Posle pet uzastopnih pobeda ronija u finalima, izgubio je konacno na moju veliku zalost.
Iz mog ugla vidjenje, nadam se da ce se sloziti vecina poznavaoca snookera:
jedini koji moze roniju da parira je selby. Nisam siguran da je dovoljno kvalitetan, ali ima neke vrline koje su i veceras presudile a koje drugi top snookerasi nemaju. Prvo, ume da ubije igru i ima njuh kada da eksplodira, to roniju nimalo ne odgovara. Igra u talasima, mozda u ovom finalu vise nego obicno jer mu je prvo i jer je imao tremu.
Sto se igre u samom mecu tice, da veceras roni nije izgubio, mislim da nikad ne bi. Jednostavno sve je bilo na strani Selbija.
Sto se celokupnog finala tice, za Ronija je kljucni detalj jucerasnji dan, jednostavno sa svojim iskustvom i znanjem, morao je da otidje na vecu prednost sa onakvom igrom a ne da poklekne.
Sto se tice igre u vecerasnjoj poslednjoj sesiji, kljucni momenat je bio na 11:11 kada je Roni imao pink kuglu i da je nju ubacio, a za njega je ono bilo skoro pa zicer, jer u zivotu je imao sigurno na hiljade tezih udaraca. Tu priliku nije iskoristio, Selbi jeste, poveo je. Roni je opet imao sansu kada je vezao dvojku. Takodje kako rece aca iznad mogao je i na samom kraju da se vrati u mec i sigurno bi produzio mec za nekih sat vremena, igralo bi se do duboko u noc i svi bi uzivali u fenomenalnoj zavrsnici. Ponavljam, kljucni detalj poslednje sesije je pink kugla i miss na 11:11. Imali su obojica dovoljno sansi, finale je bilo fantasticno, rekao bih cak i bolje od polufinala drugog. Selbi je bolje manifestovao svoje znanje kroz udarce u bitnim trenucima i osvojio prvu titulu.
I za kraj, bilo bi glupo ne pomenuti, za ovo nase podrucje, eurosport je radio celo prvenstvo kao i druge snooker turnire. Pored njih, koliko sam video samo je b92 pratio poslednju sesiju finala uzivo na sajtu i to je bilo sve. Svim ostalim medijima porucujem da je jako zalosno to sto se nisu ni potrudili a kamoli uradili nesto vise oko ovog svetskog prvenstva i meceva kvalitetnih kojih je bilo i vise nego dovoljno.
Pozz