SMEDEREVO - Trojica radnika "Želvoza" štrajkuju glađu

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Trojica radnika "Želvoza" štrajkuju glađu












Izvor:
Novosti.rs








Radnici su od jutros radikalizovali protest zbog neisplaćenih otpremnina i započeli štrajk glađu.

SMEDEREVO - Trojica radnika "Želvoza" od jutros su radikalizovali svoj protest zbog neisplaćenih otpremnina i započeli štrajk glađu.



1590010794f570bdab3972942738110_368x239.jpg



"Miomir Lazarević, Miroslav Paunović i ja, jutros smo počeli štrajk glađu i nećemo prekinuti sve dok nam ne isplate pare koje su nam obećali", izjavio je jutros jedan od štrajkača Dejan Živković.

Protestni odbor 444 radnika "Želvoza", koji su se dobrovoljno prijavili za odlazak iz fabrike uz otpremninu, već dve nedelje organizuje protest u zgradi Skupštine grada Smedereva.

Njihov glavni zahtev odnosi se na isplatu otpremnina koje im nisu isplaćene.
 
Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Radnici "Želvoza" prekinuli štrajk glađu












Izvor:
Novosti.rs








Radnici "Želvoza" popodne su prekinuli štrajk glađu pošto je, kako tvrde, vlada "Želvozu" danas odobrila do 200 miliona dinara.


"Gradonačelnik (Smedereva, Predrag Umičević) nas je obavestio da je vlada Srbije danas donela odluku o odobravanju do 200 miliona dinara i mi smo u 18 časova prekinuli štrajk glađu", izjavio je večeras agenciji Tanjug jedan od štrajkača, Dejan Živković.


1616.jpg




On je dodao da radnici ostaju i dalje u protestu, u zgradi gradske uprave, dok im ne budu isplaćene otpremnine, a sutra, zajedno sa predstavnicima reprezentativnih sindikata, počinju pregovore sa poslovodstvom "Želvoza" o socijalnom programu.


Inicijativni odbor 444 radnika "Želvoza", koji su se dobrovoljno prijavili za odlazak iz fabrike uz otpremninu, od ukupno 1.450 zaposlenih u smederevskom remonteru šinskih vozila, već dve nedelje organizuje protest u zgradi Skupštine grada Smedereva.


Njihov glavni zahtev odnosi se na isplatu otpremnina koje im nisu isplaćene.

 
Natrag
Top