Šta je novo?

Somborski hotel kupio Turčin

Član
Učlanjen(a)
30.11.2011
Poruka
1.873
Somborski hotel kupio Turčin

Izvor: NovostiOvih dana potpisan ugovor o prodaji čuvenog „Internaciona“ u centru Sombora, poznatijeg kao hotela „Sloboda“. Kupac Gursel Tanrioger za 1,3 miliona evra


Hotel „Internacion“ dobija novog gazdu


SOMBOR - Čuveni somborski hotel „Internacion“, mnogima poznatiji kao hotel „Sloboda“, u centru grada, prodat je za 1,3 miliona evra Gurselu Tanriogeru iz Turske, vlasniku nekoliko hotela i apartmana u Istanbulu i Kušadasiju.

Najveći hotel u Zapadnobačkom okrugu ima osam spratova i 156 ležajeva. Kako je najavljeno, ovih dana očekuje se dolazak većinskog vlasnika hotela dr Bogdana Maglića iz Amerike, radi potpisivanja kupoprodajnog ugovora.

Novi vlasnik je, navodno, izrazio želju da objekat dovede u punu funkciju. Da podsetimo, poznati atomski fizičar Maglić, inače rođeni Somborac, na aukciji 2004. godine, zajedno sa Natašom Tiragić, kupio je nekadašnji hotel „Sloboda“, po početnoj ceni od 59 miliona dinara, i odmah mu promenio ime u „Iternacion“. Posle kupovine, renovirane su velika sala, poznatija kao „Kristalna“, zatim kuhinja, diskoteka i kotlarnica. Rekonstruisano je i nekoliko spratova, uvedeno centralno grejanje, izmereni nasleđeni dugovi.

Međutim, kriza je dovela hotel do likvidacije, zbog čega je i doneta odluka o prodaji.
 
Top