SFC i DISM...

Učlanjen(a)
23.10.2015
Poruka
441
Znam da zelite da pomognete, ali malo citanja mog upita ne trazi neko vreme..
Sve sam ovo probamo i nece.
Ostaje mi jedino resenje da kada na uup-u bude nova verzija da je skinem i da probam upgrade.
Imam ogromne projekte u Davinciju, a sam Davinci mnogo sporije radi pod win 11.

Učlanjen(a)
28.12.2011
Poruka
221
Интересантно? Ја сам тим програмом око 10-так компјутера апдејтовао на последњу верзију. До душе, последњи пут негде прошле јесени, јер одавно нема обнавња за 10-ку. Као што број каже, последња је из 2022.
ok i hvala

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
28.12.2011
Poruka
221
Mislim da radi. Nudi mi nadogradnju na 11_23h2. Detektovan je moj sistem win 10 pro 22h2 i de, njemacki jezik (takav sam i kupio iz nekog ureda u Austriji) tako da bi mislim ovo upalilo.

VIP
Učlanjen(a)
23.10.2012
Poruka
1.771
Nudi ti apgrejd na Win11, a ne apdejt 10-ke
Nije vezano za dosadašnju priču, M$ redovno neviđeno smara sa tim već duže vreme

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
28.12.2011
Poruka
221
Nije vezano za dosadašnju priču, M$ redovno neviđeno smara sa tim već duže vreme
Znam, shvatio sam da je apgrejd na 11. Upravo pokusavam sa laptopom i ne uspojeva mi. hp elitebook i5 5600, 12 gb ram, ssd 250 gb. uspijevam samo downlodati win 11 na hdd kao iso, a nadogradnju sa 10 na 11 ne.

UREDNIK
Učlanjen(a)
28.07.2010
Poruka
1.701
Не, програм Universal MediaCreationTool Wrapper нуди избор шта хоћеш да радиш:

мцт1.PNGмцт2.PNG
Значи, прво одабереш која инсталација ти треба а потом у новом прозору бираш како желиш да надградиш систем.

Učlanjen(a)
28.02.2012
Poruka
5.192
Znam, shvatio sam da je apgrejd na 11. Upravo pokusavam sa laptopom i ne uspojeva mi. hp elitebook i5 5600, 12 gb ram, ssd 250 gb. uspijevam samo downlodati win 11 na hdd kao iso, a nadogradnju sa 10 na 11 ne.
Windows nudi ali tvoj laptop ne podrzava Win 11. Postoji skripta koja vam omogucava da sve to zaobidjete i prilikom nadogradnje sa win 10 na win 11.

1.JPG

- Alat nudi višestruke popravke (uključujući opciju instaliranja 11 na stari BIOS sustav).
- Možete odabrati AIO 1 ili 2 za odabir preporučenih kombinacija.
- Ako se izabere sam popravak 2b, on će se primijeniti samo za trenutni OS.
- Ako se odabere Fix 6, on će se primijeniti samo.
- Dodatne opcije 6-7-8-9-10 mogu se omogućiti (preporučeno) ili onemogućiti bez obzira na popravke.

==================================== Popravci =============== =======================

* AIO 1: UFWS + setup.cfg (2022/2025)

Prednosti:
- Preporučena opcija.
- Zaobilazi sve minimalne zahtjeve Win 11 (CPU-RAM-Disksize-TPM-Secureboot/legacy-Bios).
- Zamjenjuje ISO & boot.wim "inf\setup.cfg" s jednim iz ISO poslužitelja 2022/2025.
- Radi i za moderno i za staro postavljanje.
- Radi za scenarije pokretanja i nadogradnje.
- Ovaj popravak se ne može primijeniti na podijeljene datoteke install.swm.

Protiv:
- Ne radi na hardveru koji ne podržava Windows Server.

