LEGEND
Učlanjen(a)
06.08.2009
Poruka
24.424
Sedum amabile [Rhodiola Amabilis] (1)

Vrlo atraktivna alpska iz Nepala i Kašmiru. Mali svijetle zeleno lišće na uredan kompaktnih postrojenja. Veliki bijeli u obliku zvijezde cvijeće u ljeto

LEGEND
Učlanjen(a)
06.08.2009
Poruka
24.424
Sedum amabile [Rhodiola Amabilis] (2)

Vrlo atraktivna alpska iz Nepala i Kašmiru. Mali svijetle zeleno lišće na uredan kompaktnih postrojenja. Veliki bijeli u obliku zvijezde cvijeće u kupalište

LEGEND
Učlanjen(a)
06.08.2009
Poruka
24.424
Sedum amabile [Rhodiola Amabilis] (3)

Vrlo atraktivna alpska iz Nepala i Kašmiru. Mali svijetle zeleno lišće na uredan kompaktnih postrojenja. Veliki bijeli u obliku zvijezde cvijeće u ljeto

LEGEND
Učlanjen(a)
06.08.2009
Poruka
24.424
Sedum amabile [Rhodiola Amabilis] (4)

LEGEND
Učlanjen(a)
06.08.2009
Poruka
24.424
Sedum amabile [Rhodiola Amabilis] (5)

LEGEND
Učlanjen(a)
06.08.2009
Poruka
24.424
Sedum ampleksicaule ibericum (1) [Petrosedum ampleksicaule ibericum]

Vrste S. ampleksicaule je vrlo jedinstven u svijetu sedums. Kao način da se zaštite od dehidracijskim snaga ljeta, to ide u uspavanost. Sve lišće otpasti, jer dolazi u cvatu od lipnja-srpnja (Ova fotografija), ostavljajući suhe stabljike s malo suhih 'propagules' na krajevima. Ove propagules može otpasti i biti dirnut vjetra. Krajem rujna propagules početi rasti. U jesen biljke proljeće natrag u život s atraktivnom finom teksturom plavo-zeleno lišće koje vodi izgleda lijepo dok cvatu put u ljeto. Cvjetovi su žute. To je minijaturni oblik ampleksicaule s vrlo kratkim stolona. Alpine iz Portugala i Španjolske. Sada kada sam shvatiti kako je ova biljka djeluje, sviđa mi se mnogo

LEGEND
Učlanjen(a)
06.08.2009
Poruka
24.424
Sedum ampleksicaule ibericum (2) [Petrosedum ampleksicaule ibericum]

Vrste S. ampleksicaule je vrlo jedinstven u svijetu sedums. Kao način da se zaštite od dehidracijskim snaga ljeta, to ide u uspavanost. Sve lišće otpasti, jer dolazi u cvatu od lipnja-srpnja, ostavljajući suhe stabljike s malo suhih 'propagules' na krajevima (Ova foto). Ove propagules može otpasti i biti dirnut vjetra. Krajem rujna propagules početi rasti. U jesen biljke proljeće natrag u život s atraktivnom finom teksturom plavo-zeleno lišće koje vodi izgleda lijepo dok cvatu put u ljeto. Cvjetovi su žute. To je minijaturni oblik ampleksicaule s vrlo kratkim stolona. Alpine iz Portugala i Španjolske. Sada kada sam shvatiti kako je ova biljka djeluje, sviđa mi se dosta.

LEGEND
Učlanjen(a)
06.08.2009
Poruka
24.424
Sedum ampleksicaule ibericum (3) [Petrosedum ampleksicaule ibericum]

Vrste S. ampleksicaule je vrlo jedinstven u svijetu sedums. Kao način da se zaštite od dehidracijskim snaga ljeta, to ide u uspavanost. Sve lišće otpasti, jer dolazi u cvatu od lipnja-srpnja, ostavljajući suhe stabljike s malo suhih 'propagules' na krajevima. Ove propagules može otpasti i biti dirnut vjetra. Krajem rujna propagules početi rasti. U jesen (Ova fotografija) biljke proljeće natrag u život s atraktivnom finom teksturom plavo-zeleno lišće koje vodi izgleda lijepo dok cvatu put u ljeto. Cvjetovi su žute. To je minijaturni oblik ampleksicaule s vrlo kratkim stolona. Alpine iz Portugala i Španjolske. Sada kada sam shvatiti kako je ova biljka djeluje, sviđa mi se dosta.

LEGEND
Učlanjen(a)
06.08.2009
Poruka
24.424
Sedum ampleksicaule ibericum (4) [Petrosedum ampleksicaule ibericum]

Vrste S. ampleksicaule je vrlo jedinstven u svijetu sedums. Kao način da se zaštite od dehidracijskim snaga ljeta, to ide u uspavanost. Sve lišće otpasti, jer dolazi u cvatu od lipnja-srpnja (Ova fotografija), ostavljajući suhe stabljike s malo suhih 'propagules' na krajevima. Ove propagules može otpasti i biti dirnut vjetra. Krajem rujna propagules početi rasti. U jesen biljke proljeće natrag u život s atraktivnom finom teksturom plavo-zeleno lišće koje vodi izgleda lijepo dok cvatu put u ljeto. Cvjetovi su žute. To je minijaturni oblik ampleksicaule s vrlo kratkim stolona. Alpine iz Portugala i Španjolske. Sada kada sam shvatiti kako je ova biljka djeluje, sviđa mi se dosta.

LEGEND
Učlanjen(a)
06.08.2009
Poruka
24.424
Sedum anacampseros (1) [Hylotelephium anacampseros]

Listovi su glaucus-zeleni. Uske, okrugle cvjetne glavice s ljubičastim pupoljci otvaranja crveno-ljubičasto cvijeće u jesen. U zimi, prateći 8 inča stabljike su bez lišća, osim u matičnim savjete. Hoće toleriraju malo hlada, ali radi najbolje u punom suncu s nekim vlage za korijenima. Nikada invazivna. Porijeklom iz Italije, Francuske i Španjolske.

Natrag