Šminka koju muškarci mrze

Član
Učlanjen(a)
26.04.2011
Poruka
277
Šminka koju muškarci mrze




Usne u neonskim nijansama, intenzivna plava senka, šljokice, bronzeri... Moderna je upadljiva šminka, kažu „stručnjaci”. Ali, nikad ne možete udovoljiti svima: ako „terate modu” velika je verovatnoća da ćete oterati dečka koji vam se dopada.

Šta muškarci nikako ne vole da vide na devojci?

Teške slojeve podloge i pudera. Zapravo, ne vole da registruju puder uopšte. Ako ga ima toliko da ga i on primeti, definitivno ste preterali.

„Slojevi pudera su krajnje odbojni”, kaže urednik „Maksima” Nik Leftli. „Niko ne želi da ovlaš poljubi devojku u obraz i da završi sa puderom na usnama.”

Ujednačen ten je jedno, ali ako imate čitavu paletu nijansi na licu, sigurno će vas primetiti... i pomisliti „šta li se njoj desilo”.

„Nikad mi nije bilo jasno kako neke žene uopšte uspeju da imaju lice u dve nijanse, kao da se šminkaju u mrklom mraku”, kaže Džejms Oliver Kari, jedan od urednika u „Maksimu”. „Manje mi smeta čak i kada se čelo i nos malo ´sijaju´ nego ta upadljivo neujednačena boja. Nos i obrazi trebalo bi da budu u istoj boji, zar ne?”

Karmin u neonskim nijansama. „Električni” tonovi na usnama ove sezone su moderni, ali... Njega nećete očarati intenzivnim narandžastim ili roze karminom. Muškarce privlače usne koje izgledaju sveže i „sočno”, dakle - zaboravite na fluorescentne nijanse koje viđate u modnim časopisima ovog proleća.

Prirodni ružičasti tonovi i nijanse u boji kajsije su najbolji izbor za svež prolećni izgled.

Upadljiva plava senka. „Ne razumem taj povratak plave senke. Retro je? Možda, ali to je ne čini lepšom nego što je to bila ´70. godina. Da li treba da deluje tako upadljivo? Možda, ali meni deluje samo jeftino”, kaže Kari.

Roze rumenilo. Jarko roze rumenilo vidite na bakicama u redu u samoposluzi. Na njima uglavnom možete videti i sitne loknice i drhtavom rukom nanesen ruž koji je malo „pobegao” i otišao ukrivo, ali vam neće pasti na um da to ponovite na sebi, zar ne?

Dakle, i jarka rumenila koja možda izgledaju super na manekenkama u časopisu zaboravite. Muškarci uglavnom vole „nevidljivu” šminku. To naravno, ne znači da ne treba da se šminkate (taman posla), već da ta šminka treba da deluje prirodno i da samo istakne ono najlepše na vama.

Dakle, ne odustajte od „proverenog” rumenila bez obzira na to što možda nije u trendu ove sezone.

Upadljiva olovka za usne. Ovome nisu potrebna objašnjenja - olovka za usne ne sme da se primećuje i tačka.

Šljokice. Pa, sa šljokicama treba biti oprezan. Ok je da imate senku sa malo sitnih, sitnih šljokica, ali ako šljaštite i presijavate se, imate šljokice i na očima i na noktima, a i sjaj za usne sumnjivo svetluca, on će umesto vaše lepote videti veliki svetleći znak „zaobilaziti u širokom luku”.
 
Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
26.04.2011
Poruka
277
Šminka koju frajeri mrze
izvor femina
Švicarska kozmetička tvrtka St. Ives provela je istraživanje o najomraženijim make-up trendovima koje muškarci nikako ne mogu podnijeti. Iako se mnoge žene groze pomisli da na spoj s frajerom izađu bez šminke ili tek s laganim make-upom, čak 50% muškaraca voli prirodan izgled i ne pada na naslage šminke na licu


Često se doista strastveno znamo zaigrati vlastitim neseserom, pogotovo ako se spremamo na neko važno događanje ili važan spoj. I iako vizažisti i make-up stručnjaci neprestano ponavljaju zlatno pravilo šminkanja - MANJE JE VIŠE - mi na taj „zlatni" savjet ostajemo potpuno gluhe (ok, osim časnih iznimaka). Prava istina je sljedeća - svaki bi peti muškarac želio da njegova partnerica smiri strasti kada je u pitanju šminka, dok bi svaki deseti želio svoju odabranicu češće vidjeti bez imalo šminke.
Skrivanje nesavršenosti dovodi do pretjerivanja
Istraživanje je provela švicarska kozmetička tvrtka St. Ives, objavivši ujedno i top listu šminke koja je najomraženija muškarcima - na prvom mjestu su ostaci ruža na zubima, a slijede: umjetne trepavice, debeli nanosi olovke i tuša za oči, usne obrubljene tamnom olovkom i jako izraženo popunjavanje obrva.
„Za mnoge muškarce šminka može biti prepreka između njih i partnerice, te se, temeljem rezultata istraživanja, naprosto čini kako jednostavno više vole prirodne žene", komentira glasnogovornik kompanije St. Ives.

