Slova, kao accessories u enterijeru

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Slova, kao accessories u enterijeru

Slova kao dekorativni elementi u enterijeru su u poslednje vreme, često viđeni. Osim toga, mogu biti i dobar funkcionalan element, a takođe i dobar komad nameštaja. Pogledajte razne načine primene ovog vida ukrašavanja vašeg stana.

U poslednje vreme veliki broj dizajnera enterijera i arhitekata u uređenju koristi jedan sasvim običan detalj koji, iako možda ne deluje tako na prvi pogled, pored vizuelnog daje i dobar funkcionalni element. Slova.
Najjednostavniji enterijer će biti oplemenjen brzo i lako. Za koju ćete se varijantu odlučiti samo je na vama. Navešću vam nekoliko primera gde ovakav vid dekoracije može biti i lep i funkcionalan.
Počeću od jednostavnih nalepnica za zidove u obliku slova. Stikeri su svima već dobro poznati, ali je ovo jedna nova dimenzija njihove upotrebe. Više nisu samo ukras. Sada predstavljaju i putokaze, na primer. Ako više dece deli jednu sobu, iznad svakog krevetića može stajati njegovo ime. Pored toga što će svaki od njih imati priliku da izabere svoju boju i šaru za slova, ujedno će ona biti putokaz za posetioce koji je krevetić čiji. Isto tako možete kačiti imena na ormarićima, fiokama za veš ili školski pribor ...



Nalepnice mogu biti i u vidu većih tekstualnih poruka. Stihovi pesama koje vam znače, poslovice, izreke... Iznad kreveta u spavaćoj sobi može biti tekst zajedničke pesme. Ukoliko imate neku pesmu koju volite, možete napraviti nalepnicu kao čitav tapet i postaviti na nekom uskom delu zida ili na boku nosećih zidova velikih debljina. Ovakva situacija se može videti u starogradnji. Isto tako može opisati čitav luk, ako ste probili neki deblji zid i napravili prolaz.



Tapete su takođe odlične i vrlo efektivne.



Ako želite nešto od čvršćeg materijala, i što se lako može premeštati to su slova od bojenog medijapana ili od masivnog drveta. Iskrena da budem, nisam nigde videla gde imaju da se kupe takva slova. Ali ako raspolažete odgovarajućim alatom možete ih sami napraviti.



Predlažem vam varijantu sa slovima umešanim među knjige. Mogu biti samo dekorativna, a ako imate veliku i mnogobrojnu biblioteku, upotrebite ih da vam označavaju slova pod kojima se autori na toj polici nalaze. Ukoliko niste do sada, evo prilike da sredite vašu biblioteku po azbučnom ili abecednom redu.



Osim toga, uz porodične fotografije slova mogu takođe lepo izgledati, mogu im dati posebnu rustičnu notu koja će razbiti monotoniju fotografija i olakšati proces slaganja fotografija po zidovima, jer će vam tako biti omogućeno da ne morate da poštujete stroga pravila kačenja fotografija.



Još jedna varijanta homemade slova mogu biti jastuci. Njih je još lakše napraviti, skoro da možete ručno da ih sašijete. Prednost je što možete sami birati tkaninu, kombinovati dezene i boje. Nešto jednostavnija varijanta je da samo prišijete slova na postojeće jastučiće.



Međutim, dizajn je prevazišao samo ukrasne detalje u kući, funkcionalni element je daleko interesantniji. U narednim fotografijama pogledajte ideje nameštaja koje su u obliku slova i koje i tim oblikom funkciju za koju su predviđene.
Police za knjige su izuzetno zgodne za ovakvu namenu.




Ili komode za odlaganje stvari u obliku slova, ili sa putokazom.




Stolice, stolovi, fotelje... Praktično da je svaki segment projektovanja nameštaja pokriven upotrebom ovog oblika.




Neke firme su naoravile čitave kolekcije koje bi mogle da ispišu čitavu priču od nameštaja i elemenata osvetljenja, u vašem stanu.



Malo duža priča o ovom detalju u uređenju enterijera, ali nadam se inspirativna. Uživajte.

Autor: Ana Divac
Izvor: Enterijer.rs




 
Natrag
Top