Šta je novo?
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.056
Slavlje Koha na Holmekolenu

Slavlje Koha na Holmekolenu

Izvor. B92 | JT


Austrijanac Martin Koh pobedio je na jedinom takmičenju pretposlednjeg vikenda Svetskog kupa u ski skokovima u Oslu, na skakaonici Holmekolen.


4233147974f5cd8ddd944e146358875_orig.jpg


Koh je u Norveškoj trijumfovao ukupnim skorom od 247,3 bodova, i skokovima od 130,5 i 130 metara, i tako došao do četvrte pobede u karijeri.

Drugo mesto zauzeo je Zeverin Frojnd iz Austrije, dok je treći bio novi svetski šampion u ski letovima Robert Kranjec.

Takmičenje na Holmekolenu obeležili su i loši rezultati kandidata za Kristalni globus. Vodeći Anders Bardal iz Norveške bio je deseti, dok je Austrijanac Gregor Šlirencauer zauzeo tek 16. mesto. Bardal je tako svoju prednost dva takmičenja pre kraja sezone povećao na 123 boda, a u konkurenciji je i dalje još jedan Austrijanac Andreas Kefler, koji ima 168 bodova manje od Norvežanina. U Oslu se, inače, zvanično od odbrane Globusa oprostio Tomas Morgenštern, koji nije uspeo da se kvalifikuje ni za drugu rundu.

U prvoj rundi na Holmekolenu, najbolji je bio Japanac Daiki Ito, ispred Jake Hlave iz Slovenije, Poljaka Pjotra Žile i Koha. U nastavku, Austrijanac je bio najbolji, dok najbolja trojica posle prvih skokova nisu nikako mogli da mu pariraju. Uz Koha na podijumu su se našli Frojnd i Kranjec, dok je Ito morao da se zadovolji četvrtim mestom. Iza su sledili Švajcarac Simon Aman, Rihard Frajtag iz Nemačke, Žila, Hlava, Kefler i Bardal.

Svetski kup nastavlja se u petak na Planici, u Sloveniji, a završava dva dana kasnije na istom mestu.

 
Top