Smrad iz sudopere ?

Član
Učlanjen(a)
10.10.2010
Poruka
9
Iz sudopere se povremeno cuje klokotanje a i oseca se smrad .
Kuhinja je nova , postavljeno je savitljivo grkljan crevo umesto starog krutog sifona .
Sudopera je dvodelna , i samo grkljan crevo je malo krace i ne opisuje mozda potreban luk ?
Da li je u tome problem ili je nesto drugo u pitanju ?
Buni me ,sto se smrad oseca tek kad otvorim vrata sudopere u donjem delu , a u gornjem delu iznad sudopere se ne oseca nista ?sudopera.jpgsudopera 2.jpg
 
Cupidon
VIP
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
5.209
Definitivno se radi o tome da crijevo ne formira odgovarajući "U" oblike. Vode ne može da na ovakav način filtrira i zaustavi smrad koji se vraća nazad.
 
Član
Učlanjen(a)
10.10.2010
Poruka
9
Hvala
prvom prilikom cu na postojecoj polici da napravim mesta , kupim novo duze crevo i montiram .
Nadam se da ce i mirisi nestati . . .
 
Član
Učlanjen(a)
08.01.2010
Poruka
6
Ako nisi resio problem, dovoljno je da iskoristis plasticni deo koji se dobija uz nov sifon, a koji ima ,,udice,, sa obe strane, nepoznat mi je tacan ili bilo kakav majstorski naziv i da povezes ili zakacis deo creva koji ti stoji na polici za deo creva koji ide iz sudopere i formiras ,,U,, odnosno vodeni cep u crevu.
Ako nemas taj deo stvar mozes resiti i sa malo kanapa, prostim vezivanjem. Ali ako se smrad oseca u kutiji sudopere a ne iznad kod korita, onda bolje proveri spojeve creva i ulaz u zidnu instalaciju.
 
Učlanjen(a)
22.01.2014
Poruka
2
jedan od proizvođača na našem tržištu TEXO pravi sifone kod kojih sama creva smrde. Imao sam problem sa pregradom na sredini ormarića sudopere te sam stavio stari "kruti" sistem sifona, malo su skuplji i treba tehnika da se sve uklopi ali nema smrada
 
Član
Učlanjen(a)
26.11.2012
Poruka
105
Sve je to škart šio nam se nudi na tržištu, posebno ono što malo košta..
 
Cupidon
VIP
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
5.209
Ništa se stvara talog kao "Domestos". Ako ste u mogućnosti, svakih pola godine gurnuti kabl spojen sa česmom u odvod ii dobro izaprati. Naravno, rastaviti i izaprati rešetku i sifon.
 
Top