Sofe po vašoj meri

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Sofe po vašoj meri

Kada kupujemo garniture za sedenje, gledamo da uklopimo da sofa bude u skladu sa foteljom. Ali ne mora uvek da bude tako. Poigrajte se sa kombinovanjem nameštaja različitih oblika i boja.


1.jpg
KOMBINACIJE SA PLAVOM

Plava boja je veoma zahvalna u ambijentu. Deluje umirujuće i odlično se uklapa sa drap, bež i braon nijansama. Ukoliko vam u sobi preovladavaju boje na nameštaju u ovim tonovima, slobodno se opredelite za tabure ili lenjivac u plavoj boji.

2.jpg
KOMBINACIJE SA SIVOM

Ukoliko imate trosed ili dvosed u sivim tonovima, a ne želite previše kontrasta u prostoru, onda u ambijent smestite fotelju drugačijeg dizajna,ali u beloj ili crnoj boji. Za ovakav dizajn ukrasite sofu za sedenje sa belim i crvenim jastučićima.

3.jpg
KOMBINACIJE SA CRVENOM

Crvena je topla boja, izazovna i jaka. U ambijentu previše upotrebljena može imati kontraefekat i dovesti do zagušenja prostora i jednostavno vašeg umora zbog njene jačine. Ukoliko je koristite sa merom, daje odlične rezultate. Uz belu garnituru za sedenje vrlo ljupko će izgledati fotelje u crvenoj boji. Možete se opredeliti i za klasičniju sofu u crvenom štofu, a uz nju postaviti ultramodernu fotelju neobičnog dizajna u maslinastom tonu.

4.jpg
ULTRAMODERNO
Možda volite moderan i dinamičan način života. Poslužite se šik kombinacijom svetloplave i zelene boje. Pronađite neobičnu fotelju za sedenje, jastuke na trosedu obucite u zeleni saten i uživajte u svom nesvakidašnjem komforu.

5.jpg
EKSTRA SAVET
Uradite tapaciranje troseda miksovano, u drap i plavim tonovima. Delovaće potpuno drugačije i zanimljivo. Ukrasite ga sa crvenim dekorativnim jastučićima. Uz ovakav trosed koristite fotelje u drap i bež tonovima.

Izvor: Blic žena




 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Atraktivni mebl materijali i deseni

Atraktivni mebl materijali i deseni

Posle dugogodišnje dominacije jednobojnih sofa, fotelja i taburea, dekorateri su se poigrali materijalima i uzorcima i predstavili neobične mebl teksture

1.jpg
Na lepotu nameštaja najviše utiče materijal kojim je presvučen

Na lepotu nameštaja najviše utiče materijal kojim je presvučen, a novi trendovi u enterijeru uneli su eleganciju i atraktivnost.
Posle dugogodišnje dominacije jednobojnih sofa, fotelja i taburea, dekorateri su se poigrali materijalima i uzorcima i predstavili neobične mebl teksture.
Pačvork desen, koji je sačinjen od različitih parčića tkanine uklopljenih u celinu, do sada se na tržištu nameštaja pojavljivao stidljivo, najčešće kao deo kolekcija maštovitih kreatora.

Međutim, u sezoni 2013. biće veoma popularan, posebno u sklopu modernog dnevnog boravka. Životinjske šare, pre svega, zebrina, su i dalje aktuelne, naročito u jesenjem i zimskom periodu, jer asociraju na toplinu i ušuškanost.

2.jpg
Atraktivno deluju i tačke i prugice, koje nameštaju daju dinamičan izraz.

Kada su materijali u pitanju, u trendu su teksture oplemenjene nitima svile, koje deluju nežno i sofisticirano, ali su i veoma osetljive i brzo se oštećuju. Za poklonike jednobojnih i svedenih meblova proizvođači su pripremili nove kolekcije jarkih boja i sintetičkih materijala.
Osim klasičnih komada nameštaja, u centru pažnje će biti taburei, a dekorateri savetuju da odaberete mebl koji se razlikuje od garniture za sedenje.

Izvor: Večernje novosti



 
Učlanjen(a)
12.01.2013
Poruka
9
TpXeu.jpg


PY7as.jpg


MBEKs.jpg


xWz3t.jpg
 
Poslednja izmena od urednika:
Natrag
Top