toga da je kornjača Ipak se ovde radi o premijum segmentu pametnih telefona, zar ne?

Sony Ericsson XPERIA Arc LT15i nema veliku internu memoriju i to je sigurno zamerka ovom modelu. Sa svim mogućnostima koje Sony Ericsson XPERIA Arc LT15i nudi, ovo je zaista mala memorija. Srećom tu je 8 GB koji dolaze na kartici sa telefonom, a kome ni to nije dovoljno, može se opredeliti za onu koja će dogurati do ukupnih 32 GB memorije, što bi trebalo da je dovoljno za svakoga.

Sigurno je da je LCD ekran od impozantnih 4,2 inča nešto najimpresivnije na ovom telefonu. On je u stanju da prikazuje sliku u rezoluciji 480×854 piksela i podržava tzv. “multi-touching”. Sony Ericsson XPERIA Arc LT15i obogaćuje iskustvo korišćenja zahvaljujući Android 2.3 operativnom sistemu sa Xperia korisničkim interfejsom. Baterija kapaciteta 1.500 mAh dovoljna je za nekih 7 sati razgovora, odnosno oko 430 sati u stend baj režimu.
I za kraj pitanje kome je Sony Ericsson XPERIA Arc LT15i namenjen. Odgovor bi mogao da bude onima koji vole telefon koji će privlađiti tuđe poglede (izbegavajte sumnjive tipove ) i kojima multimedija jeste veoma važna, jer prosto bi bilo šteta ne koristiti telefon sa ovakvim ekranom u svom punom potencijalu. Još ukoliko ste spremni da platite nešto veću sumu za ovaj telefon problem ne postoji (mislimo da tečefon vredi svaki plaćeni dinar). Sve ostalo glatko teče.




 
Poslednja izmena od urednika:
Učlanjen(a)
27.09.2012
Poruka
1
Koristim ga i stvarno je odlican telefon. Kamera mu je besprekorna. Svaki plus za njega
 
Učlanjen(a)
09.01.2014
Poruka
38
Imam isti takav i ne moze nista bez SD kartice , dali je to bag ili je takva konfiguracija
 
Natrag
Top