- Učlanjen(a)
- 22.07.2016
- Poruka
- 11.465
U 8.stihu stize osveta iz koje se vidi da je juzni car onaj koji vlada Misirom ili Egiptom itd itd...
Šta misliš, čega je Misir ( Egipat ) simbol u drugim tekstovima Pisma?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
U 8.stihu stize osveta iz koje se vidi da je juzni car onaj koji vlada Misirom ili Egiptom itd itd...
Cekaj,Šta misliš, čega je Misir ( Egipat ) simbol u drugim tekstovima Pisma?
Ma hoce to...Znaš da Misir u Bibliji ima simbol ateizma(otvorenog negiranja postojanja Boga)?
A ja ti lepo dokazujem kako se doslovno ispunilo Danilovo prorocanstvo kako je prvi Juzni car bio Ptolomej Lab Aleksandrov general koji je drzao Egipat i Palestinu ,a iznad Severni Seleuk Nikitor koji je drzao Siriju .Mesopotamiju. Dakle pravi carevi,prava carstva...,A što faraon kaže: "ne znam za Boga"?
Mada hajde, ti pokušaj da povežeš to sa Rusijom. Ja sam ti na početku rekao, da se ne može doslovno geografski shvatiti proroštvo u kontekstu ovog vremena jer ni 'krasna sveta gora' nije doslovan Izrael.
A ja ti lepo dokazujem kako se doslovno ispunilo Danilovo prorocanstvo kako je prvi Juzni car bio Ptolomej Lab Aleksandrov general koji je drzao Egipat i Palestinu ,a iznad Severni Seleuk Nikitor koji je drzao Siriju .Mesopotamiju. Dakle pravi carevi,prava carstva...,
Seleukidi i Ptolomeidi su proslost...Nisi me razumeo. To je istorija. Ja se slažem sa tobom i naravno da Danilo opisuje realne istorijske događaje. Ali kada to prebacimo na poslednje dane to nije dosovno u kontekstu Rusije i SAD-a. A ovo za Seleukide i Ptolomeide, naravno da se tu radi o doslovnom. To sam ti i pisao.
Nego ti rekoh da simbolično u kontekstu ovog vremena to se ne može primenti isto.
Znam. Nego, šta je poenta tvog vraćanja u prošlost?Seleukidi i Ptolomeidi su proslost...
Posle njih je jos mnogo takvih proslo i doslo se da poslednjeg severnog i juznog cara.
Ti znas da su carstva predocena i onim velikim kipom u Navuhodonosorovom snu?Danilo 2:28-46
pa Danilo 7 poglavlje,
pa Danilo 8 poglavlje gde mu se daje identifikacija
Dan. 8
20 Ovan što si ga video, koji ima dva roga, to su carevi midski i persijski.
Dan. 8
21 A runjavi je jarac car grčki; i veliki rog što mu beše među očima, to je prvi car.
22 A šta se on slomi, i mesto njega narastoše četiri, to su četiri carstva, koja će nastati iza tog naroda, ali ne njegovom silom.
Dakle ima puno objasnjenja,jos kad se poveze sa knjigom Otkrivenja,vrhunac...
Da ti pokazem da je u tom slucaju bilo doslovno ispunjeno prorocanstvo na ljudima i narodima.Znam. Nego, šta je poenta tvog vraćanja u prošlost?