Seks ili srpsko-hrvatski greh

Član
Učlanjen(a)
10.05.2010
Poruka
2.064
Seks ili srpsko-hrvatski greh

marijanainemesigricepodplahtom[1]-195205-1-2.gif



Odnos jedne mlade i zavodljive Hrvatice i zgodnog Beograđanina u kući Velikog Brata postao je više od obično flerta. Postao je srpsko- hrvatski odnos. O tome, svim preuveličavanjima, lažnom moralisanju i lažnim puritancima piše i hrvatski portal Index u svom komentaru pod nazivom "Pazi s kime spavaš" autora Hrvoja Marjanovića. Tekst prenosimo u celini...​

Pazi s kime spavaš

BILO je samo pitanje vremena kada će iz nemaštovitog rukava izletjeti as nazvan "Hrvatica i Srbin u ljubavnom klinču", a čini se da nema boljeg trenutka od onog u kojem gledanost pada.

Nakon samo desetak dana, ta se životinjska strast otela kontroli i zaljubljeni je par na nekoliko sekundi zatresao plahte te na veliko nezadovoljstvo svih zainteresiranih do temelja protresao taj mali dio svemira u kojem žive isključivo Hrvati i Srbi. Samo oni i mi. Nitko više. Radijacija iz Japana? Zajebi. Znanost u koju ulažemo manje nego u biskupski Playboy Mansion? Tko će razmišljati o takvim stvarima kada nam komšije otimaju supruge i rodilje i pretvaraju ih u najgori šljam koji je hodao zemljom još od vremena kada je neka druga Hrvatica odlučila pljunuti na Oltar domovine, leći s dušmaninom i dopustiti neprijatelju da prodre u mjesto namijenjeno isključivo onima koji dobro razmisle prije nego naruče tri piva. Samo jedna takva penetracija (ili nešto što bi se najbolje moglo opisati kao crno bijela snimka apsolutno ničeg) dovoljan je razlog da beznačajnost epskih razmjera postane jedna od najčitanijih vijesti dana.

Samo sloga gremlina spašava

Sve je rečeno. Ona je Hrvatica, majka, supruga, ali prije svega dijete veterana Domovinskog rata koji se pred Bogom i narodom zakleo da ista više nikada neće prijeći prag njegove kuće. A on, on je samo Srbin. Vjerojatno ima i neka druga obilježja, ali ovo je sasvim dovoljno da se žena koja s njim legne proglasi mrtvom. Drugim riječima, bolest koja se prenosi spolnim odnosom sa Srbima, na ovim prostorima očito ubija brže od AIDS-a, a dokazano je i da se istom mogu zaraziti samo žene.

Da je kojim slučajem riječ o studentu iz Ljubljane, stvari bi bile neugodne za nju, njenu obitelj i par likova koji nemaju pametnijeg posla pa čitaju ovakve vijesti, ali ovako, ovako je uvrijedila svakog "pravog Hrvata" koji će poput dresiranog psa zarežati i zasliniti svaki puta kada netko izgovori čarobnu riječ. Nitko od njih neće reagirati na "student", "zavodnik" ili "gremlin", ali dodate li prije toga "srpski", stvari će se promijeniti brže nego kažete "velkam tu Amerika". Da je suludi naslov glasio "Srpski gremlin povalio Hrvaticu", prosječnom borcu za "našu stvar" ne bi bio bitan ni podatak da gremlini nisu stvarni već izmišljeni stvorovi iz filma. No, reagirat će zato jer je naučen da neprijatelj ne spava čak ni onda kada ne postoji.

Balkanska verzija "Romea i Julije" svaki nas puta iznova šokira iako bi dosad već trebali znati da su Hrvati i Srbi, unatoč svemu što vam je pričao rakijom opijeni djed, pripadnici iste vrste. Nadalje, ne bi smjeli zaboraviti ni to da su kroz povijest zabilježeni slučajevi seksualne privlačnosti između osoba različitog spola, a vrijedi spomenuti i da pripadnost zaraćenim plemenima, taborima ili narodima samo dodatno potencira gore spomenutu privlačnost. Faktori koje nikako ne bi smjeli zanemariti svakako su i: duži period apstinencije, kompatibilnost, obostrana simpatija, blizina, prilika, ugovor i alkohol. A ako svemu pridodate i podatak da neke žene varaju, ova velika misterija razriješit će se sama od sebe.

