Skandalozno! Ceca na ikoni kao svetica!

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
39.016
07. 06. 2010
PRESS

Skandalozno! Ceca na ikoni kao svetica!

Folk diva Svetlana Ražnatović naslikana je u vidu Bogorodice na ikoni, a fotografija ovog dela juče je preplavila internet!

2008.jpg

Kako Press saznaje, ovo neobičnu sliku uradio je student fakulteta umetnosti u jednom gradu u Srbiji, a ona je pre nekoliko dana postavljena na izložbi koju je organizovao taj fakultet!

ceca.jpg

„Ikona" na kojoj je oslikana Ceca sa dekolteom i mikrofonom u ruci, izazvala je pravu pometnju među ljudima koji su je videli, a mnogi su se zapitali s kojim ciljem se umetnik poigrao sa svetim likom kao što je Bogorodica.
U izjavi za Press Svetlana Ražnatović je izrazila negodovanje zbog jednog ovakvog čina, objasnivši da je neprimereno igrati se sa svetinjom.
- Ne bih mnogo da komentarišem to što je urađeno. Da me je neko pitao, znao bi da ne želim da budem deo ovog projekta. Ne poznajem rad mladog umetnika niti ulazim u to da li je imao negativnu ili pozitivnu nameru! Smatram da to nisu stvari za igranje i mislim da mi nije mesto da budem predstavljena kao Bogorodica na ikoni, jer sam ja obično ljudsko biće koje ima i vrline i mane - rekla je Ceca.

N. PAJIĆ

Na ovakvo svetogrđe, ja ostajem bez teksta. A Vi?

Učlanjen(a)
29.04.2009
Poruka
3.068
Sacuvaj me boze i sakloni.

Onda da ocekujemo i kravelusu na ikoni? :vorred:

swoon2:stupid:

Učlanjen(a)
24.04.2010
Poruka
5.966
ja bih streljao mazohistu kome je ovo palo na pamet!!!

da uporedjuje to prljavo i necisto bice sa jednim Sv Petrom, sa Sv Jovanom Krstiteljem, sa samim Isusom???

covek kome ovakva ideja padne na pamet je pagan, antihrist i kao takav ne bi trebalo da bude sastavni element nijednog drustva u celini.

ovo je cisto Bogohuljenje

Byk

Član
Učlanjen(a)
04.02.2010
Poruka
2.355
Ne znam samo ko je veća budala - onaj što je naslikao,onaj što je dozvolio da se to izloži ili svi mi koji oko toga dižemo prašinu! Mislim da ne bih bio toliko ekstreman da nekoga streljam zbog toga,ali da je ovo normalna država (kakvom je predstavljaju vodeće ličnosti) neko bi zbog ovoga debelo odgovarao...

Član
Učlanjen(a)
15.11.2009
Poruka
5
Ovo je stvarno skandalozno. Bože me sačuvaj!Onaj ko je to uradio nema nikakva saznanja o tome šta je ikona i sta je svetitelj.Blago njemu u njegovom neznanju.

Član
Učlanjen(a)
26.05.2010
Poruka
3
молио бих уколико неко зна име и презиме уметника да га објави као и галерију где је постављена. па да тражимо од кустоса те галерије струцно мишљење , критеријум по коме је ово уметничко дело доспело на изложбу

измена:

изложбу организовао проф. видан папић факултет уметности у нишу
особа која је израдила ово је владислава ђурић студент 5 године фу-ниш а у класи горе поменутог професора

иначе ту класу називају још и "видан и 10 снајки"

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
22.05.2010
Poruka
138
Bogohuljenje,svetogrđe i kič:cry:.Šta drugo i da očekujemo kad klišee ponašanja kreira odvratna GRAND PRODUKCIJA.Užas.Šta sve neće čoveku pasti na pamet:fool:

Natrag