Šminka u trendu

Član
Učlanjen(a)
30.11.2011
Poruka
1.872
Šminka u trendu



Podsetimo se trendova u šminkanju iz 2011, da bismo iz njih izvukli inspiraciju za 2012.

news_9784.jpg


NEUTRALNA ŠMINKA

Neutralna šminka će definitivno uvek biti u
trendu. Prirodno, sveže, lako i brzo nije dovoljno da definiše ovaj stil. Najvažnije je da vaš puder deluje prirodno i blistavo. Neophodno je da se savršeno uklapa sa vašim tenom. Nanesite neutralnu senku za oči i maskaru. Na jagodice nenesite malo rumenila i kompletirajte sa karminom ili sjajem u svetloj boji. Za posebne prilike možete da stavite svetliju nijansu crvene.

DRSKE OBRVE

Inspirisane lepoticama 60-ih i 70'ih, jače obrve su definitivno hit na modnim pistama. One uokviruju lice i daju licu izražajanost bez mnogo šminke. Možete ih iscrtati crnom olovkom, pa malo doterati četkicom za senku.

NARANDŽASTA SENKA

Na proleće/leto 2011. slavne ličnosti su iznele ovaj izgled na crveni tepih. Od toplie jesenje narandžaste senke za oči do nešto drečavije pomešane sa malo roze, dizajneri su učinili oranž šminku najvrelijim trendom ove godine.
Nemojte stavljati jaku boju rumenila ili karmina jer je ova boja sama po sebi prejaka. Stavite dupli sloj maskare.

VAMP USNE

Crvene usne su još jedan
trend koji se jako brzo proširio. Nijanse idu od crvene šljive, korala do oranž i crvenih nijansi u boji vina i tamno ljubičastih nijansi.
Kombinujte vamp nokte da budete još primećeniji, ali zapamtite da ostala šminka mora da vam bude jednostavna



Izvor: S media
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
30.11.2011
Poruka
1.872
Žuta senka? Što da ne



Pojavio se potpuno nov trend u šminkanju: u modu ulaze svetli ajlajneri. Mnogi će misliti da je to samo za klinke, ali nije tako. Žuti ajlajner, koji je apsolutni hit ove sezone, u kombinaciji sa crnim deluje istovremeno ekstravagantno i elegantno. Odličan je izbor za žene srednjih godina, posebno uz svedenu i klasičnu odeću. Osim toga, unosi malo topline i živosti u sive zimske dane.

22874_6_hf.jpg


Nanošenje ajlajnera nije jednostavno, i zato je najbolje da vežbate, dok vam iscrtavanje ne pođe od ruke. Ako vas mrzi da se bavite preciznim „kaligrafskim“ tehnikama, upotrebite žutu senku, može i to – kaže Aleksandar Đikić, zvanični šminker brenda „mejbilin njujork“.


Dobra podloga je glavna
Započnite s nanošenjem pudera. Da bi bilo koja šminka izgledala dobro, puder mora da bude lagane teksture, da pokriva sve nedostatke na koži, a da se on sam ne primećuje. Dakle, prirodnost na prvom mestu. Zatim korektorom za oči pokrijte nepravilnosti na gornjim i donjim kapcima. Zeleni korektor služi za pokrivanje crvenila, a onaj žućkasti za pokrivanje tamnih podočnjaka.



Crni krejon, pa sve drugo
• Osnovno pravilo je da, pre nego što nanesete ajlajner ili senku u boji, izvučete crni ajlajner ili krejon tako da dobijete mačkasti izgled.
• Počnite s nanošenjem crnog ajlajnera uz gornje kapke koristeći vrlo tanku četkicu. Vucite crtu od unutrašnjeg ugla oka, crtajte liniju uz same trepavice, a kada povučete crtu do tri četvrtine kapka, lagano je polukružno zavrnite prema gore. Tada počnite da je stanjujete. Isto važi i ako se odlučite za krejon.
• Kad ste ovo završili, započnite s nanošenjem ajlajnera, krejona ili senke u boji, prateći liniju crnog ajlajnera.


Naglasite trepavice
• Trepavice uvrnite uvijačem i nanesite nekoliko slojeva crne maskare. Pošto je vreme vlažno, birajte one vodootporne.
• Na ostatak kapka i područje ispod obrva stavite senku u boji kože kako biste dobili još intenzivniji efekt otvorenih očiju.
• Na usne nanesite ruž ili sjaj u ružičastoj boji ili nekoj drugoj svetlijoj nijansi.





