Sir i povrće na više načina

Hoyas
LEGEND
Učlanjen(a)
06.06.2009
Poruka
21.085
Paradajz sa sirom

punjeni_paradajz_sa_sirom.jpg


Sastojci

8 cvrstih paradajza jednake velicine - 300g punomasnog sira -
2 kašike kapra - 1 veza peršuna - 1 koren hrena - 50 g
parmezana - 2 kašike kisele pavlake - 50 g maslaca - so po
ukusu - biber po ukusu

Priprema

Operite i izdubite paradajze.
Izgnjecite sir i izmešajte sa kaprom,seckanim peršunom,
pavlakom,nastruganim hrenom, parmezanom, solju i biberom.
Nadevajte paradajze. PoreDajte ih u maslacem namazanu
vatrostalnu posudu i pecite u pecnici na umerenoj toploti 30
minuta.

Služite toplo.
 
LEGEND
Učlanjen(a)
06.08.2009
Poruka
24.424
Povrće sa sirom i jajima


Potrebno je:2 veća korena celera, 2 mlade šargarepe, 2 jajeta, 100-150 g sira gorgonzola, nekoliko polutki jezgra oraha, peršunovo Iišće, so, biber.


Prlprema: očišćen celer i šargarepu spustiti u vrelu slanu vodu i kuvati 10 minuta, zatim ocediti i iseći na tanke štapiće. U tanjir ili činiju, obloženu peršunom, okolo poređati kriške tvrdo kuvanih jaja i polutke oraha, a u sredinu bareno povrće izmešano s kockicama gorgonzole. Po potrebi posoliti i pobiberiti.


 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979
Sir sa hrskavim povrćem

SIR-SA-HRSKAVIM-POVRCEM.jpg

Za 4 osobe:400 g tvrdog belog sira, veza mladog luka, jaje, 2 manje šargarepe, 3 manje tikvice, 3 kašike semena susama, 50 g brašna, soja sos i ulje za prženje.

Mladi luk, šargarepu i tikvice očistite i iseckajte na tračice, potopite u vodu sa kockicama leda i ostavite sa strane. Pomešajte jaje sa susamovim semenom i sve dobro umutite.
Sir isecite na kockice i svaku kratko umočite u mešavinu jaja i susama, pa pržite u vrelom ulju. Kada kockice sira dobiju zlatnožutu boju poređajte ih na upijajući papir. Servirajte odmah uz dobro oceđeno povrće i sve prelijte soja sosom.




 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979
Zapečeno povrće sa krem sirom

Zapečeno povrće sa krem sirom

GratiniranoPovrce.jpg

Potrebni su vam:
1 i 1/2 šolja cvetova brokolija
1 i 1/2 šolja cvetova karfiola
1 šolja iseckane šargarepe
1/2 šolje iseckanog celera
1 mali crni luk, iseckan
3 čena belog luka, iseckana
1 kašika vlašca (mogu i pera mladog, sitnog crnog luka)
2 kašike peršuna
1/2 kašike bosiljka
1/2 šolje veganskog krem sira (tofu namaz, npr.)
1 šolja sojinog mleka
3/4 šolje vode
2 kašike integralnog brašna
2 kašike termostabilnog ulja


Priprema:


Kuvajte na pari 5 minuta brokoli, karfiol i šargarepe. Luk i beli luk propržite na ulju. Kada luk postane providan, dodajte brašno i mešajte 2 minuta dok se brašno ne skuva. Smanjite temperaturu i počnite da dodajete vodu, malo po malo, stalno mešajući. Kada dodate svu vodu pustite da se kuva još dva minuta, a zatim dodajte sojino mleko. Neka se kuva još minut pre nego što dodate krem sir. Začinite solju i biberom. Sklonite sa vatre i pustite sos da odstoji 5 minuta. Dodajte sosu začine, zajedno sa celerom. Uspite povrće u posudu za pečenje, prelijte ga sosom i sve dobro promešajte. Pecite na 200 stepeni 15 minuta i servirajte odmah.

Izvor: Zdrav život


 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979
ZAPEČENI SPANAĆ SA KAČKAVALJEM

25918_shutterstock_81703369_iff.jpg

POTREBNO JE

1 kg spanaća, struka mladog luka, pola struka belog luka, 2 jajeta, so, biber, 40 g narendanog kačkavalja; ZA PRELIV: 40 g maslaca, 1 kašika brašna, 250 ml mleka, 50 g kačkavalja

PRIPREMA
Spanać skuvajte u posoljenoj vodi, dobro ga ocedite i sitno iseckajte. Crni i beli luk iseckajte, propržite na ulju i dodajte spanaću zajedno s ulupanim jajima. Posolite, pobiberite i dobro promešajte. Spanać sipajte u vatrostalnu činiju, a odozgo pospite rendanim kačkavaljem i prelijte bešamelom. Maslac zagrejte, dodajte brašno, malo propržite i uz neprestano mešanje dolivajte mleko. Kuvajte dok se sos ne zgusne, pa umešajte na kocke iseckan kačkavalj. Prelijte spanać i zapecite u rerni.
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979
Ćuftice od mocarele

18CUFTICE-OD-MOCARELE.jpg

Za 4 osobe:
300 g mocarele, 200 g mladog, očišćenog graška, 100 g rendanog parmezana, jaje, veza peršuna, po grančica, dve nane i bosiljka, pola limuna, so, biber, prezle i 4 kašike maslinovog ulja za pohovanje.
Mocarelu dobro ocedite i osušite čistom, kuhinjskom krpom, grubo iseckajte i izmiksajte zajedno sa jajetom, struganim parmezanom i seckanim peršunom, nanom i bosiljkom.

Dobijenu smesu posolite, pobiberite i od nje formirajte kuglice.

Svaku kuglicu uvaljajte u prezle. Zagrejte ulje u tiganju i u njemu minut, dva propržite 4 kriške limuna pa dodajte kuglice od mocarele i pržite ih da porumene sa svih strana. Dodajte mladi grašak koji ste prethodno pet minuta blanširali u ključaloj slanoj vodi i ocedili. Promešajte, skinite sa ringle i odmah služite.
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979
KELERABA SA MOCARELOM

49HF62X.jpg


Za 4 osobe potrebno je: 2 kelerabe srednje veličine, 2 velike šargarepe, 1 veza peršuna, kašičica mirođije, 200 g mocarele, maslinovo ulje, so i biber.

Oljuštite kelerabe i šargarepe, isecite na manje komade i obarite oko 15 minuta u posoljenoj vodi. Potom iscedite i ostavite da se ohlade. Šargarepe narežite na kolutove, a kelerabu na kvadratne pločice približno iste veličine. Podmažite vatrostalnu činiju maslinovim uljem pa rasporedite povrće. Posolite i pobiberite, dodajte sitno seckani peršun i mirođiju. Isecite mocarelu na kriške i rasporedite preko povrća. Zapecite u rerni 20-25 minuta na 180 stepeni. Poslužite dok je vruće.

(Novosti)
 
Natrag
Top