Седам ствари које Господ мрзи

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
nemoj vaditi fleke , rekao si , podvukao sam tvoje reci sve , i nije rec o znanju Isus nije podvukao znanje , ni sami Apostoli nisu bili neki naucenu ljudi vecina obicni ljudi ribari , vec je rec o veri i delima koje postupaju , nece Isus uzeti svakoga .

Ja stvarno ne znam o cemu ti pricas, mislim da ni ti sam ne razumes sebe? :)
Ja sam lepo objasnio sta sam mislio u prvom postu..
Svo vreme o ''veri i delima'' ja i govorim
Evo sta sam rekao:

''Ali ''znanje'' koje je potrebno za spasenje, nije ovo o ''kojem mi ovde pricamo''.
...Po tome necemo biti spaseni, nego po tome jesmo li se odrekli greha u svom zivotu.''

Odgovorio sam istinito i u skladu sa Biblijom.
A to sto ti ne razumes moje reci, ja ti ne mogu pomoci..

Učlanjen(a)
12.02.2014
Poruka
207
Evo sta sam rekao:
''Ali ''znanje'' koje je potrebno za spasenje, nije ovo o ''kojem mi ovde pricamo''.
...Po tome necemo biti spaseni, nego po tome jesmo li se odrekli greha u svom zivotu.''

Odgovorio sam istinito i u skladu sa Biblijom.
A to sto ti ne razumes moje reci, ja ti ne mogu pomoci..
pa ni to ne znas odgovoriti , greha se ti ne mozes potpuno odreci , jer to postoji jos uvek u svakom coveku , kako ne razimes , vec moli Boga da ti oprosti svaki dan za tvoj greh i nemoj nastojati neki greh ciniti namerno , kao sto umes da sudis o drugima na ovom forumu .

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Evo sta sam rekao:
pa ni to ne znas odgovoriti , greha se ti ne mozes potpuno odreci , jer to postoji jos uvek u svakom coveku , kako ne razimes ,
Slusas li ti sebe šta pričaš?
Kakve veze ima praroditeljski greh, sa ovim o čemu mi pricamo?
Ja govorim o "odricanju od greha" i "pravednom nacinu života" a ne o "ljudskoj nesavrsenosti ".
Naravno da je čovek nesavršen, ali Hristos mu daje pobedu nad grehom.
vec moli Boga da ti oprosti svaki dan za tvoj greh i nemoj nastojati neki greh ciniti namerno , kao sto umes da sudis o drugima na ovom forumu .

A ko vama sudi?
Gde sam ja osuđivao bilo koga ?
Navedi mi gde sam tako sta izjavio, mozda sam ja nesvestan toga..

Učlanjen(a)
12.02.2014
Poruka
207
Slusas li ti sebe šta pričaš?
Kakve veze ima praroditeljski greh, sa ovim o čemu mi pricamo?
Ja govorim o "odricanju od greha" i "pravednom nacinu života" a ne o "ljudskoj nesavrsenosti ".
Naravno da je čovek nesavršen, ali Hristos mu daje pobedu nad grehom.

A ko vama sudi?
Gde sam ja osuđivao bilo koga ?
Navedi mi gde sam tako sta izjavio, mozda sam ja nesvestan toga..
ne na ovaj topic ne shvataj bukvalno pisao sam na ovom forumu a toga ima koliko hoces tvoje osude

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
ne na ovaj topic ne shvataj bukvalno pisao sam na ovom forumu a toga ima koliko hoces tvoje osude

Ja ovde na forumu videh jedino tvoju osudu Pravoslavnih.
A osuda nije osuda, ako za nekog kazes da ''gresi u pogledu razumevanja Biblije''
Vec je osuda kada: ''nekoga nazivas paganom, bezboznikom, neiskrenim, lazljivcem, vukom u jagnjecoj kozi, prevarantom'' i sl..
Ja takvo sta nisam izjavljivao za vas..
Vec jedino ako sam bio isprovociran vasim napadima i ''nazovi jubalju'' koju sirite ovde na forumu(pa evo i ti to sada cinis), pa je to bio odgovor na vase komentare i napade..