Istraživanje je pokazalo i jedan jako zanimljiv psihološki moment - iako vrlo dobro znaju što im smeta kod žena, srame se ili boje to priznati svojim odabranicama. Napominju kako svoje partnerice ne žele povrijediti. Ispada da je nedostatak komunikacije najveći problem, jer su žene priznale (znanstvenicima, ali ne i svojim partnerima) da se šminkaju kako bi sakrile nesavršenosti na svojoj koži. Kada bi znale da su ljepše svojim partnerima bez ičega na licu, sigurno bi se manje brinule oko svoga izgleda.
„Muškarci na ženama ne primjećuju male nepravilnosti koje žene neprestano vide same na sebi", napominje glasnogovornik kompanije St. Ives i dodaje: „A zamislite, čak se 39 posto ispitanica boji same pomisli buđenja pored partnera bez šminke, dok 15 posto žena ne izlazi iz kuće bez šminke."

Top lista šminke koju muškarci smatraju odbojnom:
1. Ruž na zubima
2. Previše rumenila
3. Debeli sloj podloge
4. Razmazana maskara i olovka za oči (tzv. panda oči)
5. Grudasta maskara
6. Mastan, suviše sjajan ruž
7. Vidljiv prijelaz podloge na čeljusti
8. Neonsko plavo sjenilo
9. Popunjene obrve
10. Debeli tuš za oči kakav nosi Amy Winehouse
11. Umjetne trepavice
12. Usne obrubljene tamnom olovkom
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
30.11.2011
Poruka
1.872
[h=1]Frizure i šminka koju muškarci mrze [/h]



Ne misle svi muškarci isto, ali evo izgleda koji većina muškaraca ne voli.


news_10458.jpg


KRATKA KOSA

Kratka kosa ih podseća na maminu ili dečačku fizuru, mada priznaju da na nekim ženama može izgledati
seksi.

TAMNO CRVENE USNE

Pre svega, odmah će pomisliti o lošem ukusu karmina koji se razmazuje po njegovim ustima kada bi se poljubili. Sem toga, jak karmin će pojačati muške
karakteristike lica i smanjiti one ženstvene.

KAČKET

Kada nosite kačket, to, rečima muškaraca,
izgleda "dosadno", "lenjo" i "obično", ili čak "kao muškarača".

ŠIŠKE

Guste i dugačke šiške koje prekrivaju vaše čelo čine da izgledate pomalo zastrašujuće i nepristupačno, kao da pokušavata da sakrijete nešto i delujete pomalo pretenciozno.

PUNĐA

Punđa je problematična jer možete delovati kao domaćica koja je krenula u supermarket. S druge strane, možete delovati i zabavno, spontano i seksi.

PRETERANO TAMNE OČI

Kako da vam nađe oči u moru tamne senke? Sem toga, možete delovati zastrašujuće, ili kao da pokušavate da oživite heroin šik iz '90-ih.







Izvor: S media
 
Član
Učlanjen(a)
30.11.2011
Poruka
1.872
[h=1]Greške u ulepšavanju koje odbijaju muškarce [/h]


Kao što i nas podilazi jeza od nekih grešaka u sređivanju kod muškaraca, i mi ponekad pravimo izbore vezano za kosu, šminku ili negu kože koje muškarci mrze. Evo šta je na vrhu liste za izbegavanje.


news_10812.jpg


PREVIŠE
PARFEMA
Ma koliko da volite svoj
parfem, ne treba da preterujete. Evo pravila za upotrebu: nemojte prsnuti više od tri puta za parfem i ne više od četiri za toaletnu vodu.

MASKA OD PUDERA

Stavljanje slojeva tečnog pudera, tonirane kreme, korektora i pudera na lice ostaće na vašem okovratniku...i njegovom. Držite se laganog tečnog pudera, uklonite svu očiglednu šminku vlažnim sunđerom i utapkajte korektor samo na nedostatke ili crvenilo.

PRETERANE TREPAVICE

Kada se loše uradi, Kardašijan efekar se može pretvoriti u efekat oči pauka. Govorimo o teškim, slepljenim i inače paučinastim trepavicama. Nekoliko lažnih trepavica nanesenih na spoljašnje uglove očiju čine da vaše oči izgledaju velike, nevine i seksi, a da izgledaju kao da bi mogle da hodaju same od sebe.

SUVA KOŽA

Ništa nije manje seksi od suvih nogu, grubih laktova i ispucale kože. Lažirajte seksi, vlažnu, letnju kožu tako što ćete naneti losion za telo čim izađete ispod tuša. On neće moći da skine ruke sa vas.

