Signali koji vam govore da ćete dobiti otkaz!

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.506
Signali koji vam govore da ćete dobiti otkaz!





Danas.hr 09.03.2011.

0240007.48.jpg

Ljudi često ne znaju čitati znakove svojih nadređenih na poslu, te jednako tako ostanu zatečeni kada im šef kaže da im daje otkaz. No, postoji nekoliko znakova prema kojima se unaprijed može zaključiti da nešto nije u redu.

''Trebao sam to predvidjeti'', izjave ili pomisle mnogi nakon što im šef priopći da su dobili otkaz. Razlog tome je što ranije nisu uočili znakove koji su jasno upućivali na takav razvoj situacije, ili jednostavno takve znakove nisu htjeli prihvatiti. Ipak, postoji nekoliko načina na koje možemo predvidjeti takve neugodne situacije.

Promjena u ponašanju vašeg nadređenog prema vama nije uvijek loš znak, no svakako treba pripaziti. Ako uočite da vaš šef nije toliko ljubazan ili otvoren za rzgovor kao inače, vrlo je vjerojatno da se nešto loše sprema.


Ukoliko vaš nadređeni konstantno izbjegava razgovore u 'četiri oka' također nije dobar znak. Ako se tome pridoda promjena u ponašanju prema vama, vrlo je vjerojatno da se ta osoba osjeća krivom zbog nečega što će se tek dogoditi.


Kada šef krene provjeravati svaki dio vašeg posla, a prije to nije činio, također nije znak koji upućuje na dobro. No, to nikako ne treba biti znak za paniku jer je moguće i da se radi o planiranju reorganizacija poslovanja.


Izostanak razgovora o novim planovima i vašoj budućnosti u tvrtki u kojoj trenutno radite, kao i izostanak poziva na sastanke na kojima se razgovara o vašem djelu poslovanja, znak je da vrlo vjerojatno na vas gledaju kako na nekoga tko neće biti tu u budućnosti.


U prošlosti ste možda imali razgovore kako vaš posao nije dovoljno motivirajući, a šef vas je uvijek pokušao motivirati i objasniti vam kako to nije tako. Ukoliko na vaše pritužbe nadređeni počne odgovarati sa ''U pravu ste'', znak je da vas šef ohrabruje da nađete drugi posao - možda u istoj tvrtki, a možda i izvan nje.






 
Natrag
Top