Šokantni snimak: Dete pregaženo TRI puta, ljudi samo prolaze Video

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Nehumanost na delu

Šokantni snimak: Dete pregaženo TRI puta, ljudi samo prolaze Video

Blic

Na šokantnom video snimku sa bezbednosne kamere vidi se kako dvogodišnju devojčicu dva puta gazi kombi, jednom joj kamion prelazi preko nogu, a u međuvremenu je ignorišu prolaznici.

Snimak ljudske nehumanosti i nemara podstakao je bes u Kini nakon što je postavljen na internet. Nesreća se dogodila 13. oktobra u Fošanu u pokrajini Guandong.

Prvo je kombi udario dete koje mu je išlo u susret. Devojčica je pala pod kombi koji je stao i vratio se unazad, ponovo gazeći preko nje. Nejasno je da li vozač nije osetio da je pregazio nešto vozilom ili nije mario. On je potom otišao, a dete je ostalo da krvari na ulici.

Čak 18 ljudi prošlo je peške ili se provezlo pored teško povređene devojčice, a da se nisu ni osvrnuli.

Potom je došao kamion koji je prešao preko nogu deteta. Na kraju se pojavila jedna žena – 19. osoba na mestu nesreće – i odvukla devojčicu sa sredine ulice, nakon čega se pojavila majka deteta.

Devojčica, nazvana na internetu Jue Juem, je trenutno u bolnici, u komi. Kineski mediji prenose da su lekari saopštili da je u vegetativnom stanju i da bi mogla da umre svaki trenutak.

Policija je uhapsila oba vozača koja su pregazila dete, a korisnici interneta okomili su se na nehumanost prolaznika na mestu nesreće. Jedan od njih je na svom blogu ovaj događaj nazvao “sramotom kineskog naroda”.

Mnogi ljudi u Kini izgleda da oklevaju da pomognu onima u nevolji, zbog straha da će biti okrivljeni za nesreću, prenose mediji. “Dobri Samarićani” na kraju često završe plaćajući velike sudske odštete onima kojima su pomogli.

UPOZORENJE: SNIMAK NA DNU JE ŠOKANTAN I NIJE PREPORUČLJIV MALOLETNIM I OSOBAMA SA SLABIJIM SRCEM:

Poslednja izmena od urednika:
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Loše prognoze: Kineska devojčica doživela moždanu smrt

Sudbina pregažene devojčice šokirala Kinu

Loše prognoze: Kineska devojčica doživela moždanu smrt

Blic

Teško povređena kineska devojčica, koja je ostavljena da leži na ulici nakon što su je pregazila dva vozila, doživela je moždanu smrt, saopštili su lekari.

184656_24kineska-devojcica-02_f.jpg

Snimak kamere: Vozač koji je pregazio devojčicu pobegao je sa mesta nesreće

184822_kina_ff.jpg

Očajni roditelji male Ju Ju

Roditelji male Ju Ju - što u prevodu znači Mala Radost - suočeni su sada sa stražnom odlukom: kada da odobre isključivanje aparata koji njihovo dete održavaju u životu.

Kineska državna agencija Sinhua je saopštila da su lekari izjavili da “se Ju Ju nalazi u dubokoj komi i da je doživela kliničku moždanu smrt”.

Očigledno je da se njeno stanje pogoršalo, iako je prvobitno pokazivala izvesne znake oporavka.

Njeni roditelji, siromašni radnici migranti, očajnički su se nadali da će njihova mezimica ipak da se izbori za život.

- Nadam se da će se moje dete probuditi i reći mi “tata” ponovo - govorio je kroz suze njen otac Vang dok je suprugom bdeo kraj ćerkine postelje u bolnici u gradu Fošan, u provinciji Guangdong.

Hladnokrvna bezobzirnost koju je pokazalo 18 ljudi koji su zaobilazili teško povređenu devojčicu preko čijeg krhkog tela su prethodno prošla dva dostavna vozila, zapanjila je mnoge Kineze. Nesreću su snimile bezbednosne kamere.

Devojčici je pomoć ukazala tek tek 19. osoba koja je tuda prošla - Čen Sijanmej, skupljačica smeća, koja je za to dobro delo od gradskih vlasti Fošana dobila nagradu od 1.570 dolara. Neimenovana lokalna firma je takođe ponudila 7.500 dolara pomoći za porodicu devočice i ženu koja joj je pomogla.

184663_24kineska-devojcica-09_f.jpg

Čen Sijanmej, skupljačica smeća, je jedina ukazala pomoć devojčici

Kineski list “Čajna dejli” pisao je prethodnih dana da je Ju Ju, nakon celodnevnog bolničkog tretmana, i dalje u komi na odelejnju intenzivne nege, a lekari su naveli da joj se delimično vratio osećaj u rukama i da joj respirator omogućava slabašne udahe. Njen puls je stabilizovan, ali je devojčica i dalje životno ugrožena i postoji strah da je pretrpela velika oštećenja mozga.

