Servisu fotografija pite kao dokaz

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
[h=1]Servisu fotografija pite kao dokaz
[/h] Izvor: Press

Novi Sad -- Novosađanka Branka B. gorko je ovih dana zažalila što se pri isteku garancije za šporet požalila serviseru da ni posle godinu dana aparat ne radi kako treba.


7398331624f1015d2d9c85613102462_orig.jpg
Nakon pritužbe da donji grejač veoma loše radi pa su jela neravnomerno ispečena, iz zvaničnog servisa ove slavne kompanije stigao je šokantni i nadasve bizarni zahtev da kuvarica u spornoj rerni ispeče jelo po želji i pošalje im fotografiju?!
Zbunjena gospođa nije mogla da veruje šta se od nje traži, ali je rešena da konačno dovede stvar do kraja ispekla ukusnu domaću pitu sa sirom i snimke ove đakonije poslala serviseru.
[TABLE="class: antrfile right, align: right"]
[TR]
[TD][TABLE]
[TR]
[TD][TABLE]
[TR]
[TD="class: textvesti"]Ovaj presedan mogao bi da izazove čitav niz podjednako tragikomičnih zahteva drugih proizvođača, pa ne smemo da se začudimo ako uskoro, vođeni ovim primerom, serviseri veš-mašina budu tražili pranje rublja uživo, na njihove oči. S druge strane, nije naodmet zaključiti i da će armija mladih, nezaposlenih električara i drugih majstora pohrliti u ovakve i slične centralne servise, gde se osim plate dobija i topli obrok u punom značenju te reči. Nije šporet kriv, kuvarica je...
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
Iz Beograda je posle nekoliko dana stigao odgovor stručnjaka iz servisa, koji su odokativnom metodom procenili da pita nije dovoljno „nauljena"!

Na osnovu dostavljenih fotografija ispečene pite, stav centralnog servisa bio je da nema osnova za zamenu aparata u garanciji, sa čim smo se mi kao izdavalac garancije složili.

Ukoliko je aparat tehnički ispravan, što je ovde bio slučaj, neravnomerno ispečeno jelo ukazuje da treba promeniti podešavanja i prilagoditi ih konkretnom jelu, indirektno je centralni servis poručio iskusnoj kuvarici da problem uopšte nije u rerni, već u njenim kulinarskim sposobnostima i izneo novi, fantastični predlog kako bi se sa reči i slike prešlo na dela:

"Ako i dalje niste zadovoljni kako aparat radi, dođite kod nas u Beograd, ponesite šporet i pred nama napravite novu pitu!"

Ovaj revolucionarni metod provere ispravnosti aparata potpuno je savladao gospođu Branku, koja, ipak, nije želela da u prestonici dokazuje svoju kuvarsku umešnost.

Neobični „slučaj šporet" nastavljen je pismenom prepiskom, u kojoj je domaćica zahtevala da se u što kraćem roku zamene grejači, ceo šporet ili da joj se vrati 65.000 dinara, koliko je koštao ovaj „lepotan". Druga strana se i dalje nije dala, udarajući ovaj put baš „ispod pojasa"...

"Predlažemo vam da pomoću raspoloživih podešavanja i uputstava za upotrebu dođete do za vas zadovoljavajućih rezultata pečenja, pri čemu se uvek možete obratiti našem centralnom servisu i nama za savet u vezi sa pečenjem konkretnog jela", glasio je odgovor.

On bi se mogao uputiti neiskusnom i smušenom neženji potpuno nesposobnom da sam napravi čestito jelo, ali ne i domaćici iz Vojvodine, gde žene stvaraju specijalitete na kojima bi komotno mogao da im pozavidi i jedan Džejmi Oliver.

I tako se bezuspešno nastavlja još jedna borba za pravdu na „brdovitom Balkanu", doduše mnogo smešnija, ironičnija i neverovatnija od svih prethodnih. Jer kako drugačije objasniti činjenicu da je pripremanje jela za servisera sasvim normalna stvar, baš kao i njegovo fotografisanje.

 
Natrag
Top