Šminka u trendu

Član
Učlanjen(a)
30.11.2011
Poruka
1.872
Smeli mejkap koji morate da probate





Ako se i vaš neseser sastoji isključivo od šminke u neutralnim bojama, možda bi to trebalo da promenite. Usudite se da sledeći put pronađete ruževe i senke u smelim bojama, koji će biti trend ovog proleća.




Na primer, umesto sjaja za usne boje breskve, probajte ruž u boji narandže, koja je proglašena “bojom 2012. godine”. Ova boja je istovremeno i egzotična i prijatna, a najbolja stvar je što pristaje svakom tenu.




Jarko plava boja
neka zameni sive i crne nijanse u paletama senki za oči. Ova boja takođe može
dobro da pristaje svima, a za posebno dramatičan izgled nanesite je preko celog kapka.




Rumenilo u ciklama boji
savršen je za večernji izgled, ali male količine na obrazima mogu biti odlične i u dnevnim varijantama.







Lepota&Zdravlje
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Šminkanje: Crveni i zlatni tonovi

Šminkanje: Crveni i zlatni tonovi

Među novim trendovima u šminkanju našla se i kombinacija zlatnih i crvenih tonova namenjena damama koje vole elegantan stil

zp-sminka.jpg
Ove nijanse pravi su izbor ako želite da ostavite utisak gde god da se pojavite

MEĐU ovosezonskim trendovima u šminkanju našla se i kombinacija zlatnih i crvenih tonova namenjena damama koje vole elegantan stil. Ove nijanse pravi su izbor ako želite da ostavite utisak gde god da se pojavite. Licu daju zavodljivu notu, a celokupan izgled čine glamuroznijim. Ipak, igra crvenih i zlatnih tonova nije namenjena samo za posebne trenutke, već i za dnevne i poslovne varijante.

* PODLOGA

Na lice stavite svetliji tečni puder, a preko nanesite malo transparentnog pudera u prahu. Rumenilo neka bude u crvenkastoj nijansi. Stavite ga samo na jagodice, tako da izgleda što prirodnije.

* OČI
Izaberite zlatnu nijansu koja odgovara vašem tenu i stilu odevanja. Ako volite jaču šminku, neka vaš izbor budu tamnije zlatne senke sa više sedefa. Za dame koje naginju diskretnijem šminkanju idealni su zlatno-bež i zlatno-roze tonovi. Sa ovim nijansama možete se poigrati na razne načine, čak ih i kombinovati sa drugim bojama.

* USNE

U kombinaciji sa zlatnom senkom na očima, vizažisti predlažu ruž u jarkocrvenoj nijansi. Dolaze, naravno, u obzir i drugi crvenkasti tonovi, samo je važno da se usne na kraju naglase i providnim sjajem.

Izvor: Večernje novosti




 
Član
Učlanjen(a)
30.11.2011
Poruka
1.872
Hit proleća - ruž u boji nara i maline





U paletama mnogih kozmetičkih kuća preovlađuju boje nara, maline, fuksije, kajsije i narandže. Ovi ruževi mogu da se nađu u različitim teksturama, mogu da budu kremasti i da se lako nanose...

news_11399.jpg


Providne i pastelne nijanse na usnama više nisu aktuelne, ovog proleća u trendu su ruževi intenzivnih, postojanih i vedrih nijansi. To će posebno da oduševi dame koje vole jaču šminku, a vizažisti preporučuju i fluorescentne tonove.

U paletama mnogih kozmetičkih kuća prevlađuju
osvežavajuće boje nara, maline, fuksije, kajsije i narandže. Ovi ruževi mogu da se nađu u različitim teksturama, a stručnjaci za šminku su akcenat stavili na kremaste, jer se lako nanose i razmazuju.

Kada birate boje, prilagodite ih vašoj puti - svetlijim damama
najbolje pristaju ružičaste i crvenakaste nijanse, a tamnoputim one sa ljubičastim i narandžastim tonom.