Izvor: Blic Žena
 
Član
Učlanjen(a)
30.11.2011
Poruka
1.872
Rumenilo je ponovo u modi!



Ovaj veoma važan detalj, licu daje svežinu, objedinjuje ga u skladnu celinu. Nanosi se u skladu sa bojom tena, prilikom, garderobom, raspoloženjem i oblikom lica.

news_9980.jpg


Posle nekoliko "bledunjavih" sezona, rumenilo se u 2012. godini ponovo vraća u modu kada je šminka u pitanju. Mali, ali veoma važan detalj, licu daje svežinu, objedinjuje ga u skladnu celinu i predstavlja završnu tačku u šminkanju.

Nanosi se u skladu sa bojom tena,
prilikom, garderobom, raspoloženjem i oblikom lica. Stručnjaci savetuju damama da rumenilo stavljaju na nasmejano lice, a ne na ozbiljno, jer će ga pravilnije naneti. Dok se smejemo, obrazi dolaze više do izražaja i jagodične kosti su naglašenije. Nemojte ga nanositi u donjoj polovini lica, ni previše blizu nosa. Četka za rumenilo je presudan faktor u šminkanju, što je veća i gušća, to ćete lakše i pravilnije naneti šminku.

Plavuše bledog tena trebalo bi da koriste nežno ružičaste tonove rumenila. Sa njim će im lice delovati zdravo i sveže. Crnke i brinete izrazito belog lica takođe bi trebalo da koriste svetlije nijanse rumenila, boja breskve im naročito lepo pristaje.

Maslinasta i žućkasta boja tena zahteva "jače" rumenilo. Tonovi ćilibara, cimeta i cigle
najbolje će da istaknu lepotu dama sa tamnijom kožom, pišu Novosti.





Izvor: S media
 
Član
Učlanjen(a)
30.11.2011
Poruka
1.872
Nežni tonovi za proleće 2012.





Između zime i proleća već smo se polako zasitili tamnih ruževa, zagasitih senki i teških materija i sve više želimo da stignu toplo vreme i novi trendovi. Svetski šminkeri i stilisti su se usaglasili u jednom - za prolećnu šminku poželjne su pastelne boje.

23016_shutterstock_73170616_iff.jpg


- Pastelne boje bismo mogli da nazovemo magičnim bojama kada je mejkap u pitanju jer pristaju bukvalno svima. Od prirodnih, preko pastelnih nijansi narandžaste, ružičaste i ljubičaste sve do bebiplave - to su boje koje će osvežiti vaše lice istog trenutka bez mnogo muke kaže - Jelena Grbić Petrović, profesionalni šminker.
Usne - Najpopularniji sjajevi su upravo oni pastelnih nijansi bez obzira na to da li se radi o ružičastoj ili krem boji. Razloga za to je mnogo. Takvi sjajevi se brzo nanose i ne traže mnogo preciznosti kao neki sjajevi intenzivnih nijansi, a osim toga - daju svež izgled istog trenutka. Za razliku od crvenih, ljubičastih i smeđih ruževa, pastelne boje dozvoljavaju i sitne greške, pa čak i ekspresno brzo nanošenje u automobilu, autobusu ili liftu.

OBRAZI
Blede devojke su napokon došle na svoje jer njihovi obrazi ne podnose drečave nijanse ili tamne bronzere zbog kojih im lice izgleda prljavo. Lagana rumenila su kao stvorena za njih, a sedefasta tekstura će dati dodatni sjaj licu. Ni tamnije žene ne treba da zaziru od pastelnih tonova na licu. Za njih su kao stvoreni proizvodi sa sedefastom teksturom koji se nanose na same vrhove jagodica i naglašavaju konture lica.

OČI
Šminkeri savetuju da na unutrašnju ivicu oka uvek nanesete malo svetlucave senke kako biste otvorili oko i učinili ga odmornijim. Zašto onda ne biste pokušali da nanesete olovku u pastelnoplavoj ili ružičastoj boji? Pastelne nijanse prirodnih boja i ružičaste su odlične za jutarnju sveži izgled kada se spremate u žurbi, a koketiranje pastelnom plavom ostavite za veče.

