Ser Aleks: "Da sam kupio Ronaldinja, ne bih dovodio Ronalda"

Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Ser Aleks: "Da sam kupio Ronaldinja, ne bih dovodio Ronalda"
13. avgust 2009.

Škot otkriva da je 2003. Ronaldinjo bio na pragu Junajteda, sve je dogovoreno, a onda se sutradan predomislio i otišao u Barselonu. Istog leta na Old Traford je stigao Kristijano Ronaldo, ostalo je istorija.

ronaldinho-velika794020090405173626.jpg

er Aleks Ferguson otkriva da je Ronaldinjo bio na pragu Mančester Junajteda pre nekoliko godina. Da je tada stigao na „Old Traford“, „Đavoli“ verovatno ne bi angažovali Kristijana Ronalda.

„Mislio sam da smo sve dogovorili, otputovao sam u Pariz na završne pregovore, ali za jedan dan se sve promenilo. Ronaldinjov menadžer i ljudi oko njega su počeli da se žale da je ugovor promenjen, da postavljaju neke nove uslove, kao da su tražili izgovor da ne potpiše za nas“, otkriva Ser Aleks.

„Narednog dana Brazilac je potpisao za Barsu, sećam se svog razočaranja, bio je to veliki udarac za mene“, dodao je menadžer Junajteda.

ronaldo21999120090505170748.jpg

Međutim narednih dana je iz Lisabona stigao Kristijano Ronaldo.

„Ne verujem da bismo ga doveli da smo uzeli Ronaldinja. Teško je govoriti iz ove perspektive, jer imamo ugovor o saradnji sa Sportingom, a opet, ja ne volim da dupliram igrače na istim pozicijama“, kaže Škot.

On je na kraju zaključio da će mu sada Kristijano Ronaldo nedostajati, ali da će Mančester Junajted modifikovati taktiku i pokušati da amortizuje njegov odlazak u Real.

Natrag