SFC i DISM...

Učlanjen(a)
23.10.2015
Poruka
441
Не, програм Universal MediaCreationTool Wrapper нуди избор шта хоћеш да радиш:

Pogledajte prilog 176033Pogledajte prilog 176032
Значи, прво одабереш која инсталација ти треба а потом у новом прозору бираш како желиш да надградиш систем.
Za win 10, ne nudi poslednji build, vec neki raniji, znaci nema resenja, za mene, trenutno. Da se nadam da ce uskoro neki noviji build.
Skinem ga , pa na flesh pa da probam upgrade..

Učlanjen(a)
28.12.2011
Poruka
221
Windows nudi ali tvoj laptop ne podrzava Win 11. Postoji skripta koja vam omogucava da sve to zaobidjete i prilikom nadogradnje sa win 10 na win 11.

Pogledajte prilog 176034

- Alat nudi višestruke popravke (uključujući opciju instaliranja 11 na stari BIOS sustav).
- Možete odabrati AIO 1 ili 2 za odabir preporučenih kombinacija.
- Ako se izabere sam popravak 2b, on će se primijeniti samo za trenutni OS.
- Ako se odabere Fix 6, on će se primijeniti samo.
- Dodatne opcije 6-7-8-9-10 mogu se omogućiti (preporučeno) ili onemogućiti bez obzira na popravke.

==================================== Popravci =============== =======================

* AIO 1: UFWS + setup.cfg (2022/2025)

Prednosti:
- Preporučena opcija.
- Zaobilazi sve minimalne zahtjeve Win 11 (CPU-RAM-Disksize-TPM-Secureboot/legacy-Bios).
- Zamjenjuje ISO & boot.wim "inf\setup.cfg" s jednim iz ISO poslužitelja 2022/2025.
- Radi i za moderno i za staro postavljanje.
- Radi za scenarije pokretanja i nadogradnje.
- Ovaj popravak se ne može primijeniti na podijeljene datoteke install.swm.

Protiv:
- Ne radi na hardveru koji ne podržava Windows Server.

Važno:
To omogućuje Windowsu da misli da instalira poslužitelj, zbog čega će program za postavljanje prikazati "Poslužitelj" u naslovnoj traci...
============

* AIO 2a: boot.wim registar + winsetup.dll

Prednosti:
- Zaobiđite CPU-Disksize-RAM-TPM-Secureboot/Legacy-Bios provjere za nove postavke (Win 11 24H2+).
- Zaobiđite RAM-TPM-Secureboot/Legacy-Bios provjere naslijeđenih postavki (Win 11 all).
- Koristite standardnu postavku Win 11 za čiste instalacije na uređajima bez:
Sigurno pokretanje, TPM 2.0 i RAM < 8 GB.
- Zaobilazi pogrešku "Potreban je TPM 2.0" prilikom (inplace) nadogradnje.
- Omogućuje instalaciju samo na Legacy BIOS^/MBR sustavima.
- Radi za hardver koji Windows Server ne podržava.

Protiv:
- Da bi radio za nadogradnje uživo za Win 11 24H2+, potrebna mu je opcija "AIO 2b" za rad na OS-u koji bi se nadogradio (mala samostalna skripta kopirat će se u ISO).

============

* AIO 2b: Trenutačni registar OS-a

Prednosti:
- Zaobilazi sve minimalne zahtjeve za nadogradnje uživo (Win 11 24H2+).
- Nije potrebno ako se Win 11 ISO ispravljen s opcijom "AIO 2a" izvodi na istom OS-u koji bi se nadogradio.

Protiv:
- Radi samo za Win 11 24H2+.
- Možda neće nastaviti s radom u budućnosti.

============

* Koristite datoteke za postavljanje Win 10 ISO
- Stavlja Win 11 install.wim/esd u Win 10 ISO.
- Morate navesti Win 10 ISO u mapi "Source_ISO\W10\".
- Radi za čiste instalacije od pokretanja, koristeći standardno W10 postavljanje.

=================================== Dodaci =============== ======================

[ 6 ] Zamijenite ISO appraiserres.dll

- Zamjenjuje Win 11 "appraiserres.dll" onom iz Win 10 15063 ISO.
- Možete umetnuti svoju drugu datoteku u mapu Datoteke.
- Izvorna Win 11 ISO datoteka bit će preimenovana u appraiserres.dll.bak

============

[ 7 ] Integrirajte Diskpart & Apply Image skriptu

- Dodaje Murphy78 Diskpart i primjenjuje Image Script 1.3.1 na Boot.wim
- Radi kao alternativa za čiste instalacije.

============

[ 8 ] Dodajte generičku datoteku EI.CFG

- Generička datoteka EI.CFG kopirat će se u mapu izvora.
- Ako postoji, izvorna datoteka bit će preimenovana u EI.CFG.Ori

============

[ 9 ] Optimizirajte boot.wim

- Izvezite i ponovno izgradite boot.wim za odbacivanje praznih datoteka i smanjenje veličine.

[A] Dodajte 22621 autorun.dll u boot.wim

- za automatsko pokretanje naslijeđenog postavljanja i omogućavanje odabira željenog SKU-a na sustavima s MSDM-om za određeni SKU

==================================== Bonus =============== ========================

# Sljedeće su ručne opcije, koje se mogu onemogućiti samo uređivanjem skripte.

# Dodajte Upgrade_Fail_Fix.cmd:
- Skripta omogućuje flightsigning koji je potreban za Windows Insider kanale.
- Može se koristiti kada se javno izdanje (svi Win 7/8/10) nadogradi na ISO izdanja Insider kanala.
- Nakon izvršavanja skripte i ponovnog pokretanja, možete jednostavno pokrenuti standardno postavljanje.
- Opcija je ISKLJUČENA kao zadana jer nije potrebna za nedavne verzije 2024+

==================================================== =============================

Upute za korištenje Diskpart i Apply Image:

Nakon odabira željenog jezika tipkovnice pritisnite "SHIFT+F10" da biste otvorili naredbeni redak i upišite "menu", pritisnite "Y" i ponovno "F" i "Y".

