Sneg u Valjevu pada već 40 sati

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
[h=1]Sneg u Valjevu pada već 40 sati
[/h] Izvor: Beta

Valjevo -- Sneg u valjevskom kraju neprekidno pada preko 40 sati, što je donelo brojne probleme, prvenstveno putarima, saopštio je lokalni Štab za elementarne nepogode.

4091355034f293dba82b4a351605031_368x230.jpg
Načelnik Odeljenja za vanredne situacije Milan Mihailović rekao je novinarima da je situacija u Valjevu i okolnim opštinama pod kontrolom, te da je Valjevu, Mionici, Osečini i Ljigu upućeno po pet dodatnih mašina za čišćenje snega.
"Sve snage sada su usmerene na čišćenje lokalnih puteva na seoskom području, odakle je svakodnevno i najviše poziva za pomoć", kazao je Mihailović.

Tržišnoj inspekciji je naloženo da pojača kontrolu u seoskim prodavnicama, posebno u brdskom području, kako meštani ne bi ostali bez osnovnih životnih namirnica.

Zbog obilnog snega danas su se u Valjevu srušili jedna garaža za vozila u širem centru grada i balon kojim je pokriven teren za male sportove u SRC "Pećina".

Garaža u "Uzorovim" zgradama obrušila se i zatrpala deset parkiranih automobila zbog toga što krov od salonita nije izdržao težinu snega na njemu.

Nije bilo povređenih, iako je u tom trenutku u jednom automobilu bio muškarac, koji je pokušavao da pokrene vozilo, ali je uspeo da se izvuče iz snega pre dolaska vatrogasaca, koje su alarmirale komšije.

S obzirom na to da je danas i juče u produženom boravku u Prvoj osnovnoj školi bilo po nekoliko učenika, od sutra se neće raditi ni u toj školi.

Iz Valjevske bolnice je saopšteno da je u tu ustanovu stiglo 450 ampula citostatika "5-fluorouracil", koje se koriste u hemioterapiji malignih bolesti.

Mesečne potrebe za 75 pacijenata, međutim, iznose 1.500 ampula, pa se preduzimaju koraci kako bi se taj citostatik nabavio za sve bolesnike kojima je potreban.
 
Natrag
Top