Hit proleća su "osenčene“ usne, koje ćete dobiti ako kombinujete različite tonove. Usne najpre uokvirte olovkom, pa nanesite, na primer, ruž u boji nara, a zatim onaj u boji maline. Na kraju prstom blago utapkajte usne i dobićete zanimljivu nijansu, pišu Novosti.





Izvor: S media
 
Član
Učlanjen(a)
30.11.2011
Poruka
1.872
Tamnoplave senke trend proleća






Osim toga što su efektni i moderni, tamnoplavičasti tonovi daće vašem izgedu i posebnu notu elegancije



Za dame koje vole jači mejkap vizažisti ovog proleća predlažu tamnoplave nijanse. Ovi tonovi lepo pristaju i svetlijim i tamnijim damama, važno je samo da izaberete odgovarajuću nijansu i da je uskladite sa ostalim bojama na licu.
Osim toga što su efektni i moderni, tamnoplavičasti tonovi daće vašem izgedu i posebnu notu elegancije.

Lice


Blago preplanuli ten još više će naglasiti šminka na očima, zato posle tečnog pudera na lice nanesite malo bronzera u nijansi breskve. Stavite ga na jagodice, čelo, nos i bradu.



Oči
zp-sminka-mala.jpg

Nijanse birajte prema boji tena. Ako ste svetlije puti odgovaraće vam mat, sedefasti i svetlucavi tonovi, ali ako imate tamniji ten slobodno se odlučite za jače, upadljive nijanse (teget, tamna metalikplava). Izbor teksture je, takođe, veoma važan. Senka u kamenu, bez obzira na nijansu, uvek daje nežniji i diskretniji izgled. Nanesite je četkicom na celu površinu gornjeg kapka. Ako želite jači efekat, upotrebite senku u kremi i tamniju ili svetlucavu olovku za oči. I za dnevne i večernje prilike odličan izbor su senke u prahu sa svetlucavim česticama.

Usne


Uz tamnoplavičastu šminku na očima savršeno pristaju svetliji karmini, ružičasti ili u boji mesa. Večernji izgled upotpunićete crvenim ili narandžastim ružem.







Izvor: Novosti
 
Član
Učlanjen(a)
30.11.2011
Poruka
1.872
Vesela i romantična šminka





Stručnjaci za lepotu predlažu da eksperimentišete sa senkama za oči. Igrajte se bojama, a akcenat stavite na zelenu


Zlatna senka za pogled zavodnice


Zasenite ovog proleća sve oko sebe! Našminkajte se u skladu sa najlepšim godišnjim dobom, u trendu su vedre i vesele nijanse, ali takođe i nežne i romantične, pa možete da šminku prilagodite vašem stilu oblačenja i prilici.

Stručnjaci za lepotu predlažu da eksperimentišete sa senkama za oči. Igrajte se bojama, a akcenat stavite na zelenu koja simboliše buđenje prirode i odlično pristaje osobama sa očima boje badema i čokolade. Ako želite da imate pogled zavodnice, opredelite se za zlatnu senku.

Dame sa plavim očima uglavnom biraju plave senke, a ako ste vi jedna od njih, uz standardno plavu nanesite i ružičastu ili zlatnu nijansu, to je posebno efektno za noćni izlazak.

Nežno ružičasti tonovi na očima, usnama i obrazima pristaju svakoj ženi, jer licu daju romantičnu i mladoliku notu. Ovakva šminka je idealna za dnevne varijante i prolećne odevne kombinacije u kojima dominiraju jarke i vesele boje.









Izvor: Novosti
 
Član
Učlanjen(a)
30.11.2011
Poruka
1.872
[h=1]Trendi spoj jarkih i pastelnih boja [/h]



Jedan od modernih stilova šminkanja je kombinovanje intenzivnih i diskretnih nijansi. Za dan koristite jarke ruževe i pastelne senke, a za noć više istaknite oči.

news_12124.jpg


Za ovo proleće vizažisti su maksimalno
iskoristili trendove na modnoj sceni i uklopili ih uz stilove šminkanja. S obzirom na to da je ova sezona u znaku jarkih i drečavih, boja one su se našle i u bogatoj paleti mejkapa. Jedan od modernih stilova šminkanja je kombinovanje intenzivnih i diskretnih nijansi. Vizažisti preporučuju da, na primer, za dan koristite jarke ruževe i pastelne senke, a za noć, koja dozvoljava jaču šminku, više istaknete oči.


