Šta je novo?
SerbianForum

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

Sneg prekrio region, nadležni upozoravaju na oprez

  • Začetnik teme maja_jevtic
  • Datum pokretanja
maja_jevtic

maja_jevtic

Urednik
#1
Snežne padavine prekrile su veći deo regiona, saobraćaj se odvija otežano i usporeno, nadležni upozoravaju na oprez i intervenišu gde je neophodno, a jedna osoba je poginula, uz najmanje sedam povređenih, u lančanom sudaru u Sloveniji nastalom zbog snežnih padavina i jakog vetra.
Sneg slabog do umerenog inteziteta pada u većem delu Bosne i Hercegovine, vozači se savetuju da voze maksimalno oprezno, da vožnju prilagode trenutnim uslovima i da na put ne kreću bez zimske opreme, javljaju lokalni mediji.
Za današnji dan je meteoalarm izdao narandžasto upozorenje koje se odnosi na očekivane obilnije padavine praćene jakim udarima vetra, dok će u Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra biti oblačno sa slabim snegom, a na jugu se očekuje razvedravanje.
Širom Hrvatske je još sinoć počeo da pada gust sneg koji je u mnogim krajevima stvorio snežni pokrivač, prenose mediji i dodaju da u Hrvatskom primorju, Dalmaciji i Lici povremeno duva jak vetar, uz upozorenje vozačima da prilagode vožnju uslovima na putevima, koje se odnosi i na čitavo područje Zagreba.
Sneg je prekrio i veći deo Crne Gore, sva mesta osim Podgorice i gradova na primorju, a najhladnije je u Žabljaku i Nikšiću, sa temperaturama u blagom minusu.
Cetinje je sa 33 centimetra visokim snegom i dalje je na vrhu liste "belih" gradova, slede Kolašin, Nikšić, Žabljak, Šavnik...Izvor: BlicOnline
 

Top