Međutim, svaki put kad Srbin povali Hrvaticu, ponašamo se kao da smo malo prije vidjeli snimku na kojoj krokodil jaše lastavicu i teatralno čita izabrane ulomke iz "Fenomenologije duha". Za razliku od prosvijećenih krokodila, privlačnost između pripadnika različitih nacija i vjera prilično je uobičajena pojava i u pravilu ne ljuti najveći dio normalnog stanovništva.

Nema ti spasa

Doduše, ne treba zaboraviti da se ovdje ipak radi o majci i supruzi, a tradicija i zdrav razum u takvoj vam situaciji nalažu da dobro razmislite prije nego obitelj razorite pred kamerama. Bezosjećajno je, bezobzirno i grozno za klince, a vjerojatno ste svjesni i činjenice da živite u državi koja obitelj stavlja odmah ispod Boga i domovine. Ako ste već odlučili zaraditi novac gazeći svetinje, morate paziti da istovremeno ne pogazite sve tri. Onaj tko razori obitelj i to učini s neprijateljima domovine, Boga očito ne poznaje, a ako ste k tome još i žena, pišite kući, "propalo je". I to na ćirilici. U očima Hrvatine gori ste od srpskog gay Roma ateista koji je početkom devedesetih pjevao za Arkana.

Teško je uopće izbrojati koliko se ostrašćenih Hrvata okomilo na neobuzdanu stanarku i nazvalo je "kurvom" i "lošom majkom". I bila bi to očekivana predstava od strane onih koji će poslovični prvi kamen baciti iz puke dosade ili zato jer su okruženi kamenjem, ali ova je situacija malo drugačija.

Naime, maknete li na stranu to da veliku većinu više ljuti nečija nacionalnost nego sam čin prijevare, pomalo je licemjerno kada tako oštre kritike dolaze upravo od onih koji su na vijest kliknuli u nadi da će pronaći materijal za masturbaciju. Moralne prodike narajcanih voajera koji zaviruju u tuđe krevete ne drže vodu. Ne možete stajati pod susjedovim prozorom, sliniti na njegovu razgolićenu suprugu koja se odala bludu s poštarom, igrati džepni bilijar i urlati "sikter, kurvo". Jednostavno niste u dobroj poziciji. Naravno, nitko vas ne sprječava da to činite, ali da je na snimkama nešto sočniji materijal, svoje bi pravedničke komentare pisali jednom rukom.

Čekali ste seks, a dobili ste još jednu "navlakušu" - pomirite se s tim i krenite dalje.

(Index.hr)
 
Član
Učlanjen(a)
10.07.2009
Poruka
1
Macula, ti si bolestan čovjek. Ovo što si napisao, ne mogu vjerovati da netko može i pomisliti. Imaš li ti obitelj, ili i ti gledaš još uvijek samo kroz tri prsta jedne ruke?
 

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.506
Macula, ti si bolestan čovjek. Ovo što si napisao, ne mogu vjerovati da netko može i pomisliti. Imaš li ti obitelj, ili i ti gledaš još uvijek samo kroz tri prsta jedne ruke?

Fenikse, kao prvo Macula je žena, a kao drugo nije napisala ništa nego prenijela vijest objavljenu na portalu Index.hr. Ne vidim uopšte razlog za tvoju uzbuđenost a još manje vidim razlog da nekoga nazoveš bolesnim.

Tekst je postavljen i možeš ga komentarisati, možda ti se on ne sviđa pa možeš osuti drvlje i kamenje u svom kritičkom osvrtu na njega uz argumentaciju zašto smatraš da je tako kako ti misliš.

Ali to nema veze sa Maculom i molim te da se ubuduće uzdržiš od ličnih, uvredljivih komentara.

 
Član
Učlanjen(a)
03.02.2010
Poruka
5.515
Macula, ti si bolestan čovjek. Ovo što si napisao, ne mogu vjerovati da netko može i pomisliti. Imaš li ti obitelj, ili i ti gledaš još uvijek samo kroz tri prsta jedne ruke?

Vi ste napisali klasican pamflet,i to veoma ostrasceno.Jasno ste nam dali do znanja ciju stranu zastupate.Da bi mogli uopste bilo sta da komentarisete,prvo procitajte tekst u celini,pa bi odmah shvatili ko je autor(hrvatski portal Index u svom
komentaru pod nazivom "Pazi s kime spavaš")
Skype-emoticons-24-worried.gif





 
Poslednja izmena:
Natrag
Top