shutter encode v19.3 - mala pomoć

Učlanjen(a)
11.05.2010
Poruka
10
Zdravo svima. Koristim program Shutter encoder, isključivo za rad sa starim kodecima, konkretno konverzija filmova i serija, u .avi formatu, sa xvid kodekom.
To je za neke svoje lične potrebe. E sada ono što me zanima, to je, da li u tom programu mogu da nekako podesim da bitrate bude varijabilan (VBR) u tom formatu i sa tim kodekom. Prvo sam probao u programu "ffmpeg", nisam mogao da se snadjem. To je program za one malo naprednije programere, jer nema gui.
Pitao sam i AI, daje mi neke nepostojeće informacije i rešenja koja u programu ne mogu da pronadjem... mislim ako nekim slučajem ne podržava VBR u tom formatu da se ne drndam i cimam bez veze i da tražim po internetu. Verujem da neko od vas zna. Koristim w10

Hvala unapred.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
28.12.2011
Poruka
241
Pozdrav
Za Shutter encoder ne znam i nisam ga koristio nikako, a takodjer za svoje licne potrebe koristim dosta dobar free program VidCoder, i to cak i portabl verziju koja odlicno radi i ima puno opcija (najcesce koristim ljepljenje titla, konvertovanje u mkv i smanjenje velicine videa po zelji, a da se ne gubi puno na kvaliteti). Osim VidCodera koristio sam i program Handbrake koji je jednako dobar.
Nadam se da sam pomogao.

Učlanjen(a)
11.05.2010
Poruka
10
Hvala puno. Isprobaću ih. Vidi se ta razlika između CBR i VBR. VBR neuporedivo bolje generiše bitove i dobija se jasnija slika (.mkv i .mp4). Ali u tim starim formatima. avi, sa xvid kodekom, nikako da ubodem neki program koji može to da podrži. Uglavnom su praktično svi ograničeni na CBR i posle 2-pass opcije.
Pored ovoga, eksperimentisao sam i u programu DVD Styler koji je po mom mišljenju jedan od najboljih za kreiranje DVD filmova. Pravio sam razliku između FULL HD i 4K, da konvertujem u DVD pal rez. film, na običnom DVD disku i DVD DL i pustim u plejeru. Taj program ima mnogo opcija za poboljšanje slike, uključujući i VBR i HQ i XHQ podešavanja i može zaista čak i za običan dvd format da napravi izuzetan snimak.
Ono što mi je recimo bilo zaniimljvo je to koliko bolje napravi dvd snimak kada konvertujem sa FULL HD-a, nego sa 4K.
Sa 4K kao izvorni fajl, tokom konverzije, loše slaže frejmove i piksele, slika ima pozadinskih senki i nekad plivaju neke nijane, mnogo bledih boja... Dok Full HD snimak odradi izuzetno dobro.
Eto, ovo je malo nevezano za temu, u vezi koje sam postavio pitanje ali može da bude od koristi, ako neko pokuša nešto slično.

U svakom slučaju, hvala još jednom, pozabaviću se programima koje si mi preporučio, možda neki i odradi to što sam hteo.

Veliki pozdrav!

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
28.12.2011
Poruka
241
Vazi, javi mi utiske, a i ja cu priupitati za savjete kada bude trebalo. Vidim da dosta poznajes materiju. Ja sve to radim vise amaterski, onako za sebe. Konvertujem video tako da mi zauzima manje prostora na diskovima, a da je opet dobre kvalitete.
Cujemo se svakako.
Pozdrav

Natrag