NOKTI
Ružičasti lak u pastelnoj nijansi mnogim ženama je prvi lak za nokte u životu. Neretko se ta ljubav na prvi pogled produži i na duži period, jer ružičasti lakovi izgledaju uredno, nežno i decentno, ne pokazuju oštećenja i pristaju uz svaki komad odeće. Ove godine možete da se odvažite, pa da uz ružičasti nabavite i pastelno plavi, ljubičasti ili zeleni lak koji će vašoj kombinaciji dati dozu neočekivanosti.





Izvor: Blic Žena
 
Član
Učlanjen(a)
30.11.2011
Poruka
1.872
Tri laka načina za seksi šminku u 2012





Dodavanje malo privlačnosti vašem izgledu ne zahteva mnogo vremena ili para. Evo nekoliko ideja koje pale.

news_10049.jpg


UDARITE CRVENIM USNAMA

Znamo šta mislite: crvene usne su zavodljive? Šokantno. Ali ozbiljno, one će momentalno učiniti da izgledate bestidno, samopouzdano i spremni na sve. Kako da budete seksi ali nenaglašeno? Nek vam ostala šminka bude svedena na minimum i pronađite nijanse koje odgovaraju tonu vaše kože.

IZMEŠAJTE SVOJE RUMENILO

Ništa ne nagoveštava zaljubljenost kao prirodno crvenilo. Na sreću, lako ga je imitirati. Razmažite kombinaciju pink i breskva rumenila na jagodice svojih obraza da kreirate božanstven sjaj.

PROBAJTE BRONZU NA OČIMA SA NUDE USNAMA

Ako mačkaste oči nisu vaš stil, metalik senke u zemljanim tonovima mogu imati jednako dramatičan efekat. Nenesite bronzanu senku preko celog kapka i ispod očiju, zatim dodajte nekoliko slojeva maskare i ostavite svetle usne (ovo je bio
velikitrend na pistama za proleće 2012). Finalni izgled je u isto vreme prirodan i neočekivan.






Izvor: S media
 
Član
Učlanjen(a)
30.11.2011
Poruka
1.872
[h=1]Bela senka i svetli ajlajneri za trendi izgled [/h]



Ove sezone u mejkapu su veoma popularni stilovi šminkanja u kojima se koriste bela senka i svetli ajlajneri. Oni osvežavaju izgled i čine ga prirodnijim i upečatljivijim.

news_10680.jpg


Svake sezone vizažisti osmisle
nove trendove, koji se savršeno uklapaju sa aktuelnim kombinacijama na modnim pistama. Tako su ove sezone u mejkapu veoma popularni stilovi šminkanja u kojima se koriste bela senka i svetli ajlajneri. Oni osvežavaju izgled i čine ga prirodnijim i upečatljivijim.

KAKO NANETI BELU SENKU?

Za početak obavezno nanesite podlogu na lice i olovkom ili gelom definišite obrve. Uz ivicu trepavica stavite belu svetlucavu olovku, na gornji kapak belu mat senku, a ispod donjeg belu sedefastu, pa blago osenčite prstima. Na kraju oči istaknite crnim ajlajnerom ili olovkom, i maskarom u dva sloja. Na jagodice stavite ružičasto rumenilo, a na usne ruž ili sjaj u svetlijoj ružičastoj nijansi ili u boji kajsije.

AJLAJNERI ZA UPEČATLJIV LOOK

Svetli ajlajneri su trend sezone, a
posebno se izdvajaju žuti, plavi, zeleni, ružičasti i ljubičasti.

Ipak, ako želite da očima date "mačkasti" oblik pre svetlog, nanesite crni ajlajner. Prvo nanesite tečni puder i korektorom prikrijete podočnjake i umor na licu. Potom crnim ajlajnerom povucite liniju uz gornji kapak i na kraju je izvucite nagore. Posle nekoliko minuta uz liniju crnog ajlajner, stavite ajlaner u svetlijoj boji. Kako biste osvežili pogled na gornji i ispod donjeg kapka nanesite bež ili belu senku. Trepavice naglasite maskarom u više slojeva, a usne ružičastim karminom ili sjajem, savetuju Novosti.