Važno:
To omogućuje Windowsu da misli da instalira poslužitelj, zbog čega će program za postavljanje prikazati "Poslužitelj" u naslovnoj traci...
============

* AIO 2a: boot.wim registar + winsetup.dll

Prednosti:
- Zaobiđite CPU-Disksize-RAM-TPM-Secureboot/Legacy-Bios provjere za nove postavke (Win 11 24H2+).
- Zaobiđite RAM-TPM-Secureboot/Legacy-Bios provjere naslijeđenih postavki (Win 11 all).
- Koristite standardnu postavku Win 11 za čiste instalacije na uređajima bez:
Sigurno pokretanje, TPM 2.0 i RAM < 8 GB.
- Zaobilazi pogrešku "Potreban je TPM 2.0" prilikom (inplace) nadogradnje.
- Omogućuje instalaciju samo na Legacy BIOS^/MBR sustavima.
- Radi za hardver koji Windows Server ne podržava.

Protiv:
- Da bi radio za nadogradnje uživo za Win 11 24H2+, potrebna mu je opcija "AIO 2b" za rad na OS-u koji bi se nadogradio (mala samostalna skripta kopirat će se u ISO).

============

* AIO 2b: Trenutačni registar OS-a

Prednosti:
- Zaobilazi sve minimalne zahtjeve za nadogradnje uživo (Win 11 24H2+).
- Nije potrebno ako se Win 11 ISO ispravljen s opcijom "AIO 2a" izvodi na istom OS-u koji bi se nadogradio.

Protiv:
- Radi samo za Win 11 24H2+.
- Možda neće nastaviti s radom u budućnosti.

============

* Koristite datoteke za postavljanje Win 10 ISO
- Stavlja Win 11 install.wim/esd u Win 10 ISO.
- Morate navesti Win 10 ISO u mapi "Source_ISO\W10\".
- Radi za čiste instalacije od pokretanja, koristeći standardno W10 postavljanje.

=================================== Dodaci =============== ======================

[ 6 ] Zamijenite ISO appraiserres.dll

- Zamjenjuje Win 11 "appraiserres.dll" onom iz Win 10 15063 ISO.
- Možete umetnuti svoju drugu datoteku u mapu Datoteke.
- Izvorna Win 11 ISO datoteka bit će preimenovana u appraiserres.dll.bak

============

[ 7 ] Integrirajte Diskpart & Apply Image skriptu

- Dodaje Murphy78 Diskpart i primjenjuje Image Script 1.3.1 na Boot.wim
- Radi kao alternativa za čiste instalacije.

============

[ 8 ] Dodajte generičku datoteku EI.CFG

- Generička datoteka EI.CFG kopirat će se u mapu izvora.
- Ako postoji, izvorna datoteka bit će preimenovana u EI.CFG.Ori

============

[ 9 ] Optimizirajte boot.wim

- Izvezite i ponovno izgradite boot.wim za odbacivanje praznih datoteka i smanjenje veličine.

[A] Dodajte 22621 autorun.dll u boot.wim

- za automatsko pokretanje naslijeđenog postavljanja i omogućavanje odabira željenog SKU-a na sustavima s MSDM-om za određeni SKU

==================================== Bonus =============== ========================

# Sljedeće su ručne opcije, koje se mogu onemogućiti samo uređivanjem skripte.

# Dodajte Upgrade_Fail_Fix.cmd:
- Skripta omogućuje flightsigning koji je potreban za Windows Insider kanale.
- Može se koristiti kada se javno izdanje (svi Win 7/8/10) nadogradi na ISO izdanja Insider kanala.
- Nakon izvršavanja skripte i ponovnog pokretanja, možete jednostavno pokrenuti standardno postavljanje.
- Opcija je ISKLJUČENA kao zadana jer nije potrebna za nedavne verzije 2024+

==================================================== =============================

Upute za korištenje Diskpart i Apply Image:

Nakon odabira željenog jezika tipkovnice pritisnite "SHIFT+F10" da biste otvorili naredbeni redak i upišite "menu", pritisnite "Y" i ponovno "F" i "Y".

Opcije za opcije oporavka uklonio je iz skripte @murphy78 (više nije podržano 11. 10.).

Pasword za arhivu
MDL2024

Prevod googletranslate

Poslednja izmena:
Natrag