Sneg prekrio region, nadležni upozoravaju na oprez

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.546
Snežne padavine prekrile su veći deo regiona, saobraćaj se odvija otežano i usporeno, nadležni upozoravaju na oprez i intervenišu gde je neophodno, a jedna osoba je poginula, uz najmanje sedam povređenih, u lančanom sudaru u Sloveniji nastalom zbog snežnih padavina i jakog vetra.
Sneg slabog do umerenog inteziteta pada u većem delu Bosne i Hercegovine, vozači se savetuju da voze maksimalno oprezno, da vožnju prilagode trenutnim uslovima i da na put ne kreću bez zimske opreme, javljaju lokalni mediji.
Za današnji dan je meteoalarm izdao narandžasto upozorenje koje se odnosi na očekivane obilnije padavine praćene jakim udarima vetra, dok će u Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra biti oblačno sa slabim snegom, a na jugu se očekuje razvedravanje.
Širom Hrvatske je još sinoć počeo da pada gust sneg koji je u mnogim krajevima stvorio snežni pokrivač, prenose mediji i dodaju da u Hrvatskom primorju, Dalmaciji i Lici povremeno duva jak vetar, uz upozorenje vozačima da prilagode vožnju uslovima na putevima, koje se odnosi i na čitavo područje Zagreba.
Sneg je prekrio i veći deo Crne Gore, sva mesta osim Podgorice i gradova na primorju, a najhladnije je u Žabljaku i Nikšiću, sa temperaturama u blagom minusu.
Cetinje je sa 33 centimetra visokim snegom i dalje je na vrhu liste "belih" gradova, slede Kolašin, Nikšić, Žabljak, Šavnik...Izvor: BlicOnline
 
Natrag
Top