Izvor: S media
 
Član
Učlanjen(a)
30.11.2011
Poruka
1.872
Jeste li dovoljno hrabri za novi hit u šminkanju?





Ružičasti ruž? Možda pomisao na takav dodatak dnevnom ili večernjem mejkapu ne zvuči kao najbolja ideja, ali upravo je ruž određene nijanse ružičaste nazvan ‘Pepto Pink’, zahvaljujući brojnim slavnim ličnostima postao najnoviji “mast hev”u svetu lepote.

12924_karmin-shutterstock_60072748_iff.jpg


U poslednje vreme na brojnim crvenim tepisima zavladao je novi bjuti krik, a tako rado viđeni crveni ruž povukao se u senu dok je na scenu nastupila ružičasta upadljiva nijansa ruža. Tako je i glumica Blejk Lajvli uočena s ružem neprozirne, pomalo kredaste nijanse ružičaste boje. Isti trend uočen je i kod pevačice Keli Ozborn i Niki Minaj, a brojne druge zvezde isto su viđene s ružičastim nijansama ruža, doduše ipak u nešto blažim nijansama, piše Dejli Mejl.



Iako je crvena boja ruža dugo vremena bila totalni hit i broj jedan brojnim ljubiteljima glamura, nova alternativa, ruž ružičaste nijanse, donosi više mladenački i zaigrani izgled. Barbi ružičasti ruž odlično pristaje uz jednobojne odevne kombinacije, te celi stajling podiže i čini ga zaigranim. Ali, da ružičasti ruž može da bude i vrlo glamurozan, pokazala je Kristina Riči na crvenom tepihu u Berlinu promovišući svoj film ‘Bel Ami’.


23867_shutterstock_68160826_hf.jpg


Rejčel Vud, poznata šminkerka koja radi s najpoznatijim svetskim umetnicima kao što su Lili Kol i Olivija Palermo kaže da je nijansa barbi ružičastog ruža, poput one kakvu nosi Blejk Lajvli, trenutno apsolutni hit.


‘Usne neprozirne ružičaste boje bez sjaja su super seksi i jako moderne,’ kaže Rejčel Vud.

Instajl magazin svojim čitateljkama ipak savetuje da, ukoliko stave ružičasti ruž, preskoče stavljanje rumenila. Inače biste mogli da izgledate kao da ste stigli iz osamdesetih, a ne kao da pratite najnoviji modni trend.

Za one svetlijeg tena stručnjaci preporučuju nijansu prljavo roze, a oni tamnijeg tena bi trebalo da isprobaju svetlije tonove ružičaste s dodatkom plave nijanse. Mnogi dizajneri su ruž Pepto Pink već prepoznali kao veliki prolećni bjuti hit, pa su manekenke na revijama proleće/leto za Valentina, Akne, Marni i Kostjum Nešnl nosile barbi ružičaste ruževe.





Izvor: Blic Žena
 
Član
Učlanjen(a)
30.11.2011
Poruka
1.872
Izgled koji nikada ne izlazi iz mode





Brine vas da li grešite i izgledate demode. Neki izgledi su ipak za sva vremena i nikada ne izlaze iz mode.

news_10754.jpg


Kao i kod odeće, i moda
prilikom šminke i frizure se stalno menja. Ali, neke stvari nikada neće izaći iz mode. Ako ih izaberete,kako savetuje SheKnows, sigurno ne možete da pogrešite.

"Smoky eyes"

Iako često nisu za svakodnevnu kombinaciju, niti su prikladne za svaku priliku, ipak "smoky eyes" nikada neće izaći iz mode. Ukoliko tako našminkate oči, dobićete dramatičan, privlačan pogled. Izgledaćete misteriozno i seksi bez obzira za koju se odevnu kombinaciju odlučite.

Zdravo rumenilo

Izgledati rumeno kao da ste upravo došli spolja je uvek divno. Nanesite rumenilo tako da izgledate zdravo i prirodno. To svakoj ženi dobro stoji i bilo bi lepo da rumenilo nanosite iako ne volite da se šminkate.

Crvene usne

Možda mislite da je crveni karmin malo napadan u svakodnevnim aktivnostima, ali ukoliko želite da ostavite utisak, obavezno ga nanesite. Možete da koristite nijansu koja odgovara vašem tenu, od bordo do ljubičastih tonova. Ostatak šminke može da bude neutralan i blag da biste stavili akcenat na usne.

