Šminka posle tridesete

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
39.041
Šminka posle tridesete

Večernje novosti

Posle tridesete godine koža počinje da gubi vlagu, što uzrokuje pojavu prvih bora

To je i period kada treba uneti neke promene u načinu šminkanja. Ukoliko poštujete sledeća pravila, ne samo da će lice očuvati
mladalački sjaj i jedrinu, nego ćete i pomoći svojoj koži, ne “gušeći” je prekomernom šminkom, ma kako kvalitetna ona bila.
Pravilo 1: Izbegavajte tešku šminku
Osnovno pravilo za dame koje su prešle tridesetu je da s godinama koriste što manje šminke. Teška i tamna šminka lice čini još starijim i umornijim.
Pravilo 2: Korektor za fleke i kapilare
Pojava bora, ispucalih kapilara i fleka zahteva tečni ten, ali u što tanjem sloju. Ako ne možete da prekrijete kapilare ili fleke, preko njih stavite korektor u boji vašeg tena. Na područje oko očiju izbegavajte puder u prahu, jer će on samo naglasiti bore.
Pravilo 3. Pastelne senke za oči
Izbegavajte tamne i mat senke. Idealne senke su bež, bledo ljubičasta, svetlo braon ili pastelni tonovi. Svetle nijanse povećavaju oči i daju im sjaj. Ako se i koriste tamnije senke, one treba da budu svedene koliko je dovoljno da se izvrši korekcija oka.
Pravilo 4. Roze osvežava
Na trepavice je dovoljno da nanesete jedan sloj maskare. Rumenilo može da osveži lice ako koristite roze nijanse ili ono u boji breskve. Za usne preporučujemo ruž u pastelnim, narandžastim i roze tonovima.

Član
Učlanjen(a)
16.08.2009
Poruka
932
drage moje dame ovo je citat iz Novosti ( Subota 21.11.09 ) :
UBIJALI ZA KOZMETIKU
Policija Perua uhapsila je cetvoricu clanova bande koja je godinama ubijala ljude i , kako se tvrdi, prodavala njihove masne naslage i kozu farmaceutskim kompanijama u evropi, radi spravljanja preparata za "peglanje" bora na licu ! Uhapseni se sumljice da su u te svrhe za samo nekoliko meseci ubili najmanje 60 ljudi.
....................................................
....................................
....................... ..........................
Strucnjaci za kozmetiku u Evropi istrazuju sumlju u navode Peruanske policije i uhapsenih. Tvrde da se ljudske masnoce odavno upotrebljavaju za "peglanje bora", ali za svaki tretman i pripremu "eliksira" uzima se iskljucivo salo samog pacijenta.... D.M.

Član
Učlanjen(a)
16.08.2009
Poruka
932
izvini crvendacu 011 ali nisam mogao da ne napisem ovo posto nisam naklonjen damama koje vole da se botoksuju i zatezu da bi prevarile prirodu ... jos jednom sory

:give_rose: :give_rose: :give_rose: :give_rose: :give_rose: :give_rose: :give_rose:

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
39.041
Ma taman posla, ne moraš da se izvinjavaš. I ja sam protiv toga. Ja sam u stvari protiv svega što nije prirodno. Čak se i ne šminkam iako sam davno prešla tridesetu. :)

Član
Učlanjen(a)
16.08.2009
Poruka
932
da se razumemo , ok je ako zena ili ti devojka koristi nesto malo sminke, sto bi se reklo liniju lica da "osenci" ali kada vidis lepu zenu ili devojku a njoj na licu dva kg pudera i sta sve ne e to je vec ( blago receno ) zalosno

Poslednja izmena:
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
39.041
Slažem se.
Ali ja sam kao klinka, u prošlosti, za javne nastupe morala da koristim "težu" šminku, pa mi se malo ogadilo. I mojoj koži ne prija. Najbolje se osećam sa potpuno čistim licem, a obzirom da imam čistu kožu, stvarno mi ništa i ne treba. Volim svoj natural look. :)

Član
Učlanjen(a)
16.08.2009
Poruka
932
to postujem, svaka cast :acute: :give_rose:
cime si se to bavila u "mladosti" .... javni nastupi ???

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
39.041
to postujem, svaka cast :acute: :give_rose:
cime si se to bavila u "mladosti" .... javni nastupi ???

Moja osnovna struka je muzika, ali se njom ne bavim već dosta dugo. Kao klinka sam svirala klavir i pevala u ženskom horu. Za ove druge nastupe sam morala da koristim scensku šminku.
Bilo pa prošlo...

Natrag