PODLOGA


Nanesite tečni puder malo tamniji od vašeg tena, preko njega stavite malo bronzera, namažite na jagodice kao rumenilo. Za višak sjaja na licu upotrebite transparentni puder.

DNEVNA ŠMINKA

Na oči nanesite senku u bež ili boji peska u kombinaciji sa pistaći-zelenom ili svetloplavom. Trepavice istaknite maskarom u braon ili crnoj boji. U ovom stilu šminkanja akcenat je na usnama. Zato ih naglasite jarkim ruževima u narandžastoj, crvenoj, pink ili boji fuksije.

VEČERNJA ŠMINKA

Pošto je veče idealno za senčenje očiju jačim bojama, upotrebite maštu i poigrajte se aktuelnim stilovima. Možete prvo naneti svetlu senku pa da završite sa nekom jarkom i upadljivom. Ako volite malo diskretnije šminkanje, a ipak biste hteli da isprobate
trend jarkih boja, dovoljno je da uz trepavice stavite malo jaču senku i blago osenčite prstima. Za usne koristite svetlije ruževe u roze ili boji mesa, pišu Novosti.








Izvor: S media
 
Član
Učlanjen(a)
30.11.2011
Poruka
1.872
Pet saveta kako da nosite najbolje prolećne trendove u šminci




Vrelina je pojačana sa najnovijim načinima šminakanja. Od karmina u tinjajućoj crvenoj i boji korala, do lakova za nokte u toplim roze i preteranim tonovima narandžaste - ovog prolaće na manjka visokonaponskih nijansi. Trik je naravno učiniti ih nosivim. Probajte ove raznovrsne opcije za suptilan ili smeliji efekat.

news_12366.jpg


NEKA VAM BOJE BUDU BOGATE I SJAJNE

Potažite jasne senke za oči, koje možete da nanesete u slojevima za manje ili
više zasićen efekat. Da bi stvari ostale šik (a ne cirkuske), koncentrišite boju od linije trepavica do pregiba kapka, nanoseći jedan sloj ako ste svetlog tena i par slojeva više ako ste tamniji.

OLAKŠAJTE SEBI SA ŽIVOPISNIM METALIK TONOVIMA

Senka sa zlatnom ili srebrnom bazom pomaže da se smanji intenzitet neona samo malo, omekšavajući ove električne nijanse za dnevne varijante.

EKSPERIMENTIŠITE SA SMELIM OLOVKAMA ZA OČI

Ako je boja na celom kapku previše za vas, probajte da uparite neutalne senke sa tankom linijom plave ili narandžaste olovke samo na gornjoj liniji trepavica.

PROBAJTE SMELIJU NIJANSU RUMENILA

Svetli ten
najbolje izgleda sa svetlo rozom, dok oni sa tamnijom bojom kože mogu da nose koralnu nijansu. Prvo nanesite bronzer da omekšate kotrast sa vašim tenom i usmerite četku na jagodice vaših obraza. Utapkajte mrvicu boje manga preko obraza i usana za osunčan izgled.

MODERNE PINK USNE

Proleće ne bi bilo to što jeste bez toplih pink usana. Probajte nijansu sa svetlucavim sedefastim česticama za savršenu količinu sjaja.









Izvor: S media
 
Član
Učlanjen(a)
30.11.2011
Poruka
1.872
Crveno na usnama, očima i noktima






Crvena je uvek moderna, a ovog proleća osim na usnama i noktima, nosi i na očima i obrazima




AKO niste ljubitelj pastelnih tonova poigrajte se sa jačim bojama, koje vizažisti koriste u mnogim mejkap stilovima. Jedna od večnih i uvek modernih je crvena koja se ovog proleća osim na usnama i noktima, nosi i na očima i obrazima.

