Šta je novo?

Skoplje: Vatromet i muzika

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Skoplje: Vatromet i muzikaSkoplje -- U Makeodniji je novogodišnja noć i ove godine svečano proslavljena na trgovima, u restoranima i diskotekama, kao i po domovima.U Skoplju je 2013. godina dočekana šestominutnim vatrometom, a građane su zabavljali zvezde makedonske estrade.


77320.jpgPo gradovima se uglavnom slavilo po restoranima, hotelima i diskotekama. U većim mestima, kao što su Bitolj, Prilep, Ohrid, Strumica i Kumanovo, slavilo se i na trgovima, uglavno uz makedonsku muziku, i uz retka gostvanja muzičara sa balkanskih prostora.

Ni novogodišnja noć nije prošla bez nesreća i povređenih. Jedna osoba je preminula u teškoj saobraćajnoj nesreću u Skoplju.

U skopskom Urgentnom centru pomoć su zatražile 82 osobe, od kojih su 18 povređene u saobraćajnim nezgodama, sedam u tučama, a 15-tak je primljeno sa prelomima.

Klinike u Skoplju primile su 29 osoba, uglavnom u pijanom stanju, od kojih su najmlađi pacijenti imali 14 i 15 godina, saopšteno je iz Klinike za toksikologiju u Skoplju.

Devet osoba primljeno je u teškom stanju, a jedna žena je dovezena zbog trovanjem alkoholom i energetskim napitkom. Na Klinici za dečije bolesti u toku noći primljeno je i dete koje se otrovalo antidepresivom.Izvor:
B92.net
 
Top