Opcije za opcije oporavka uklonio je iz skripte @murphy78 (više nije podržano 11. 10.).

Pasword za arhivu
MDL2024

Prevod googletranslate
Puno hvala DubiozaKolektiv. Sve pojasnjeno do detalja. Nadam se da cu uspjesno odratiti nadogradnju. Imam ja opciju instalacije preko rufusa (sto sam i radio na desktop komjuteru) ali hocu da pokusam nadogradnju. Nisam do jucer znao da je moguce. Probam pa javim, a zao mi je sto smo/sam skrenuo sa teme. Nadam se da ce se naci neko da pomogne i Bora1961 da i on rijesi svoj problem.

Učlanjen(a)
23.10.2015
Poruka
441
Uspeo sam da uradim in-build repair..

Pre pokretanja setup.exe (Win 10 pro -build 5073) iz Windows explorera, pokrenuo sam kao kod instalacije Win 11 batch file (Skip_TPM_Check_on_Dynamic_Update).
Sve je proslo kako treba, uradio sam upgrade, sacuvao user fajlove i instalirane programe.

Nakon toga SFC i Svi DSM ne prijavljuju greske.

Učlanjen(a)
28.12.2011
Poruka
221
Uspeo sam da uradim in-build repair..

Pre pokretanja setup.exe (Win 10 pro -build 5073) iz Windows explorera, pokrenuo sam kao kod instalacije Win 11 batch file (Skip_TPM_Check_on_Dynamic_Update).
Sve je proslo kako treba, uradio sam upgrade, sacuvao user fajlove i instalirane programe.

Nakon toga SFC i Svi DSM ne prijavljuju greske.
Veliki posao si uradio, svaka cast.

Učlanjen(a)
23.10.2015
Poruka
441
Jesam vala.
Nista mi ne bi bilo tesko da uradim posle instalacije od nule, osim da ispodesavam Davinci (video editor) sa svim addonovima, pluginovima, zatim Photoshop, Corel....
Naravno, posle popravke Windowsa, uradio sam Image celog diska ( Samsung 970pro ssd_M2 ) na radni disk WDC 1TB black i za svaki slucaj na bivsi M2 disk 256GB.
Dokle god budem mogao ostajem na WIn 10.
Nekako mi je Win 11 pun muva, grafika radi onako.. ikone nekako zbijene ( znam za registry hack ). Verovatno je navika, ipak ga koristim skoro 9 godina, od verzije 1511.

P.S
Kad sam vratio film, tacno znam koji me je program zeznuo..( io bit system optimizer).

Učlanjen(a)
28.12.2011
Poruka
221
Jesam vala.
Nista mi ne bi bilo tesko da uradim posle instalacije od nule, osim da ispodesavam Davinci (video editor) sa svim addonovima, pluginovima, zatim Photoshop, Corel....
Naravno, posle popravke Windowsa, uradio sam Image celog diska ( Samsung 970pro ssd_M2 ) na radni disk WDC 1TB black i za svaki slucaj na bivsi M2 disk 256GB.
Dokle god budem mogao ostajem na WIn 10.
Nekako mi je Win 11 pun muva, grafika radi onako.. ikone nekako zbijene ( znam za registry hack ). Verovatno je navika, ipak ga koristim skoro 9 godina, od verzije 1511.

P.S
Kad sam vratio film, tacno znam koji me je program zeznuo..( io bit system optimizer).
Sve potpisujem, a za windows 10 si potpuno u pravu. Ja sve nesto ko hocu da se prebacim na win 11 i to kao nadogradnju na win 10. Najlakse mi je uraditi cistu instalaciju preko rufus-a ali ne, ja hocu nadogradnju, ko eto legalno (mada mi laptop ne ide u zvanicnu podrsku za win 11). Ali sad citajuci ovaj tvoj post definitivno odustajem. desatka ostaje. Hvala

Učlanjen(a)
23.10.2015
Poruka
441
Inace, za multi boot na usb flash/disk koristim najbolju alatku koja za to postoji :

Skines program, formatiras zeljeni drive i u tako formatiran samo kopiras sve zeljeneiso fajlove ( Win 10, Win 11, Linux, Kasperski.. ) sta ti padne napamet. Nakon toga kada zelis boot sa tim flesjom, dobijes GRUB meni i dalje znas sta treba.

Učlanjen(a)
28.12.2011
Poruka
221
Inace, za multi boot na usb flash/disk koristim najbolju alatku koja za to postoji :

Skines program, formatiras zeljeni drive i u tako formatiran samo kopiras sve zeljeneiso fajlove ( Win 10, Win 11, Linux, Kasperski.. ) sta ti padne napamet. Nakon toga kada zelis boot sa tim flesjom, dobijes GRUB meni i dalje znas sta treba.
Nisam znao za ovo. Hvala

Učlanjen(a)
28.12.2011
Poruka
221

Samo da utvrdim,
Znaci sa Ventoy formatiram USB memoriju (veceg kapaciteta) i ubacim ISO win 10, 11, Linuxa ...
Da li samo copy paste ili moram iz programa napraviti putanju ma usb memoriju?

Natrag