Alo alo, Leteći cirkus Montija Pajtona, Tanka plava linija, Crna guja, Zvonili ste milorde, Državnik novog kova - sve su to matore engleske serije koje su bolje od svih Prijatelja, Simpsona i South parkova, a nema ih na listi.
Dalje, kad su u pitanju detektivske serije, Šerlok Holms (u kojoj je Šerloka glumio Džeremi Bret) je meni neuporedivo bolja serija od bilo koje današnje detektivske serije.
Na RTV-u se dva puta prikazivala i stara serija Holokaust, glumili su Meril Strip i Džejms Vuds, to je isto ozbiljna serija, koja je i mnogo nagrađivana, a i meni se lično veoma sviđa.
U principu, prema skoro svemu što je na listi nemam nikakav odnos, ne kao prema ovim dobrim starim koje sam gore spomenuo, a bilo ih je još - Porodica Adams, Mister Bin, Bračne vode,...
Danas prosto nemam živaca da gledam nove serije koje se štancuju sumanutom brzinom, sezona za sezonom, a služe da bi se gledaoci non-stop držali prikovani za tv na kome će se u pauzi između serija (pošto se pušta po 3-4 zaredom (sreda RTL), a i u pauzici u svakoj epizodi) polivati tone reklama. Te serije su jednostavno deo virtuelnog sveta marketinga i prodaje, ponude lažnih ideala gde su svi mladi, lepi, uspešni, atraktivni i moralno ispravni, a da ne pričam kako sve te serije nemaju neku zadnju misao nego su same sebi svrha. Meni je najiskrenije daleko bolje, smešnije i inteligentnije(u smislu inventivnije) kad se celo selo i francuski pokret otpora pali na gadnog debelog Renea u Alo alo ili kad se Pajtonovci sprdaju sa svime čega se dohvate onim njihovim skoro nadrealnim humorom.