* Podloga za crvene tonove u mejkapu treba da bude uvek besprekorna. Ako naginjete sofisticiranom i elegantnomn stilu najbolje je da koristite pudere ili tonirane kreme koje su svetlije od vaše puti. U slučaju da ste više naklonjeni ležernom i romantičnom odevanju neka vaša podloga bude za nijansu tamnija od tena, a možete dodati i malo bronzera.

* Ako želite da stavite crvenu senku, onda je dovoljno da na usne nanesete samo malo providnog sjaja, a uz senku kombinujete crveni lak na noktima. Za dnevni mejkap crvenu senku nanesite u kombinaciji sa nekom svetlijom pastelnom nijansom, a uveče je možete staviti i na celu površinu kapka. Uz nju osim crne maskare možete da kombinujete i zlatnu.

* Na jagodice i preko dana i uveče nanesite malo rumenila u nekoj crvenoj nijansi, tako da izgleda što prirodnije.

* Za usne izaberite nijansu koja vam najbolje pristaje. Ako nanosite crveni ruž usne obavezno uokvirite olovkom, stavite je malo i na sredinu usana kako biste popstigli jači efekat. I sjajevi u crvenim tonovima su odličan izbor za ovo proleće, lagani su, lako se nanose i celokupan izgled čine prirodnijim.










Izvor: Novosti
 
Član
Učlanjen(a)
30.11.2011
Poruka
1.872
Sjaj za senzualne usne






Ovog proleća vizažisti su stavili akcenat na crvenkaste nijanse sjajeva, od jarko crvene do boje vina i korala



I OVOG proleća sjajevi su nezaobilazan deo mejkapa. Njihova prednost je u tome što se lako nanose i što sa njima ne morate da budete precizni, a osim toga i savršeno ističu usne i pristaju svakom stilu šminkanja.

Ovog proleća vizažisti su stavili akcenat na crvenkaste nijanse sjajeva, od jarko crvene do boje vina i korala. Takođe su moderni i sedefasto-ružižičasti tonovi i boja breskve koje možete uklopiti uz različite stilove odevanja, kako ležernije, tako i one elegantnije. Trend ove sezone su i sjajevi sa šljokicama, kao i oni koji daju efekat dijamantskog odsjaja na usnama.

Da bi vam usne izgledale vizuelno punije birajte svetlucave sjajeve ili one sa kolagenom. A kako bi sjaj duže opstao na usnama pre nego što ga nanesete, usne uokvirite svetlijom olovkom i nanesite malo pudera. Ako želite da više istaknete boju, prvo namažite ruž, pa preko nanesite sjaj.









Izvor: Novosti
 
Član
Učlanjen(a)
30.11.2011
Poruka
1.872
Skoro zaboravljena boja karmina ponovo je trendi






Iako su ovoga proleća glavni hitovi koralno crveni, ružičasti i pink tonovi, čini se kako se jedna davno zaboravljena nijansa ruža vraća na velika vrata.

news_12793.jpg


Još davnih devedesetih poslednji
put smo videli tamne tonove crvenoga vina na usnama poznatih ličnosti, međutim posle revije Balensiage za proleće/leto 2012. stvari su počele da se menjaju.

Na svakom važnijem događaju, od premijera filmova do Kana, bar nekoliko poznatih se
pojavi noseći ovu nijansu ruža. Dženifer Lopez, Kamila Bel, Lana Del Rej, Kejt Bosvort samo su neke od njih i moramo priznati da su unele dobrodošlo osveženje među već pomalo dosadne puderaste tonove, piše T portal.

"Kada birate ovu upečatljivu nijansu ruža, obavezno pazite na ten. Ako imate svetliji ten, uzmite onaj ruž koji u sebi ima malo pink boje, a ako ste malo tamnijeg tena, tj. ako imate maslinastu kožu, ciljajte na onu koja u sebi ima pigment nalik boji cigle", kaže Keri Bler, vizažistkinja MAC-a.







Izvor: S media
 
Natrag
Top