Škembići (stari način)

Član
Učlanjen(a)
27.11.2009
Poruka
1.306
Skembici

skembici.jpg


Škembići spadaju u najčešće jelo kod nas. Skoro da nema restorana gde oni nisu specijalitet. Nisu baš jednostavni za spremanje, naročito ako bi morali sami da ih čistite međutim sada mogu da se kupe u mesnicama očišćeni (u nekim marketima čak i polu kuvani) pa je sada jednostavni spremanje.

Uzmite ½ kg. Očišćenih škembića pa ih skuvajtre dan ranije. Sutradan ih ocedite ali nemojte bacati vodu u kojoj su kuvani. Iseckajte ih na 3 cm dužine.
U sud stavite 150 gr. seckane suve slanine, dodajte glavicu crnog luka pa sve to propržite. Kada je gotovo nalijte vodom gde su se kuvali škembići dan ranije, ( da škembići ogreznu), dodajte 2 dcl belog vina, 1 ljutu papričicu, 1 lorber, l češanj belog luka, 2 sitno iseckane šargarepe, 2 kašike kuvanog paradajza, biber, so 1 svežu nogicu presečenu na pola uzduž, (najbolja je teleća ali ako ne nadjete može i svinjska). Kuvati u dobro zatvorenom sudu oko 4 sata ali morate paziti da škembići ne ostanu bez tečnosti. U tom slučaju pomalo dolivajte sa vodom koju ste ostaviti od barenja.


Izvor: Desina kuhinja
 
Član
Učlanjen(a)
17.04.2009
Poruka
4.299
Sutra škembići,da proverim Desinu kuhinju (mislim : recept)..... yes3
 
Poslednja izmena:
Natrag
Top