Sila Boga ne moli!

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
jel si ti uopste procitao sta je on rekao, znaci ti jesi za ubijanje dece koja opsuju roditelje ?

Član
Učlanjen(a)
02.11.2009
Poruka
303
Сам постављач теме врши насиље над вјерницима самим аватаром, затим се вјерници представају као глупаци, а они који их воде као манипуланти. И на крају се потура неко насиље !
Ко ће тјера да вјерујеш, ко те тјера да долазиш на форум гдје се расправа о вјери ?
Ко те тјера да поставаш тему ?
Можда онај унутрашњи глас, савјест, мисао да атеизам није дао одговор на све што те мучи.
Али то није разлог да давиш нас који вјерујемо и да потураш небулозе.

Зашто се не запиташ како је било у СФРЈ кад је врешна смишљена атеизација, када вјерници нису могли добити руководеће мјесто, када су могли изгубити посао, када је дјеци наметан атеизам, брањено да посте, када су тјерани ан робију, одузимана имовина.
Прочитај Страдање СПЦ од В.Џомића, па онда пиши.

Нема потребе да држава даје паре Цркви.
На Западу вјерници издржавају своју вјерску заједницу на разне начине, неки имају чланарину 10% као адвентисти, а у САД су ослобођени пореза па зато има маса цркви....

Član
Učlanjen(a)
15.01.2013
Poruka
555
Jedna od metoda verskog nasilja kojem pribegavaju sektaši su njihovi brzi i jednostavni odgovori na sva moguća i nemoguća pitanja. Odgovori su im uvek unapred pripremljeni stalnim uvežbavanjem, a temelje se na doslovnom tumačenju biblije bez slikovitosti, simbolike i matafora. Iz biblije izdvajaju citate koje ugrađuju u svoje neke izmišljene celine, pa to nazivaju izvornom biblijskom istinom, i iz toga izvlače korene za sve postavljene odgovore. Uopšte im nije važno ukoliko je neko pitanje kompleksno ili produhovljeno i sl., oni imaju brze odgovore na sva pitanja.
Brzi odgovori na sva pitanja. To ih odaje, ali samo onima koji ne tragaju za brzopletim, na vrat na nos, univerzalnim odgovorima. Ja to zovem "instant odgovori".

taman posla

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Taman , ovaj tvoj avatar me podseća na očaj . Moram ti reći da i meni ponekad dođe da postavim isti ovakav avatar. :spam:

Član
Učlanjen(a)
15.01.2013
Poruka
555
Nisam hteo uvrediti nikoga svojim avatarom, niti potaknuti razmišljanja o očaju. Vidim da i Tvrtku smeta, pa mi odmah počeo da deli epitete. Nemam kompleks manje vrednosti, svakim danom mi je sve manje važno kakvu sliku i dojam nepoznatim osobama o sebi ostavljam svojim postupcima, namam nikakvih "velikih" strahova (pogotovo se Boga ne bojim) i nisam baš ničim bolesno opterećen pa tako ni verom. Našao sam sliku na netu, na nju napisao tekst (to mi se tada učinilo više smešnim) i tako napravio avatar. Meni je dovoljno što znam da ga nisam učinio sa lošom namerom izato me "boli uvo" ako nekom smeta.

Još jedna metoda verskog nasilja je zastrašivanje Bogom.

Uterivanje straha u kosti strašnim božjim sudom, sudnjim danom i, kao, nećeš da budeš spašen ako se ne preobratiš i pokoriš bla,bla,bla...

taman posla

Član
Učlanjen(a)
15.01.2013
Poruka
555
Ali ako se preobratim na tvoju veru, ne samo da ću se rešiti "zbrka u glavi" nego ću biti spašen svega i svačega i to u veke vekova, i to nije sve, dobiti ću garnituru najoštrijih noževa koji u slobodnoj prodaji koštaju toliko i toliko, a za mene ako se javim odmah biti će potpuno besplatni, i to još uvek nije sve, prvih sto preobraćenika dobivaju na dar potpuno novi dušek na naduvavanje a vi ćete nam pokazati gde i kako da duvamo ... naše je samo da se preobratimo ida duvamo tamo gde nam prstom pokažete ...

taman posla

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Ne znam u čemu bih trebao toliko da te preobratim osim u nekim bitnim stvarima. Recimo ako si katolik da te upozorim da Papa nije Bog. Ili da Sveti Duh nije Bog ili recimo da Bog nije stvorio pakao gde će ne poslušni da se muče za sva vremena. Ali ako imaš veru koja će da pokrije sve tvoje zablude onda ti neće trebati nikakvo preobraćenje spasićeš se svojom verom a sve ostalo će ti najverovatnije biti odbijeno na glupost.

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
spedy12: Malo više proučavaj bibliju a malo manje Izabelu...

Poslednja izmena:
Natrag