Čista,
sjajna koža

Prirodan izgled i čista koža nikada neće izaći iz mode. Stavite malo pudera i korektora da bi vam koža izgledala lepo, čisto i negovano.







Izvor: S media
 
Član
Učlanjen(a)
30.11.2011
Poruka
1.872
Usne u boji korala





Usne će ove sezone biti u prvom planu kada je šminka u pitanju. Vizažisti su se poigrali sa vedrim i svežim tonovima


Ove sezone akenat je na ruževima , a aktuelne su sve nijanse korala, od najsvetlije do najtamnije


USNE će ove sezone biti u prvom planu kada je šminka u pitanju, iako su u zimskom periodu uvek aktuelnije tamnije i toplije nijanse, vizažisti su se poigrali sa vedrim i svežim tonovima. Tako je u različitim stilovima šminkanja veoma prisutna boja korala. Ruž u ovim nijansama daje nežan i mladolik izgled, a pristaje i svetlijem i tamnijem tenu. Osim toga, sa ovim nežnim tonovima lako je uklopiti različite boje na licu i na odeći.


PODLOGA
Za početak je najvažnije da imate dobru podlogu, ali ne i previše jaku. U tankom sloju nanesite tečni puder ili tonirajuću kremu, a potom i svetlucavi puder u prahu. Podočnjake obavezno prikrijte korektorom. Na jagodice stavite rumenilo u boji kajsije.


OČI
Uz ruž u boji korala dobro pristaje i nežna i jača šminka na licu. Za dnevni mejkap nanesite ispod obrva svetlobež senku, a odmah ispod svetlobraon senku sa blagim sedefom. Potom uokvirite oči belom olovkom koja ima malo sjaja, pa nežno osenčite prstima. Zatim na unutrašnji ugao stavite malo "posvetljivača" i takođe ga nežno razmažite prstima. Na kraju nanesite crnu maskaru u dva sloja. Za večernji mejkap izbor mogu da budu i jače senke u sedefastim i svetlucavim tonovima, uz dodatak malo crnog ajlanera.


USNE
Aktuelne su sve nijanse korala, od najsvetlije do najtamnije. Prvo usne uokvirite olovkom koja je za nijansu svetlija od ruža. Potom nanesite malo pudera u prahu (koji će održati ruž na usnama), pa tek onda namažite karmin, a na kraju dodajte i malo sjaja.









Izvor: Novosti
 
Član
Učlanjen(a)
30.11.2011
Poruka
1.872
Naglasak je na rumenilu





Hit proleća je rumenilo u nijansi breskve. Najbolje stoji u kombinaciji sa nežnim i neutralnim senkama i ruževima



Nanesete samo malo rumenila u boji koja vam najbolje pristaje


VIZAŽISTI su već uveliko predstavili trendove za predstojeću sezonu. U različitim stilovim šminkanja akcenat je uglavnom na prirodnom tenu i naglašenim jagodicama. Ali ne treba preterivati. Dovoljno je da nanesete samo malo rumenila u boji koja vam najbolje pristaje.
Kako bi bilo efektno, najvažnije je da ga stavite na dobru podlogu. S obzirom na to da izgled treba da bude što prirodniji, tečni puder možete da zamenite tonirajućom kremom. Preko nanesite malo svetlucavog pudera u prahu.


Kako se nanosi rumenilo?


Treba da obratite pažnju na teksturu. Suvoj i mešovitoj koži najviše odgovaraju kremasta rumenila koje se najbolje nanosi prstima, a prelaz ublažite transparentnim puderom. Najlakše za nanošenje je rumenilo u kamenu ili prahu koje odgovara svim tipovima kože. Stavite ga širokom četkom prvo na jagodice, pa povucite četku prema slepočnici ravnim pokretima, u jednom pravcu.

Koja boja vam odgovara?


Hit proleća je rumenilo u nijansi breskve koje odgovara svakoj puti. Najbolje stoji u kombinaciji sa nežnim i neutralnim senkama i ruževima. Damama koje imaju beo ten i tamniju kosu dobro pristaju hladniji ružičasti tonovi, dok tamnijoj maslinastoj puti najviše odgovaraju tonovi zemlje, bronze i korala.






Novosti
 
Natrag
Top