Šta je novo?

Sex Pistols

  • Začetnik teme crvendac_011
  • Datum pokretanja
sendi

sendi

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.056
Reizdanja Sex Pistolsa za jubilej

Reizdanja Sex Pistolsa za jubilej

B92


Legendarni pank sastav Sex Pistols, koji je prošle nedelje odbio poziv da nastupi na zatvaranju Olimpijskih igara, objaviće ponovo, posle 35 godina, singl "God Save The Queen".


Prema pisanju sajta "Digital Spy", rodonačelnici panka nameravaju da numeru "God Save The Queen" iz 1977. godine izdaju 28. maja, nedelju dana pre obeležavanja dijamantskog jubileja britanske kraljice Elizabete II. Pistolsi, međutim, ističu da pesmu izdaju povodom 35-godišnjice od njenog prvog objavljivanja i kraljičinog srebrnog jubileja koji je proslavljen te iste 1977. Universal je najavio i kompletno reizdanje debitantskog albuma Pistolsa, “Never Mind the Bollocks, Here's the Sex Pistols”.

Pesma "God Save the Queen", doživljena kao napad na britansku monarhiju i britanski nacionalizam, uspela je tada da potisne numeru "I Don't Want To Talk About It" koju je otpevao Rod Stjuart (Rod Stewart), sa prvog mesta britanske top liste hitova, ali je ipak zadržana na drugoj poziciji.


Povodom optužbi da je zvanična lista bila “nameštena” samo da bi provokativna pesma Pistolsa bila sprečena da zauzme prvo mesto, BBC je 2001. godine saopštio da je pesma “dostigla broj jedan u Britaniji u 1977. godini, iako je bila zabranjena” na britanskom javnom servisu. Na sam kraljičin jubilej, 7. juna 1977. godine, bend je pokušao da odsvira pesmu “God Save the Queen” sa broda “Kraljica Elizabeta” na Temzi, ali je policija sprečila taj nastup, a desetak ljudi je uhapšeno.

Prošle nedelje, Sex Pistols su odbili da nastupe na ceremoniji zatvaranja Olimpijskih igara u Londonu.


 
Poslednja izmena od urednika:
crvendac_011

crvendac_011

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
37.063
Davno izgubljena pesma "Seks Pistolsa" pojavila se na internetu

Davno izgubljena pesma "Seks Pistolsa" pojavila se na internetu

Pesma grupe "Seks Pistols", za koju se već decenijama verovalo da uopšte ne postoji ili da je potpuno izgubljena, nedavno je iznenada objavljena na internetu.

1.jpg

Legendarni demo pesme "Seks Pistolsa" - "Belsen Was A Gas", postaće deo boks seta koji će biti objavljen povodom 35 godina od objavljivanja albuma "Never Mind The Bollocks".

Pesmu koja govori o nacističkom koncentracionom logoru napisao je Sid Visius pre nego što je postao član benda, a Džoni Roten ju je 1977. uvrstio na spisak stalnih koncertnih pesama.

Do sada je postojao samo jedan snimak pomenute pesme, gde je snimljena uživo davne 1978. godine. Boks set "Never Mind The Bollocks" izlazi krajem septembra.


Izvor: Blic
 
Poslednja izmena od urednika:
Top