Šta je novo?
SerbianForum

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

Serija zemljotresa na području BiH

  • Začetnik teme Torrent Maniak
  • Datum pokretanja
Torrent Maniak

Torrent Maniak

Moderator
#1
Tri zemljotresa uznemirila su jutros stanovnike Glamoča u BiH, ali i šireg područja BiH i Hrvatske, navode banjalučke "Nezavisne novine". Čitaoci hrvatskog portala "Indeks" iz Dalmacije tvrde da su mislili da će se "sve srušiti". Pojedina mesta u Zagori zbog zemljotresa ostala su bez struje, navodi "Novi list".

Prema podacima Evropsko-mediteranskog seizmološkog centra (EMSC), prvi zemljotres dogodio se u 05.33 i bio je jačine 4,6 jedinica Rihterove skale, a epicentar mu je bio 19 kilometara zapadno od Glamoča u BiH.


Drugi potres s epicentrom 22 kilometra zapadno od Glamoča imao je jačinu od 3,1 jedinicu Rihtera i desio se 12 minuta kasnije, a treći zemljotres od 3,3 Rihtera, s epicentrom 17 kilometara zapadno od Glamoča, zatresao je ovo područje u 05.51, prenose Nezavisne novine.

Hrvatski portal Indeks navodi da je hrvatska Seizmološka služba objavila da je potres zabeležen u Bosni i Hercegovini.

Prenose da je potres s epicentrom na tridesetak kilometara istočno od Knina zabeležen u 05.33, a magnituda potresa iznosila je 4,5 jedinica po Rihteru.

Kako javljaju čitaoci portala, potres se osetio u Splitu i Kaštelima.

"Nije prijatno u pet ujutro misliti kako će se sada sve srušiti", napisala je čitateljka portala Indeks.

Riječki Novi list preneo je da su pojedina mesta u Zagori zbog zemljotresa ostala bez struje.Izvor:RTS
 

Top