Šta je novo?

Sombor: Suđenje Milanu Ćuku zbog mita

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Sombor: Suđenje Milanu Ćuku zbog mita

SOMBOR - U Višem sudu u Somboru u toku je krivični postupak protiv Milana Ćuka, potpredsednika Skupštine APV i bivšeg predsednika opštine Odžaci, koga optužnica tereti za primanje mita, izjavila je mr Manela Operta Podunavac, portparol Suda. Istražni postupak o ovom slučaju započet je pre četiri godine po prijavi Milana Matijevića, vlasnika parketarske radnje iz Sombora.


hr-cuk_310x186.jpgOsnovano se sumnja da je Milan Ćuk kao predsednik opštine 2008. godine primio mito od Milana Matijevića, izvođača radova na postavljanju parketa u Osnovnoj školi "Nikola Tesla" u Bačkom Brestovcu, vlasnika parketarske radnje "Parket M" iz Sombora. Za ovo delo zaprećena kazna je od dve do osam godina zatvora.

Iz izvora bliskih istrazi "Novosti" saznaju da je Matijević u prvi mah izjavio da je Ćuku preko posrednika dao koverat sa milion dinara, a u daljem toku istrage promenio je iskaz i sumu smanjio na 200.000 dinara. Iz pouzdanih izvora takođe saznajemo da je Matijević u više navrata dobijao posao u OŠ u Bačkom Brestovcu, a dobio je na tenderu i posao koji su finansirali Fond za energetsku efikasnost, Fond za kapitalna ulaganja i opština Odžaci kojim je projektovana zamena parketa na 1200 kvadratnih metara u učionicama i sali za fiskulturu u vrednosti 6,2 miliona dinara. Izvođač je u startu dobio avans u iznosu od 1.480.000 dinara i odmah je u školu "Nikola Tesla" u Bačkom Brestovcu doneo materijal. Međutim, to nije bilo dovoljno, pa je, navodno, ceo iznos ili njegov deo, to će utvrditi Sud, morao da "plasira" kao mito da bi dobio ostatak novca za ugovorene radove.


I DIREKTOR I NADZORNI


OPTUŽNICOM su obuhvaćeni i Milan Matijević zbog davanja mita kao i B. K, direktor škole, i M. Z. kao nadzorni organ.Dok je trajao istražni postupak Ćuk je, kao član SRS, izabran za potpredsednika Skupštine APV. Ćuk je takođe i predsednik radikala u Odžacima i odbornik Opštinske skupštine u kojoj SRS sa odbornicima Demokratske stranke čini vladajuću većinu.


Izvor:
Novosti.rs
 
Top