Seks - Otkrijte u kojoj pozi se najlakše sagorevaju kalorije

Član
Učlanjen(a)
30.11.2011
Poruka
1.872
Oni koji su previše lenji da idu u teretanu, dobro su upoznati sa činjenicom da je alternativa dobrom treningu dobar seks, ali kako postoje razne poze, ne uključuje svaka više grupa mišića i ne oblikuje telo podjednako. Saznajte koje ga oblikuju.


15559_seks-foto-shutterstock_70999972_hf.jpg

Kako je objavljeno na sajtu "Thetimesofindia.com" osim što je dobar u borbi protiv stresa i za zbližavanje parova, seks je koristan kada je u pitanju održavanje telesne figure.




Tokom seksa, aktiviraju se mišići nogu, ruku, ramena i stomaka, a zavisno od poze, nekad manje a nekad više.

Najviše kalorija kod muškaraca sagori misionarska poza, koja podrazumeva pokretanje mnogo mišića, uključujući i mišiće abdomena. I žene kada su gore sagorevaju mnogo kalorija, najviše kada se oslanjaju na cela stopala.


Prema nekim istraživanjima, tokom polučasovnog seksa sagori se između 80 i 100 kalorija, u zavisnosti koji ste pol i koliko imate godina.

Ukoliko želite rezultate, vodite ljubav svaki dan najmanje 15 minuta.

Izvor: Blic Žena
 
Član
Učlanjen(a)
23.07.2009
Poruka
15
A prilikom svake fizičke aktivnosti luči se endorfin - hormon sreće :)

---------------------------------------------------------------------------------------------
Ovaj podforum se izgleda slabo posećuje. Vidim da su sva tri zadnja posta - moji! Na kraju ću morati da promenim ime u Sexmaniac ;)
 
Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
30.11.2011
Poruka
1.872
Seks koji će istopiti 400 kalorija





Jednom običnom, prosečnom seks sesijom potroši se oko 200 kalorija. Ali ko još želi običan, prosečan seks?


news_10325.jpg


Već i same znate da posle dobre, zdrave „partije“ seksa treba da budete iscrpljene, preznojene i bez daha. Trebalo bi da vam srce kuca 100 na sat i osećate jaku žeđ - pod uslovom da uradite stvari kako treba. Pa, kako da budete sigurne da ste na pravom putu? Nije vam tu lični trener da vas opomene (osim ako seksi vežbe ne izvodite upravo sa njim). Stručnjaci tvrde da se u proseku za pola sata seksa „sagori“ 200 kalorija. To znači da tako „topite salce“ istim tempom, kao i brzim hodom. Ali, zar seks ne bi trebalo da bude uzbudljiviji od toga? Zar ne bi bilo zabavnije da pokušate da „istopite“ onokoliko kalorija koliko biste potrošile na času gimnastike… takmičenju u tangu… ili čak triatlonu? Evo kako da svoje erotske sportske igre podignete na zaista visok nivo - pripremite se za zlatnu medalju seks-olimpijade!

200 KALORIJA: klasična predigra
400 KALORIJA: ekstradinamična uvertira

Naravno, mogle biste da obogatite predigru dinamičnim elementima vežbanja. Pojedini stručnjaci preporučuju striptiz koji će vas oboje ispuniti visokim nabojem - a korist je višestruka: a) vi plešete, b) oboje ćete se i te kako uzbuditi (pa će i sama „akcija“ biti energičnija) i c) razbićete monotoniju (a čak i najvećim „nevaljalicama“ se dešava da zapadnu u erotsku kolotečinu).

Plesne pokrete kombinujte sa vežbama: dok mu okrećete leđa polagano idite u čučanj, a zagrevajte se i razgibavajte „mešanjem“ kukovima i istezanjem nogu. Ako se dobro zagrejete, bićete spremnije za kreativniju seksi akrobatiku. Nema više jauka kada mu prebacite nogu preko ramena. Nema više grčeva u listovima koji vas dekoncetrišu.


