SNEG U PROLEĆE Veje na Kopaoniku i Zlatiboru, susnežica i u centralnoj Srbiji

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.549
SNEG U PROLEĆE Veje na Kopaoniku i Zlatiboru, susnežica i u centralnoj Srbiji
Tanjug
Sneg umerenog intenziteta jutros pada na Kopaoniku i u Dimitrovgradu, a slab sneg trenutno veje na Crnom Vrhu, Zlatiboru i u Sjenici, objavljeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

595439_sneg-kopaonik-1_ff.jpg


Najtoplije je u Velikom Gradištu i Negotinu, gde je u sedam časova izmereno šest stepeni, a najhladnije na Kopaoniku, gde je temperatura minus pet stepeni.

595442_sneg-kopaonik_ff.jpg


Susnežica trenutno veje u Vranju, a kiša umerenog intenziteta pada u Kruševcu i Nišu.

Slaba kiša trenutno pada u Valjevu, Kragujevcu, Smederevskoj Palanci, Velikom Gradištu, u Požegi, Kraljevu, Kuršumliji, Ćupriji, Leskovcu i Zaječaru.


U Kragujevcu, Kruševcu, Ćupriji i Zaječaru izmereno je pet, Banatskom Karlovcu, Valjevu, Smederevskoj Palanci, Požegi, Kraljevu i Nišu četiri, Loznici i Beogradu tri, a u Sremskoj Mitrovici, Kuršumliji i Leskovcu dva stepena.


U Novom Sadu, Zrenjaninu, Kikindi i Vranju izmeren je jedan, na Paliću, u Somboru i Dimitrovgradu nula, na Crnom Vrhu i u Sjenici minus jedan, a na Zlatiboru minus dva stepena.

595440_sneg-kopaonik-2_ff.jpg

Sneg je na Kopaoniku visok 112 centimetara, Zlatiboru 25, u Sjenici 11 i na Crnom Vrhu 10 centimetara.




Susnežica i sneg ponegde se
očekuju danas i u nižim predelima južne i centralne Srbije te se upozoravaju vozači na oprez, saopštio je Auto-moto savez Srbije. Sneg je na kolovozima na putevima u planinskim predelima Sjenice,
Ivanjice, Užica Prijepolja i Nove Varoši, i upozoravaju se vozači
da je na tim deonicama obavezna upotreba zimske opreme.
 
Natrag
Top