Skladištenje obuće

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.981
Skladištenje obuće

Organizujte obuću tako, da samo jednim pogledom možete znati gde Vam se nalazi baš onaj par koji tražite. Svi imamo problem skladištenja obuće. Iako se ovaj problem prepisuje ženama, sigurna sam da i muškarci imaju isti problem. Pogotovo ako porodica ima više članova, skladištenje sezonske obuće kao i obuće koja se trenutno nosi, iziskuje dosta prostora. Najlakši način bio bi kad bi svi imali mnogo cipelarnika, ali to rešenje bi dovelo do prezasićenja stana onom vrstom nameštaja. Jedna mogučnost jeste da iskoristite neku staru policu za knjige, možete je ofarbati u neku boju, ili oblepiti stikerima. Gornju policu možete koristiti za dekoraciju uobičajnim stvarima. Ovaj način skladištenja je odličan za obuću koju nosite svakodnevno.



Obuću koju nećete koristiti narednih par meseci, najbolje bi bilo da stavite u kutije i odložite u ormar ili ostavu. Radi kasnijeg lakšeg snalaženja, preporucujem Vam da slikate svaki par cipela koji stavljate u kutiju, i da tu sliku ili okačite ili zalepite na kutiju. Takodje ovakav način odlaganja obuće može biti i dekorativan, ako nadjete lepe kutije, i naslažete ih u nekom redu bilo simetrično ili asimetrično, i postavite ih u dnevnu sobu ili predsoblje.



Još jedna zanimljiva mogućnost jeste da napravite zidnu policu za obuću u predsoblju. Obuća će uvek biti uredno složena, na vidnom mestu, a Vi nećete morati da tražite po cipelarniku. Za cipele sa štiklom, preporučujem da postavite zidne lajsne i da na njih okačite cipele za štiklu. Bilo bi dobro da ispod zalepite neki tapet i to u nekoj malo tamnijoj boji, kako ne bi došlo do prljanja zida.



Ukoliko nemate ostavu, možete kupiti cipelarnik za ormar. On se jednostvno zakači za vrata ormara ili okači o šipku za ofingere. Možda ovo nije estetski primamljivo rešenje, ali će Vam definitivno rešiti problem.



Ako imate veliki tabure u dnevnoj ili spavaćoj sobi, njega takodje možete iskoristiti u svrhuskladištenja obuće.





Izvor: Enterijer.rs






 
Natrag
Top