Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978


Slatke spirale

Za 4 osobe:200 g brašna, 50 g šećera, 2 jajeta, 2 dl mleka, 150 g marmelade od voća po želji, šećer u prahu za posipanje, 0,5 dl lozovače, malo vode i dosta ulja za prženje.

U šerpicu stavite marmeladu, sipajte kašiku-dve vode i isto toliko rakije i kuvajte na sasvim niskoj temperaturi, uz stalno mešanje, dok ne dobijete gust sirup za preliv. Pomešajte brašno i mleko, dodajte 2-3 kašike lozovače, šećer, žumanca i sve zajedno snažno umutite. Posebno umutite čvrst sneg od belanaca i lagano ga umešajte u pripremljenu masu. Smesa treba da bude penasta, ali prilično žitka.

Smesu sipajte u kolačarski špric ili fišek. U većem tiganju zagrejte ulje i u njemu pržite pripremljenu masu, istiskujući iz šprica trake dužine 15 cm.
Kada traka od testa dodirne vrelo ulje formirajte spiralu i pržite je 2 minuta sa obe strane, da dobije zlatnožutu boju.
Pržene spirale vadite iz ulja velikom šupljom kašikom, ređajte na upijajući papir, prelijte pripremljenim sirupom, pospite šećerom u prahu i odmah servirajte.



 
Natrag
Top