Šta je novo?
SerbianForum

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

Skidanje starog laka ili boje sa duboreza

  • Začetnik teme Petar g
  • Datum pokretanja
P

Petar g

Član
#1
Postoji li ineka kiselina za skidanje starog laka ili boje sa starih ormana koji su rađeni u duborezu ?
 
jolemisa

jolemisa

Član
#3
Postoji skidac farbe u tecnom stanju u konzervama od 750ml i od jednog litra.Namazes cetkom povrsinu sa koje hoces da skines farbu i za oko 3-5minuta ocistic ostrim predmetom to jest Dletom,ako je drvo,a ako je metal onda dletom za metal ili ti takozvani"Saber".
 
Y

YAKUZA01

#4
Ja sam to radio sa mojim prijateljem koji je stolar na jednoj predivnoj vitrini u doborezu iz Indonezije. Sva je bila u doborezu , efikasan nacin skidanja je bio sa acetonom i i nanosio sam i skidao sa malo tvrdjom cetkicom za slikanje. Posle toga koristi sundjerastu smirglu da odstranis lak i bajc.
 
M

makkisa

Član
#7
jednom prilikom sam gledao neku reportazu o majstoru iz N>Sada koji se bavi restauracijom starog namestaja ,mislim ra je rtv radila reportazu pa proguglaj malo. On skida stari lak uz pomoc zive sode koju razmuti u vodi ,zatim ribacom cetkom i tim rastvorom skida stari lak. posle toga sve opere cistom vodom,osusi i radi pripremu za lakiranje. Pozz
 

Top