Sivi ekran smrti

Učlanjen(a)
16.01.2016
Poruka
1
Specifikacije su :
intel i5 4460
Gigabyte B85m hd3
Radeon r9 280x OC
Cooler master 600w b2 series
Windows 7 Ultimate
Drajveri su apdejtovani.

Ovaj racunar posedujem nekih 5 meseci, kupio sam ga u delovima, sastavio, i problem se javlja od samog pocetka, izgleda ovako http://www.ngohq.com/images/articles/HD5000VS/HD5000VS.jpg

Desava se prilikom igranja manje zahtevnih igrica kao 'emipre earth' i slicno, takodje prilikom gledanja video snimaka na youtubu i uopste na racunaru( da napomenem problem se javalja samo kada su snimci u Fullscreenu). A mogu da prodju 2-3 nedelje bez ikakvih problema, a onda bih se pojavio 2-3 puta na dan.
Prilikom igranja jacih igara (far cry 4, gta v , witcher 3...) nisam imao nikakvih problema...

Sumnjam na grafiku, samo jako mi je cudno da grafika pod opterecenjem radi bez problema dok na sitnim glupostima pada.

Ako neko ima predlog/resenje bio bih zahvalan.

Pozz

Učlanjen(a)
28.02.2012
Poruka
5.192
Uđi u Safe Mode i deinstaliraj taj drajver sa programom koji ćeš skinuti sa ovog linka.

Kod:
http://www.majorgeeks.com/files/details/display_driver_uninstaller.html

Nakon restarta računara instaliraj zadnji drajver za tu grafiku.

Kod:
http://support.amd.com/en-us/download

Rekao si da su drajveri apdejtovani ali ja ti savjetujem da uradiš čistu instalaciju drajvera.

Član
Učlanjen(a)
25.05.2013
Poruka
625
Pozzzz
Imam isto problem sa kompom koji su se počeli dešavati od prije nekih mjesec dana
Znači,jednostavno se restartuje,a ja mogu samo gledati u izvještaj šta se desilo..
Ako ima neko ko se već susretao sa ovim zamolio bih ga da mi pomogne jer google to ne može

Dump fajlovi

Prilozi

• minidump.zip
    3,1 KB · Pregleda: 5
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
11.04.2010
Poruka
481
Dump fajlovi ukazuju na problem sa drajverima za zvuk i wireless. Prvo ih deinstaliraj iz kontrol panela a onda restaruj PC i iskljuci i zvuk i Wlan u BIOS-u. Ako PC onda bude radio kako treba - najpametnije resenje je da reinstaliras operativni sistem. Mozda bi se provukao i samo sa reinstalacijom drajvera za chipset, zvuk i wlan.

Ako ni onda ne bude dobro - podigni windowse sa Hiren's CD-a. Ako tako bude radilo zameni HDD.

Ako nece ni sa CD-a zameni RAM.

Ako ni sa zamenjenim RAM-om ne radi windows podignut sa CD-a (ili USB-a svejedno) nosi PC u servis da ti zamene maticnu plocu, mada mislim da nece biti potrebno :)

Član
Učlanjen(a)
25.05.2013
Poruka
625
Dump fajlovi ukazuju na problem sa drajverima za zvuk i wireless. Prvo ih deinstaliraj iz kontrol panela a onda restaruj PC i iskljuci i zvuk i Wlan u BIOS-u. Ako PC onda bude radio kako treba - najpametnije resenje je da reinstaliras operativni sistem. Mozda bi se provukao i samo sa reinstalacijom drajvera za chipset, zvuk i wlan.

Ako ni onda ne bude dobro - podigni windowse sa Hiren's CD-a. Ako tako bude radilo zameni HDD.

Ako nece ni sa CD-a zameni RAM.

Ako ni sa zamenjenim RAM-om ne radi windows podignut sa CD-a (ili USB-a svejedno) nosi PC u servis da ti zamene maticnu plocu, mada mislim da nece biti potrebno :)
@DoMoga....Hvala na ovako poučnom odgovoru;)
Problem je izgleda puno teže prirode nego što sam mislio...Samo mi nije jasno šta uzrokuje te probleme sa drajverima

Učlanjen(a)
11.04.2010
Poruka
481
Problem je izgleda puno teže prirode nego što sam mislio...Samo mi nije jasno šta uzrokuje te probleme sa drajverima

Tesko je na osnovu par slika postaviti nedvosmislenu dijagnozu preko interneta. Zbog toga sam pokusao da pokrijem manje-vise sve mogucnosti, po redosledu verovatnoce.

Drajvere gotovo nikada ne pise proizvodjac PC-ija vec proizvodjaci konkretnih komponenti. U kakvoj konfiguraciji ce se oni naci i sa kojim drugim komponentama ce biti u interakciji... Broj mogucnosti je nezamislivo veliki a od drajvera se ocekuje da ih sve pokrije. Kada uz to imamo u vidu da nemaju svi drajveri istovremene update vec da moraju da saradjuju i sa najrazlicitijim drajverima za iste komponente stvar postaje toliko beznadezna da se ja cesto cudim kako sve to uopste uspeva da funkcionise. Da ne zaboravim na sve to da dodam i razlicite verzije windows-a.

Nemoj me drzati za rec (bilo je davno a nemam drugog oslonca osim secanja) ali mislim da je svojevremeno jedna musterija imala identican problem na PC-iju sa XP-om i problem je resen reinstalacijom.

VIP IPTV
Učlanjen(a)
03.12.2012
Poruka
2.407
Imao sam jedan problem ima dosta slicnosti kao sto je ovde kod tebe.Svasta sam probao bas kao sto kolega prije mene predlagao i nije bilo pomoci.Na kraju sam obratio paznju na dva tri kondezatora oko mjesta gdje je procesor na maticnoj koji su bili naduvani.S obzirom da sam skoro otpisao tu maticnu uzeo sam lemilicu nasao iste ispravne kondezatore i vidi cuda sve normalno.Kompjuter i dan danas radi bez problema.Ja samo navodim iz iskustva sto ne znaci da me poslusas.Ali ipak kao sto rece kolega ako bas te smorilo odnesi do servisa gdje su strucni ljudi pa neka diagnosticiraju kvar.

Natrag