SMEDEREVO - Učitelj veronauke obljubio dečake

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Učitelj veronauke obljubio dečake










Izvor:
Blic.rs







SMEDEREVO - Specijalnom pedagogu V. J. (30) iz Smedereva, koji je radio u Savetovalištu za mlade pri tamošnjem Zdravstvenom centru, predavao veronauku u školama, ali bio i specijalni porotnik u sudu, i to za porodične odnose, osumnjičenom za obljubu maloletnika zloupotrebom položaja, istražni sudija Višeg suda u Smederevu Mirko Šakić odredio je pritvor do 30 dana.


217882_pedofilija-foto-ljubisa-mitic_f.jpg


Sudija Šakić je naveo da se osumnjičeni branio ćutanjem, dok je Milorad Kuzmanović, zamenik višeg tužioca, napomenuo da je „Više tužilaštvo 27. februara donelo rešenje o pritvoru i podnelo zahtev za sprovođenje istrage protiv V. J.”.

- U istrazi je do sada utvrđeno da su oštećene dve maloletne osobe, i zbog njihove zaštite samo toliko mogu da kažem - rekao je tužilac.
Osumnjičeni je završio i školu pri Bogoslovskom fakultetu. Prema saznanjima „Blica”, radio je u Savetovalištu za mlade pri tamošnjem školskom dispanzeru, i na predavanjima osmake i učenike prva dva razreda srednjih škola učio o posledicama rizičnog ponašanja. V. J. je, po saznanjima „Blica“, u dve srednje škole u Smederevu i tri privatne gimnazije u Beogradu predavao veronauku, a jedno vreme bio je zaposlen i u smederevskom zatvoru.

Saznanja u istrazi ukazuju da je na predavanjima koje je organizovalo Savetovalište osmatrao dečake i kada bi mu se neki svideo, nastojao je da sa njim stupi u kontakt, najčešće putem SMS-a. O njegovom odnosu sa maloletnicima svedoče, kako saznajemo, i lascivne poruke u mobilnom telefonu koji mu je zaplenjen. Naime, tu ima i SMS-ova u kojima nudi novac maloletnicima u zamenu za oralni seks. V. J. je obećavao i popravljanje ocena, davanje opravdanja, čiji su formulari, navodno, nađeni kod njega. Tinejdžere koji su prihvatili njegove ponude vodio je u stan, u kom živi s roditeljima, ali u vreme kada oni nisu bili tu.

U toku je ispitivanje potencijalnih žrtava, s obzirom na to da tek treba da bude utvrđeno kada je V. J. počeo sa bludničenjem, a pitanje je koliko je đaka spremno da priča o tome.
 
Član
Učlanjen(a)
30.11.2011
Poruka
1.872
Smederevo: Nudio sve za blud




Izvor: Novosti



Policija ispitala 10 žrtava V. J. (32), uhapšenog zbog obljube velikog broja dečaka tokom sedam godina rada u smederevskim i beogradskim školama


Policijska uprava Smederevo

Policija je ispitala 10 žrtava V. J. (32), defektologa iz Smedereva, uhapšenog zbog obljube velikog broja dečaka tokom sedam godina njegovog rada u smederevskim i beogradskim školama. Među njima su deca i iz grada i sa sela. Samo neki su odoleli bolesnim nagonima pedagoga i veroučitelja, ali najveći broj njih nije uspeo da se izvuče iz njegovih kandži. Svedočenja dečaka nad kojima je bludničio, zastrašujuća su, kažu izvori "Novosti" bliski istrazi.

Mozaik bludničenja nad dečacima polako se slaže, ali niko ne može da kaže koliko je dečaka tačno upalo u mrežu pedofila, koliko ga je odbilo, i koliko je sve to trajalo. Slučaj je otkriven pošto su dečaci međusobno razgovarali o nepristojim ponudama specijalnog pedagoga.
Policija je zasada, u prisustvu roditelja, razgovarala sa maloletnicima do kojih je došla sledeći poruke iz mobilnog telefona V. J. On je, posle privođenja, kako saznajemo, bez uspeha pokušao da se oslobodi telefona u kome je, osim poruka, imao čak i sliku svog polnog organa.
V.J. je, navodno, imao i homoseksualne veze sa starijim mušarcima, ali su mu fetiš bili dečaci od 14 do 16 godina. Imao je određen kriterijume kod odabira, a najviše su mu se sviđali sportski građeni dečaci.

- Hteo je i ljubljenje, a najčešće je nudio dečacima da ih oralno zadovoljava. Plaćao im je od 30 do 50 evra. Ponude su bile otvorene, najčešće preko SMS-a. Jednom dečaku ponudio je patike i 500 evra za viđanje nekoliko puta mesečno radi oralnog seksa - kaže naš izvor.
V.J. je u zahtevu za istragu osumnjičen za obljubu jednog maloletnika i nedozvoljene polne radnje nad još jednim dečakom. Policija nastavlja da radi, pa je moguće i proširenje istrage.
Svoju seksualnu izopačenost V. J. je najverovatnije podgrejao u Savetovalištu za mlade.
- Šokirani smo da je među nama bio neko s takvim poremećajem ličnosti i da je radio sa mladima koje je trebalo da leči od poremećaja - kažu u Savetovalištu za mlade.

V. J. je radio godinu dana na određeno vreme kao vaspitač u Okružnom zatvoru u Smederevu, a među zatvorenicima kruži priča da je neke pokušavao da pipka po intimnim delovima tela.
Ostaje nerazjašnjeno kako niko od poslodavaca nije primetio njegovu nastranost. Inače, V. J. je veronauku predavao u srednjoj Tehničkoj školi, Ekonomskoj školi i ranije u OŠ "Dimitrije Davidović". Tamo kažu da jeste bio "čudan", ali nije bilo nikakvih sumnjivih dešavanja ili prijava učenika i roditelja.
V. J. je jedinac i potiče iz poznate smederevske porodice. Majka mu je profesor muzike, a otac penzioner koji je, kao i on, porotnik u sudu.


INTERNET-SVEDOČENJE

Ovaj skandal je tema broj jedan u gradu, a tema je i društvenih mreža. U jednom od komentara na tekst našeg lista je zanimljivo svedočenje. "Pre par godina moj brat je išao u Savetovalište za mlade i tada nam je rekao da jedan od predavača po imenu Vlada njemu i drugu predlaže da izađu zajedno u grad, da im je nudio i novac. Hvala bogu pa je pametno dete...", napisala je izvesna Saška.

 
Natrag
Top