Severni i Juzni car u vreme kraja svetskog poretka-prorok Danilo

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Šta misliš, čega je Misir ( Egipat ) simbol u drugim tekstovima Pisma?
Cekaj,
jel ti to sad skreces temu?
Jel hoces da kazes da Mido-Persijsko carstvo nije razbijeno od Grcke ,koji su zavladali teritorijama kojima su nekada upravljali Persijanci?
Jel hoces da kazes da Grci nisu osvojili Egipat i narocito u Aleksandriji uvozili Jevreje iz Izraela (Palestine)?
Jel hoces da kazes da je Aleksandrov general Ptolomej lag bio Misirac?,Egipcanin a ne Grk?
Jel ti to negiras istorijske dokaze svojih istoricara ,a koje je prorekao Danilo skoro pa 200+ godina pre nego ce da se ispune

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Znaš da Misir u Bibliji ima simbol ateizma(otvorenog negiranja postojanja Boga)?

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Znaš da Misir u Bibliji ima simbol ateizma(otvorenog negiranja postojanja Boga)?
Ma hoce to...
Secas li se kad su i Misirski svestenici bacili svoje stapove koji su se pretvorili u zmije ,ali ih je Mojsijeva zmija pojela i jos kolko cuda su cinilli? Jel i njima moc davao Jehova Bog kao Mojsiju,ili im je tu moc davao neko drugi veoma mocan??? Secas li se koja su jos cuda izvrsili Misirski svestenici??? Nego vrati se na temu,ne spamuj.
Ovde sad govorimo o politickoj moci,vlastima koje su nastajale i nestajale i sukobu severnog i juznog cara malo jasnije.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
A što faraon kaže: "ne znam za Boga"?

Mada hajde, ti pokušaj da povežeš to sa Rusijom. Ja sam ti na početku rekao, da se ne može doslovno geografski shvatiti proroštvo u kontekstu ovog vremena jer ni 'krasna sveta gora' nije doslovan Izrael.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
A što faraon kaže: "ne znam za Boga"?

Mada hajde, ti pokušaj da povežeš to sa Rusijom. Ja sam ti na početku rekao, da se ne može doslovno geografski shvatiti proroštvo u kontekstu ovog vremena jer ni 'krasna sveta gora' nije doslovan Izrael.
A ja ti lepo dokazujem kako se doslovno ispunilo Danilovo prorocanstvo kako je prvi Juzni car bio Ptolomej Lab Aleksandrov general koji je drzao Egipat i Palestinu ,a iznad Severni Seleuk Nikitor koji je drzao Siriju .Mesopotamiju. Dakle pravi carevi,prava carstva...,
ali nevernici to tesko da ce razumeti....eto Danilo je zapisao da ce Hrist Mesija biti ubijen,a neverni fariseji i sadukeju su mislili da ce da ih oslobodi ropstva Rimljana... Da li bi ti to razumeo da si ziveo u I veku nase ere???
Dan. 9
26 A posle te šezdeset i dve nedelje pogubljen će biti pomazanik i ništa mu neće ostati; narod će vojvodin doći i razoriti grad i svetinju; i kraj će mu biti s potopom, i određeno će pustošenje biti do svršetka rata.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
A ja ti lepo dokazujem kako se doslovno ispunilo Danilovo prorocanstvo kako je prvi Juzni car bio Ptolomej Lab Aleksandrov general koji je drzao Egipat i Palestinu ,a iznad Severni Seleuk Nikitor koji je drzao Siriju .Mesopotamiju. Dakle pravi carevi,prava carstva...,

Nisi me razumeo. To je istorija. Ja se slažem sa tobom i naravno da Danilo opisuje realne istorijske događaje. Ali kada to prebacimo na poslednje dane to nije dosovno u kontekstu Rusije i SAD-a. A ovo za Seleukide i Ptolomeide, naravno da se tu radi o doslovnom. To sam ti i pisao.

Nego ti rekoh da simbolično u kontekstu ovog vremena to se ne može primenti isto.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Nisi me razumeo. To je istorija. Ja se slažem sa tobom i naravno da Danilo opisuje realne istorijske događaje. Ali kada to prebacimo na poslednje dane to nije dosovno u kontekstu Rusije i SAD-a. A ovo za Seleukide i Ptolomeide, naravno da se tu radi o doslovnom. To sam ti i pisao.

Nego ti rekoh da simbolično u kontekstu ovog vremena to se ne može primenti isto.
Seleukidi i Ptolomeidi su proslost...
Posle njih je jos mnogo takvih proslo i doslo se da poslednjeg severnog i juznog cara.
Ti znas da su carstva predocena i onim velikim kipom u Navuhodonosorovom snu?Danilo 2:28-46
pa Danilo 7 poglavlje,
pa Danilo 8 poglavlje gde mu se daje identifikacija
Dan. 8
20 Ovan što si ga video, koji ima dva roga, to su carevi midski i persijski.
Dan. 8
21 A runjavi je jarac car grčki; i veliki rog što mu beše među očima, to je prvi car.
22 A šta se on slomi, i mesto njega narastoše četiri, to su četiri carstva, koja će nastati iza tog naroda, ali ne njegovom silom.
Dakle ima puno objasnjenja,jos kad se poveze sa knjigom Otkrivenja,vrhunac...

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Seleukidi i Ptolomeidi su proslost...
Posle njih je jos mnogo takvih proslo i doslo se da poslednjeg severnog i juznog cara.
Ti znas da su carstva predocena i onim velikim kipom u Navuhodonosorovom snu?Danilo 2:28-46
pa Danilo 7 poglavlje,
pa Danilo 8 poglavlje gde mu se daje identifikacija
Dan. 8
20 Ovan što si ga video, koji ima dva roga, to su carevi midski i persijski.
Dan. 8
21 A runjavi je jarac car grčki; i veliki rog što mu beše među očima, to je prvi car.
22 A šta se on slomi, i mesto njega narastoše četiri, to su četiri carstva, koja će nastati iza tog naroda, ali ne njegovom silom.
Dakle ima puno objasnjenja,jos kad se poveze sa knjigom Otkrivenja,vrhunac...
Znam. Nego, šta je poenta tvog vraćanja u prošlost?

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Znam. Nego, šta je poenta tvog vraćanja u prošlost?
Da ti pokazem da je u tom slucaju bilo doslovno ispunjeno prorocanstvo na ljudima i narodima.
Da se i danas poslednji sukob Severnog i Juznog cara desava na ljudima ili blokovima.
Tako da i danas Juznim oblastima ispod Izraela vlada Amerika,a severnim Rusija....
nakon njih u Danilu 12:1 govori se o veoma teskom vremenu...,a to nam sledi...

Natrag