Sombor: Radnik pretio da će se spaliti

Član
Učlanjen(a)
30.11.2011
Poruka
1.872
Sombor: Radnik pretio da će se spaliti





Izvor: Novosti



Dražen Čavlina, radnik i poslovođa Fabrike obuće „Boreli“, u četvrtak se zaključao u prodavnici preteći da će se politi benzinom i zapaliti ako bude prodata prodavnica u kojoj radi i on ostane bez posla


Ispred prodavnice somborskog „Borelija“


SOMBOR - Dražen Čavlina, radnik i poslovođa prodavnice somborske Fabrike obuće „Boreli“, u četvrtak se zaključao u prodavnici na Vencu vojvode Stepanovića u centru Sombora,strahujući da će prodavnica, u kojoj radi od 2000. godine, uz pomoć sudskih izvršitelja biti predata novom vlasniku, a da će on ostati bez posla.

Čavlina je u pismima upućenim fabričkom sindikatu i sudiji somborskog Privrednog suda Oliveri Panjković, poručio da će se pre politi benzinom i zapaliti, nego što će dozvoliti zatvaranje prodavnice.

Prema rečima Stipana Ezgete, predsednika Samostalnog sindikata u „Boreliju“, na osnovu nedavne odluke Kasacionog suda u Beogradu koji je usvajanjem žalbe „Borelija“ poništio odluke tamošnjeg suda o prodaji tri prodavnice u Nišu, sličnu odluku trebalo bi da donse i Trgovinski sud u Somboru.

Dražen Čavlina kaže da se u njegovom slučaju radi o samohranom roditelju koji svojom zaradom izdržava i nezaposlene i bolesne roditelje.

- Ne želim da razgovaram dok ne vidim rešenje suda - rekao je Čavlina, pre nego što se ponovo zaključao u prodavnicu u kojoj ima nameru da benzinom polije sebe i robu, u slučaju pokušaja sudskih izvršitelja da lokal predaju novokm vlasniku kragujevačkoj firmi „Rojal“.
 
Član
Učlanjen(a)
30.11.2011
Poruka
1.872
Sombor: Odloženo iseljenje Borelijeve prodavnice






Izvor: Novosti



Zbog pretnje radnika da će da se zapali, u centru Sombora odložen sudski nalog o iseljenju "Borelijeve" prodavnice. Radnik i poslovođa Dražen Čavlin završio u ambulanti. "Rojal" nije useljen


Policijski kordon blokirao ulaz u prodavnicu

SOMBOR - Drama Dražena Čavlina (35), radnika i poslovođe somborske prodavnice obuće "Boreli" na Vencu vojvode Stepe Stepanovića, u centru Sombora, srećno je u petak okončana, a njen akter zbog opšte slabosti prebačen je u Službu hitne pomoći, a potom i u Dom zdravlja.

Dražen se u četvrtak pre podne zabarikadirao u radnji, u kojoj radi od 2000. godine. Zapretio je da će se zapaliti ukoliko se sprovede rešenje somborskog Privrednog suda, koje je naložilo uvođenje u posed "novog" vlasnika lokala, kragujevačke firme u stečaju "Rojal".

Inače, u iščekivanju sudskih izvršitelja, u petak ujutru, prodavnicu su obezbeđivale jake policijske snage, zatim vatrogasci i hitna pomoć. Pred brojnim okupljenim radnicima fabrike obuće "Boreli", pojavio se i pokrajinski sekretar za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin, koga je, kako je rekao, ovlastio predsednik pokrajinske Vlade Bojan Pajtić da pruži podršku radnicima ovog preduzeća u restrukturiranju, ali i podršku ovom radniku.

- Došao sam u ime Vlade Vojvodine da podržim opravdane zahteve radnika "Borelija", da se prestane sa prodajom imovine i sa oduzimanjem radnji na teritoriji cele Srbije, za koje još sudski nije utvrđeno kome pripadaju - izjavio je Vasin.


On je dodao da pokrajinska Vlada zna da je postojao bivši jugoslovenski kombinat gume i obiće "Borovo" u Vukovaru, i da je došlo do raspada bivše zajedničke države, te da je "Boreli" osnovan kao deo firme na teriotoriji Srbije, koja se bavi istom delatnošću i da nikad nije došlo do potpunog razgraničenja imovine između hrvatskog "Borova" i somborskog "Borelija".

Nedugo posle obraćanja pokrajinskog sekretara, iz Privrednog suda u Somboru je prispela informacija da je izvršenje odloženo do daljeg, ali Čavlin nije želeo da otvori vrata bez pismenog dokaza o odlaganju sudskog izvršenja.

Posle bezmalo dva sata, iz Privrednog suda ipak je prispeo izvod iz zapisnika, kojim se izvršenje odlaže, ali je zbog opšte fizičke slabosti Čavline, pozvana ekipa somborske Hitne pomoći, koja ga je posle prvog pregleda prevezla u ambulantu.



NELEGALNA RASPRODAJA

- NAŽALOST, u Srbiji se prodaju lokali "Borelija", koji bi trebalo, u stvari, da budu predmet sukcesije. Budući da sporazum o sukcesiji između Srbije i Hrvatske nije zaključen, "Boreli" je upućen na direktan dogovor sa "Borovom", do kojeg nije došlo zbog hrvatske strane - kazao je Miroslav Vasin, pokrajinski sekretar za zapošljavanje, napominjući da je Vlada Vojvodine sa predstavnicima somborske lokalne samouprave više puta insistirala kod nadležnih državnih organa da se zaustavi nelegalna prodaja objekata somborskih obućara.

 
Natrag
Top