Ako ne volite da plešete, pa čak ni samo za njegove oči, drugi način da učinite predigru kreativnijom jeste da se golišavi jurite po kući ili igrate žmurke. Trčanje će vam ubrzati rad srca, a osećaj uzbuđenja izazvati skok adrenalina, budeći tako onaj životinjski borbeni nagon koji će u ovom slučaju poslužiti kao uvod u „divlju“ akciju. Iščekivanje će biti još uzbudljivije ako objavite da onog ko izgubi čeka „gadno“ golicanje ili nešto „još gore“. Ovde nije cilj opustiti se, već izazvati onu prijatnu nervozu iščekivanja. Zvuči čudno, ali funkcioniše.

200 KALORIJA: ležeći seks
400 KALORIJA: "
akcija" na nogama

Poze koje zahtevaju
najviše energije su one kada stojite - ali kod njih je i najveća verovatnoća da se završe tragično ili makar dovedu do tragičnog pada raspoloženja na kome ste celo veče radili. Budite bez brige. I ako vam partner nema noge od čelika, možete da uživate u uzbudljivim seksi vežbama koje „sagorevaju“ gomilu kalorija. A i ako imate problema sa leđima ili vas muči nedostatak gracioznosti, pa verujete da stojeća akcija nije za vas - ipak postoji način.

„Probajte ovu varijaciju tantričkog jab/jum položaja“, predlažu poznavaoci. „Neka vaš dragi sedne na stolicu, pri čemu noge treba da mu budu savijene u kolenima pod pravim uglom.“ Tako neće biti previše opterećene, pa će moći da se usredsredi na uživanje. Sedite mu u krilo, okrenuti licem ka njemu, a nogama se oslonite o pod, kako biste mogli da se izdižete i sedate ili ih prosto čvrsto obavijte oko njega i „mešajte“. Ova poza je možda i bolja za vas od „stojeće“, pošto vam pruža bolju kontrolu i više mogućnosti za direktnu stimulaciju klitorisa, dok stojeći nemate toliko kontrole i možete samo da se nadate najboljem. Iako ćete se posle ove „vežbe“ osećati i razgibanije i snažnije, njen glavni adut je fantastičan užitak koji pruža.

200 KALORIJA: "bez pomeranja“
400 KALORIJA: tai-či seks

Razmišljajući o kombinovanju seksa i vežbe, neizbežno vam pada na pamet joga. Gotovo je nemoguće isprobavati sve one položaje na seansi joge, a ne pomisliti: „Ovo bi bilo sjajno uraditi u krevetu!“, „Srećom, pa na ovom kursu joge nema momaka!“ ili „Ovo je bukvalno varijacija na pozu kučećeg stila!“ Sasvim je prirodno što je u jednom trenutku došlo do prožimanja Kama Sutre i hatha joge. I jedno i drugo dolaze iz Indije i teže ekstremnoj savitljivosti (i zahtevaju je).


Ipak, kombinacija seksa i joge može da deluje i obeshrabrujuće. Zato probajte pozu „luk“ koja nije previše teška. Lezite na leđa, nogu raširenih i savijenih u kolenima, a vaš dragi neka klekne između njih. Izdišući vazduh podignite kukove sa kreveta i držite ih tako na visini. Rukama možete da se oslonite o
krevet ili pridržavate kukove i dodatno ih podignete ako vam je dragi ekstra visok. U tom položaju neka uđe u vas. Pa, izađe. Pa, uđe… Njemu će ova poza pružiti prednosti superduboke penetracije, a vama zategnuti mišiće zadnjice. Stezanje i opuštanje mišića će vas osloboditi tenzije i omogućiti nesmetan protok energije kroz telo - tako kaže princip drevnog tai-čija. I ne zaboravite da dišete!

