Šta je novo?
SerbianForum

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

Smrad iz sudopere ?

  • Začetnik teme LEOJEBITIFIN
  • Datum pokretanja
L

LEOJEBITIFIN

Član
#1
Iz sudopere se povremeno cuje klokotanje a i oseca se smrad .
Kuhinja je nova , postavljeno je savitljivo grkljan crevo umesto starog krutog sifona .
Sudopera je dvodelna , i samo grkljan crevo je malo krace i ne opisuje mozda potreban luk ?
Da li je u tome problem ili je nesto drugo u pitanju ?
Buni me ,sto se smrad oseca tek kad otvorim vrata sudopere u donjem delu , a u gornjem delu iznad sudopere se ne oseca nista ?
 
Mr.Daky

Mr.Daky

Cupidon
VIP
#2
Definitivno se radi o tome da crijevo ne formira odgovarajući "U" oblike. Vode ne može da na ovakav način filtrira i zaustavi smrad koji se vraća nazad.
 
L

LEOJEBITIFIN

Član
#3
Hvala
prvom prilikom cu na postojecoj polici da napravim mesta , kupim novo duze crevo i montiram .
Nadam se da ce i mirisi nestati . . .
 
K

kingboy

Član
#5
Ako nisi resio problem, dovoljno je da iskoristis plasticni deo koji se dobija uz nov sifon, a koji ima ,,udice,, sa obe strane, nepoznat mi je tacan ili bilo kakav majstorski naziv i da povezes ili zakacis deo creva koji ti stoji na polici za deo creva koji ide iz sudopere i formiras ,,U,, odnosno vodeni cep u crevu.
Ako nemas taj deo stvar mozes resiti i sa malo kanapa, prostim vezivanjem. Ali ako se smrad oseca u kutiji sudopere a ne iznad kod korita, onda bolje proveri spojeve creva i ulaz u zidnu instalaciju.
 
Bracca

Bracca

#6
jedan od proizvođača na našem tržištu TEXO pravi sifone kod kojih sama creva smrde. Imao sam problem sa pregradom na sredini ormarića sudopere te sam stavio stari "kruti" sistem sifona, malo su skuplji i treba tehnika da se sve uklopi ali nema smrada
 
G

genius1

Član
#7
Sve je to škart šio nam se nudi na tržištu, posebno ono što malo košta..
 
Mr.Daky

Mr.Daky

Cupidon
VIP
#9
Ništa se stvara talog kao "Domestos". Ako ste u mogućnosti, svakih pola godine gurnuti kabl spojen sa česmom u odvod ii dobro izaprati. Naravno, rastaviti i izaprati rešetku i sifon.
 

Top