Ser Aleks dobro pamti Crvenu zvezdu

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
[h=1]Ser Aleks dobro pamti Crvenu zvezdu
[/h]

Trener Mančester junajteda seća se 19. novembra 1991. godine i finala Superkupa Evrope protiv crveno-belih "Bili smo apsolutno uništeni, mogli smo za poluvreme da primimo pet golova", kaže Ferguson.


v224822p0.jpg

Utakmica za prestižni trofej odigrana je na stadionu Old traford, a zbog situacije u Jugoslaviji prvi put je pobednika odlučivao samo jedan meč.

Aleks Ferguson kaže da je tadašnji evropski šampion zaslužio da na poluvremenu vodi sa 5:0.

"Bili smo apsolutno uništeni te večeri, mogli su da vode sa pet golova prednosti na poluvremenu. Čitav Zvezdin tim bio je sjajan. Dejan Savićević, Darko Pančev, Robert Prosinečki, Siniša Mihajlović, Vladimir Jugović... sve su to bili sjajni igrači", rekao je škotski stručnjak za zvanični sajt Junajteda.

v224822p1.jpg

Crveno-beli su promašili veliki broj šansi, posebno u prvom poluvremenu i posebno Darko Pančev, pa su "đavoli", na kraju srećno odneli pobedu.

"Srećno smo izvukli taj rezultat. Na poluvremenu sam promenio stvari i stavio Brajana Meklera u sredinu. To je donekle popravilo situaciju, pa smo uspeli da pobedimo 1:0 njegovim golom sredinom drugog dela igre"

Reči trofejnog trenera potvrdio je i levi bek Junajteda sa te utakmice Klejton Blekmur. On kaže da je tadašnji tim Crvene zvezde mogao postati bolji od sadašnje Barselone.

Posebno se seća Dejana Savićevića.

"Dejan Savićević je verovatno najbolji igrač protiv koga sam ikad igrao. Bio je fantastičan, pa je otišao u Milan. Godinu ili dve kasnije mogli su da formiraju tim oko njega i osvoje Ligu šampiona. Verovatno je imao najbolju levu nogu koju sam ikad video", rekao je Blekmur, koji je dres Junajteda nosio 12 godina.

Kako kaže, kada bi morao da ga uporedi sa nekim aktuelnim igračem, to bi bio Lionel Mesi.

"Bio je kao Lionel Mesi, ali ne bih rekao da je bio baš toliko dobar, iako je bio fantastičan igrač". rekao je Blekmur.


(MONDO, foto: AP, MN Press)

 
Poslednja izmena od urednika:
Natrag
Top