200 KALORIJA: žena odozgo
400 KALORIJA: čučni-i-mešaj

Znate, čučnjevi nisu rezervisani samo za teretanu. Otkrivamo ceo spektar varijacija poze „žena odozgo“. Umesto da kleknete na njega, opkoračite ga čvrsto se oslanjajući stopalima na krevet, pa se tako spustite na njega. Osim ako nemate mišiće kao Arnold Švarceneger, moraćete da se pridržavate za uzglavlje kreveta. Zatim se krećite gore-dole, istovremeno kružeći kukovima. Inače, izvodeći sve ovo polagano, možete da produžite užitak jer imate savršenu kontrolu nad situacijom. A možete i brzo da privedete stvar kraju, jer ste u poziciji da mu brzim kretnjama gore-dole pružite onu snažnu, duboku penetraciju koja skoro sve muškarce dovodi do „ludila“. Sve u svemu, to je savršena poza za vas - bilo da želite da odložite vrhunac, ubrzate stvari jer ste svršile još pre 10 minuta ili ga osetite dublje nego ikada dosad.

200 KALORIJA: "sedeći" seks
400 KALORIJA: "viseći" seks

Ove akrobacije će vašeg dragog ili „raspametiti“ od užitka ili naterati da se previja od bola, zavisno od toga koliko su vam jake ruke. On neka sedne na pod i nagne se blago unazad, oslanjajući težinu tela na ruke. Noge neka raširi, pa između njih postavite stolicu, sedite na nju i prebacite mu noge iza ramena. Uhvatite se šakama za prednju ivicu sedišta, prstiju okrenutih unapred i spustite guzu sa stolice naniže, na njega, držeći pri tom težinu svog tela tricepsima. Ako su vam ruke slabije, možda ćete morati da ga zamolite da vas pridržava za guzu ili izdigne kukove, kako biste se našli na pola puta. Ali, uspete li, korist će biti trostruka: spojićete vežbanje sa seksom, impresionirati ga svojom maštovitošću i usredsređujući se samo na akciju skrenuti misli sa bilo čega što vas čini nervoznima - što je siguran recept za dostizanje sjajnog orgazma.

200 KALORIJA: pola sata seksa
400 KALORIJA: duuugooo vođenje ljubavi

Još jedan od načina da povećate potrošnju kalorija je da produžite svoje seks-seanse. I to znatno. Jer ako uobičajenom akcijom „sagorite“ 200 kalorija, duplo dužom biste mogle da duplirate i potrošnju kalorija - i užitak. Ima zagovornika metode odlaganja orgazma. Da, odlaganja - ne prekidajte čitanje! Svaki put kada dođete nadomak vrhunca, „smanjite doživljaj“. Pomoći će ako i partnera uputite u svoje namere, kako bi mogao da vas drži u toku sa tim u kojoj je on fazi.


Možda ćete želeti da produžite i predigru, da biste imale bolju kontrolu nad razvojem događaja. A onda, dok osećate kako uzbuđenje raste, stežite svaki mišić svoga tela, uključujući i tzv. pubokokigeusne mišiće koje koristite pri mokrenju. Rezultati? Stezanje jednog po jednog mišića je već samo po sebi vežbanje. Posvećujući više vremena predigri produžićete ukupno vreme vođenja ljubavi. A što duži bude period iščekivanja, više ćete „podivljati“ kada pređete na stvar - i „sagoreti“ više kalorija.

200 KALORIJA: misionarska poza
400 KALORIJA: seksi sklekovi

Randi Dafini je seks terapeut, stručnjak za fitnes i bivši profesionalni sportista - što znači da svuda vidi mogućnosti za vežbanje, čak i ispod pokrivača. Zato je smislio „bodibilding u spavaćoj sobi“. Jedna od vežbi koje preporučuje su seksi sklekovi. Dok vam partner leži na leđima, smestite se iznad njega, nogu tek toliko reširenih da opkoračite njegove. Ispravite telo, a zatim se snagom ruku spustite na njega (tako da uđe u vas).
Ako vam je tako lakše, oslanjajte se kolenima na krevet. U tom položaju krv vam cirkuliše ubrzano, mišići su napeti - i neće proći dugo dok ne izgubite kontrolu nad sobom. Ova poza ima još jednu dobru stranu, napominje Dafini: „Vaše telo će zapamtiti zadovoljstvo doživljeno u tom položaju, pa ćete se i pri kasnijem izvođenju klasičnih sklekova prisetiti tog užitka.“







Izvor: S media
 
Natrag
Top