Smeju li se katolicki popovi vencavati sa zenama?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
lepo je to, ali ne moze da se izdrzi vec se vrsi antprirodni blud kao i prirodni, bolje da se zene nego da se raspaljuju.Iako je celibat zabranjen u mracnom dobu pape su imale i po vise zena kao i akrdinali, da li ej to bolje nego imati jednu zenu?
Ne naravno, praksa je pokazala da je ovo pogresno tj. pogresno je terati nekoga ko zeli da bude svestenik da se ne zeni.

Zašto niječeš najočitije činjenice koje zadnjih godina ni sami protestanti nisu više mogli kriti? Već sam ostavljao linkove na jednom postu, evo: http://serbianforum.org/threads/sme...povi-vencavati-sa-zenama.641477/#post-1742313

A koliko je to uzelo maha možeš sam proguglati i vidjeti.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Zašto niječeš najočitije činjenice koje zadnjih godina ni sami protestanti nisu više mogli kriti? Već sam ostavljao linkove na jednom postu, evo: http://serbianforum.org/threads/sme...povi-vencavati-sa-zenama.641477/#post-1742313

A koliko je to uzelo maha možeš sam proguglati i vidjeti.

A znaš li ti onu krilaticu ,,crkvu neće vrata paklena nadvladati,,to tvoj odbrambeni sistem i ja se pozivam na isti braneći homiće i ostalu bagru.To su Slape sve VERNICI ako meni ne veruješ čuj poglavnika iz Vatikana on to kaže.
Dakle,to je normalno i u svetu i među ,,vernima,, kod mene ovamo toga nema.
Da zaključimo,svi će oni u raj večno paradirati ponosno na staklenom moru jer vrata palklena neće nadvladati verne čuo si.

Učlanjen(a)
21.09.2015
Poruka
1.460
A znaš li ti onu krilaticu ,,crkvu neće vrata paklena nadvladati,,to tvoj odbrambeni sistem i ja se pozivam na isti braneći homiće i ostalu bagru.To su Slape sve VERNICI ako meni ne veruješ čuj poglavnika iz Vatikana on to kaže.
Dakle,to je normalno i u svetu i među ,,vernima,, kod mene ovamo toga nema.
Da zaključimo,svi će oni u raj večno paradirati ponosno na staklenom moru jer vrata palklena neće nadvladati verne čuo si.
Gresnost clanova crkve ne menja cinjenicu da je neko crkva tako da niko to ne bi trebao da uzima u obzir kad odredjuje koja je crkva crkva Hristova, jer su svi ljudi gresni bili protestanti ili rimokatolici ili sektasi ili neka druga religija.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
A znaš li ti onu krilaticu ,,crkvu neće vrata paklena nadvladati,,to tvoj odbrambeni sistem i ja se pozivam na isti braneći homiće i ostalu bagru.

Ovo gore što si stavio pod navodnike nije krilatica, nego su to Isusove riječi.

To su Slape sve VERNICI ako meni ne veruješ čuj poglavnika iz Vatikana on to kaže.

A što kaže poglavnik iz Vatikana? I prije citiranja dobro provjeri, ja ću opet prepoznati Miroljuba i Alberta.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Urenicima ovakvih tekstova:

Svet 1
Papa se izvinio zbog skandala u Vatikanu
Papa Franjo ponudio je retko javno izvinjenje katoličke crkve zbog niza skandala koji su nedavno uzdrmali grad Rim i Vatikan.

Izvor: Tanjug sreda, 14.10.2015. | 12:21
1149058463561e2b74f2297474012030_v4_big.jpg
Foto: Getty Images
Vatikan se našao u središtu nekoliko kontroverznih situacija, uključujući i istupanje gej sveštenika i kontroverzno pismo, dok se sam papa našao u naslovima zbog gafa koji je pomogao rušenju gradonačelnika Rima.

"Želim da u ime Katoličke crkve zamolim za izvinjenje zbog skandala koji su nedavno pogodili Rim i Vatikan", rekao je papa na početku svog nedeljnog obraćanja publici na Trgu Svetog Petra, prenosi AFP.

"Neminovno je da se skandali događaju, ali teško onom čoveku sa kojim dolaze", kazao je on, pozivajući se na citat iz Biblije.

Papa predsedava više od tri nedelje svetskom savetu kardinala i biskupa, gde su crkvena učenja ostala u senci priče o makijavelističkoj zaveri i izdaji.

Curenje privatnog pisma pobunjenih kardinala je oživelo atmosferu plaštova i bodeža, koja je upoređena sa skandalom "Vatiliks" iz 2012. godine, kada je batler pape Benedikta 16., otkrio žestoke sukobe u najvišim krugovima crkve i navodima o ozbiljnim prevarama u rukovođenju gradom.

Savet je od početka zasedanja pod senkom iznenađujuće izjave poljskog sveštenika, koji je zaposlen kao viši službenik u Vatikanu, da je homoseksualac.

Krištof Šaramsa je odmah otpušten, ali je njegova izjava samo dolila ulje na vatru, koja je već postojala između konzervativnog i liberalnog krila crkve, zbog podela oko njihovog odnosa prema gej vernicima.

Papa je takođe uvučen u mračni svet italijanske politike ovog meseca, pošto oštro poriče da će gradonačelnik Rima Ignjacio Marino bio pozvan na papski put u SAD.

Mnogi smatraju da je to doprinelo da Marino podnese ostavku prošle nedelje.

Tacno je to da niko jos nije osudio zabranu o zenidbi koja treba da se stavi van snage,i da svako ima mogucnost izbora ,ili da ozeni zenu ili da bude samac.Dokle god se to ne promeni sirice se pedofilija i homoseksualizam u sred katolicke crkve.

Natrag