"Slučaj Talin": Šta je greh navijača i FSS?

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
"Slučaj Talin": Šta je greh navijača i FSS?

Oprečne izjave estonske policije i funkcionera Fudbalskog saveza Srbije o navijačima koji su u utorak uveče izbačeni sa stadiona.

v201870p0.jpg



Estonska policija hapsila je navijače "orlova" bez pardona, mada očevici tvrde da oni nisu napravili nikakve izgrede, osim što su skandirali Srbiji i Rusiji i istakli transparente sa sličnim porukama.

Međutim, organi reda to su protumačili kao političku provokaciju i preventivno odstranili navijače sa stadiona, tvrdi načelnik policije Einar Lilo.

"Srpski fanovi su provocirali, njihovim izbacivanjem smo sprečili eventualni sukob među navijačima", rekao je Lilo za lokalne medije, a preneo "Blic".

Lilo je naveo da među uhapšenima ima Srba, Rusa, pa i Estonaca, od kojih su neki imali petarde i baklje. Policija je smatrala da ti predmeti mogu da posluže za napad na druge posetioce utakmice Estonija - Srbija (1:1), mada se to nije dogodilo.

Svi uhapšeni pušteni su na slobodu iste noći, osim dvojice preterano pijanih.

"Nije bilo incidenata. Navijači se nisu tukli, niti palili baklje. Samim tim, nema osnova da nas UEFA još jednom kazni", smatra generalni sekretar FSS Zoran Laković.


Dve strane ne slažu se po pitanju načina na koji su izbačeni navijači došli do ulaznica.

Estonci tvrde da su neki od njih imali pozivnice zvanične delegacije Fudbalskog saveza Srbije, dok naši funkcioneri tvrde da nisu ni raspolagali ulaznicama, pošto je UEFA zbog incidenta u Đenovi zabranila organizovana gostovanja srpskih "tifoza".

"Prema našim saznanjima, samo dvojica uhapšenih imala su srpske pasoše, a došli su u Talin iz Švedske. Ostali uhapšeni su verovatno Rusi koji žive u Estoniji i oni koji su došli iz Sankt Peterburga. Na poleđini svake ulaznice pisalo je da navijačima iz Srbije nije dozvoljen ulaz", objašnjavaju Laković i potpredsednik FSS Dragan Đorđević.

Predsednik FSS Tomislav Karadžić u sredu je naveo da "smo pod velikom prismotrom" i da će "nas za najmanju sitnicu izbaciti iz takmičenja".

(MONDO, foto: delfi.ee)

 
Poslednja izmena od urednika:
Natrag
Top