TRALJAVO BRIJANJE

Ništa ne kaže "Odustala sam" sažetije od bodljikavih nogu. Brijte se uveče za najprecizniji finiš (noge vam oteknu dok spavate, pa ćete propustiti dlačice ujutru) i koristite novi žilet.To će vam pomoći da izbegnete dosadna crvena ispupčenja od brijača.

LEPLJIVI SJAJ ZA USNE

Ima sjajeva koji vlaže sa suptilnim sjajem, i onih koji su toliko lepljivi da bi mogli da zalepe slomljeno staklo.

NARANDŽASTO SREDSTVO ZA SAMOPOTAMNJIVANJE

Suptilan bronzani sjaj je divan, ali jedan sloj previše može sve da upropasti. Igrajte na sigurno i odaberite nijansu koja je malo tamnija od vaše prirodne boje kože. Ako se plašite da ćete pogrešiti, razredite samopotamnjivač sa kremom ili odaberite onaj koji postepeno potamnjuje.

PRETERANE SMOKEY EYES

Počinje krajnje nevino: tu ste vi, paleta sekni za oči i ogledalo. Ali stvari mogu da krenu naopako vrlo brzo kada se teške, tamne senke slažu jedna na drugu. Kreirajte suptilne, seksi smokey eyes tako što ćete malo razmazati crnu olovku za oči duž trepavica.







Izvor: S media
 

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.506
Pošto imam ponešto da kažem na ovu temu ja ću se ukratko i iz svog ugla osvrnuti na problem pretjeranog mazanja i robovanja žena inkvizitorskim zahtjevima industrije mejkapa.


PREVIŠE PARFEMA

Ukoliko ste slučajno zaljubljeni i u "srećnoj" vezi sa oženjenim muškarcem slobodno preskočite parfem pa čak i jako naparfemisan skupocjeni sapun jer će vaš "princ" imati velikih problema kada se poslije vašeg strastvenog zagrljaja vrati kući. Naime vaša ljuta suparnica (koja je, jelte, uvijek rospija, zla vještica i sl.) pored svih loših osobina ima i perfektno istančan njuh (nešto poput onog ćuke što traži drogu) i nepogrešivo će nanjušiti i najmanji trag vašeg parfema. Takva potencijalna situacija bi mogla mnogo da deprimira vašeg divnog "princa" (oženjenog pogrešnom Pepeljugom) a to gotovo uvijek znači velike probleme u vezi. Slobodno preskočite parfeme i toaletne vodice.

MASKA OD PUDERA

Uopšte govoreći ako se odlučite da lice krečite tečnim ili kamenim puderima, prevashodno vodite računa da poslije nanošenja ne izgledate kao da ste glumica u japanskom kabuki pozorištu. Prilično blesavo izgleda kada se vidi granica nanešenog pudera pa lice ima jednu boju a vrat i dekolte drugu.
Za vezu sa "oženjenim" još jedan nepotreban detalj. Izuzetno, ako vas izabranik vašeg srca odveze negdje 100 km daleko u drugi grad na večeru (karakteristika provincije, ne vrijedi za velike gradove) možete staviti malo pudera.

PRETERANE TREPAVICE

Takođe stavljajte s mjerom i u rijetkim prilikama kada sa oženjenim budete putovali u taj drugi grad na večeru, inače ne. Imao sam par puta priliku u životu da mi taj shit uleti u usta dok sam napaljen ko pavijan pokušao da je poljubim oko. Ukus... nešto između crne tempera bojice i sirove sipine tinte. Skoro da sam ga čuo kako izduvava, k'o kad pustiš naduvan balon, odvratno iskustvo. Zaobiđite u potpunosti jer su oženjeni muškarci mnogo više fokusirani na vašu dušu i emocije nego na guzu, siku i piku. yes3 Samo iz tog razloga... vjerujte mi na riječ, a i uštedjećete si nepotrebnu gnjavažu i trošak.

SUVA KOŽA

Nemam iskustvo.

TRALJAVO BRIJANJE

Takođe, nisam se sretao sa ovim problemom.

LEPLJIVI SJAJ ZA USNE

Ovo ima mnogo bolji ukus od od one masti za trepavice. Nemam ništa protiv.

NARANDŽASTO SREDSTVO ZA SAMOPOTAMNJIVANJE

Nepotrebno i vjerovatno štetno za kožu. Nema ništa ljepše nego kad u mrklom mraku sjevne sedefasta bjelina ženske guze. Slobodno preskočite.

PRETERANE SMOKEY EYES

Sa ovim nemam iskustvo i nije mi jasno zašto bi neko pored gore pomenute guze u tim momentima gledao kako će da gricka Smoki. Perverzija čista. :roll:

P.s. Još jednom mapominjem da se radi o mom iskustvu sa ženskim šminkanjem. Nemoj da mi se slučajno javi neka od "frapiranih" dežurnih čuvarica moralnosti ženskog pola i krene sa ubjeđivanjem kako se radi o zanemarljivoj pojavi i kako su žene mnogo poštenije od muškaraca.
 
Natrag
Top