184658_24kineska-devojcica-04_f.jpg

Jedan od 18 ljudi koji su hladokrvno prošli pored pregažene devojčice

- Jue Jue je preslatka. Ako bih se svađao sa njenom majkom i ako bi njena majka plakala, ona bi nam govoril da ne plačemo, uvek se trudila da nas oraspoloži - rekao je otac devojčice.

Policija je uhapsila obojicu vozača koji su pregazili devojčicu, a oni tvrde da nisu opazili Ju Jue u tesnoj i mračnoj ulici, mada je ulica očigledno bila dovoljno za snimak sigurnosne kamere koja je zabeležila ovaj strašan događaj.

Prema navodima kineskih medija, jedna od vozača je upravo bio raskinuo sa devojkom i razgovarao je mobilnim telefonom kada je vozilom udario devojčicu. Navodno je taj vozač pozvao devojčicinog oca neposredno pre hapšenja i ponudio mu novac.

- Videli ste tu devojčicu na snimku, ona nije gledala kuda ide, znate. Ja sam pričao telefonom kada se to desilo, nisam hteo to da uradim. Kada sam shvatio da sam je oborio, pomislio sam da stanem i vidim kako je. Onda sam video da već krvari i rešio sam da stisnem gas i pobegnem da me niko ne bi video - rekao je vozač.

U Kini i dalje vlada neverica zbog postupka 18 prolaznika

Kineski komentatori na internetu ocenjuju da je materijalizam zamenio moralne vrednosti u Kini, zbog naglog ekonomskog razvoja i sve većeg jaza između bogatih i siromašnih.

"Stvarno, šta se dešava sa našim društvom? Pogledao sam ovo i srce mi se sledilo", napisao je na društvenoj mreži “Sina Veibo” korisnik pod imenom Siaožong001.

Milioni komentara na internetu u Kini

Na društvenoj mreži “Sina Veibo”, kineskoj varijanti “Tvitera”, postovano je oko 4,4 miliona komentara ljudi su besni i u neverici zbog bezobzirnosti ovih prolaznika.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Teška odluka pred roditeljima male Ju Ju

Tragedija u Kini

Teška odluka pred roditeljima male Ju Ju

Z. N. |

Nakon što je pregažena dva puta, teško povređena kineska devojčica ostavljena da leži na ulici ignorisna od prolaznika doživela je moždanu smrt, a njeni roditelji suočeni su sa odlukom da li da ugase aparate koji je održavaju u životu.

184979_kina-devojcica-roditelji-foto-01-ap-_f.jpg

Očajni roditelji male Ju Ju, čije ime u prevodu znači Mala Radost suočeni su sa teškom odlukom da li da isključe aparate koji njihovo dete održavaju u životu, iako je poslednjih dana devojčica davala znake manjeg oporavka.

- Ne odustaj. Mama ne odustaje, daj mami još jednu šansu da te voli i razmazi - reči su očajne majke, a ovog jutra u bolnici niko ne lekara nije želeo da daje nove informacije.

Nakon tragičnog događaja koji je ignorisalo čak osamnaest prolaznika a koji je snimila sigurnosna kamera, uhapšena su oba vozača, a jedan je pre hapšenja čak nudio novac ocu teško povređene dvogodišnje devojčice.

184980_kina-devojcica-roditelji-foto-02-ap-_kf.jpg

- Videli ste da devojčica nije znala gde ide. Ja sam razgovarao telefonom kada se to dogodilo, nisam namerno to uradio. Kada sam shvatio da sam je oborio, želeo sam da izađem da se uverim kako je. Tada sam video da ona već krvari, i odlučio sam da dam gas i pobegnem obzirom da nikoga nije bilo oko mene - rekao je vozač koji je lišen slobode.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Dvaput pregažena kineska devojčica preminula

[h=1]Dvaput pregažena kineska devojčica preminula
[/h]
Dvogodišnja Vang Jue, koju su dva vozila pregazila a niko od mnogobrojnih prolaznika nije joj pomogao, preminula je u bolnici u gradu Fošan. Vozači uhapšeni.
v221417p0.jpg

Bolnica je saopštila da su napori lekara da je spasu bili bezuspešni i da je devojčica preminula zbog teške povrede mozga.

Reč je o slučaju koji je izazvao veliko negodovanje javnosti pošto su na intrernetu objavljeni snimci nadzornih kamera na kojima se vidi kako su devojčicu pregazila dva kombija, a da joj dugo niko od ljudi koji su prolazili pored nje, dok je ležala povređena, nije pružio pomoć.

Devojčici je na kraju pritekla u pomoć skupljačica smeća, koja je prenela telo na trotoar, a potom pronašla i majku nastradale devojčice u njenoj porodičnoj radnji.

Policija je uhapsila vozače oba vozila, prenela je agencija Rojters.

Mnogi ocenjuju da je reč o slučaju koji ukazuje na nemoralnost modernog društva, ali i posledice ekonomskog "buma" u kineskom društvu koji je doveo i do promene društvenih vrednosti po kojima moral ustupa mesto materijalnim stvarima.

(Tanjug)

Natrag