A u drugim postovima cak sam vas i hvalio kao dobre i moralne gradjane..
Ali ne, vi nijednu rec hvale za nas niste rekli , umesto toga nazivate nas -''paganima''.

Objasni mi!?
Zasto mi ne mozemo pricati lepo o Bibliji, nego nas teras da iznosimo prljav ves?
Bilo vas, bilo nas..
Hocemo mi nesto time dokazati?
Greha i gresnika ima svuda i u svakoj crkvi, a to nije dokaz istinitosti ili neistinitosti.
Ili ces reci da vi 'nemate greha'?
Radis zaludan posao ovde...

Učlanjen(a)
12.02.2014
Poruka
207
J
Vec je osuda kada: ''nekoga nazivas paganom, bezboznikom, neiskrenim, lazljivcem, vukom u jagnjecoj kozi, prevarantom'' i sl..
Pa i Isus je izgovorio te gornje reci , iako je sam kazao da on ne sudi nikome ima ko sudi njegov Otac ,
Ivan3:17
Jer Bog nije poslao svog Sina u svijet da on osudi svijet, nego da se svijet spasi preko njega.
Ivan 12:
Jer nisam došao osuditi svijet, nego spasiti svijet. 48 Tko odbacuje mene i ne prima ono što ja kažem, ima suca svojega. Riječ koju sam govorio — ona će mu suditi u posljednji dan. 49 Jer ja nisam govorio sam od sebe, nego mi je sam Otac koji me poslao dao zapovijed što da kažem i što da govorim. 50 I znam da njegova zapovijed znači vječni život. Stoga ono što ja govorim, govorim onako kako mi je rekao Otac.”

i Pavle je izneo te reci u 2Timoteju kakvi ce se sve ljudi pojaviti , hladni neiskreni lazljivci , je li on osudio sve ljude stime .

ja iznosim misljenje bas kao i oni :mig:

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Jedno od zla koje je zaboravljeno naglasiti u ovoj temi je "srebroljublje"odnosno - gomilanje novca i zemaljskih materijalnih dobara.

"Jer ništa ne donesosmo na ovaj svet, dakle ne možemo ništa ni odneti.
A kad imamo hranu i odeću, ovim da budemo dovoljni.
A koji hoće da se obogate oni upadaju u napasti i zamke, i u mnoge lude škodljive želje, koje potapaju čoveka u propast i pogibao.
Jer je koren svih zala srebroljublje kome neki predavši se zađoše od vere i na sebe navukoše muke velike.
A ti, o čoveče Božiji! Beži od ovog, a idi za pravdom, pobožnosti, verom, ljubavi, trpljenjem, krotosti.
Bori se u dobroj borbi vere, muči se za večni život na koji si i pozvan, i priznao si dobro priznanje pred mnogim svedocima.
Zapovedam ti pred Bogom koji sve oživljuje, i Hristom Isusom koji svedoči za vladanja Pontija Pilata dobro priznanje,
Da držiš zapovest čistu i nezazornu do dolaska Gospoda našeg Isusa Hrista,
Koji će u svoje vreme pokazati, Blaženi i jedini Silni Car nad carevima i Gospodar nad gospodarima,
Koji sam ima besmrtnost, i živi u svetlosti kojoj se ne može pristupiti, kog niko od ljudi nije video, niti može videti, kome čast i država večna. Amin.
Bogatima na ovom svetu zapovedaj da se ne ponose niti uzdaju u bogatstvo propadljivo, nego u Boga Živoga, koji nam sve daje izobilno za užitak;
Neka dobro čine, neka se bogate u dobrim delima, neka budu podašni, zajednični,
Sabirajući sebi temelj dobar za unapredak, da prime život večni.
O Timotije! Sačuvaj što ti je predano, kloni se poganih, praznih razgovora i prepiranja lažno nazvanog razuma,
Kojim se neki hvaleći otpadoše od vere. Blagodat s tobom. Amin"
( 1 Timotiju 6. 7 - 21 )

Isusov primer daje razliku između pve dve realnosti.

"Рече њему Исус: лисице имају јаме и птице небеске гнијезда; а син човјечји нема гдје главе заклонити" ( Matej 8. 20 )

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Pa i Isus je izgovorio te gornje reci , iako je sam kazao da on ne sudi nikome ima ko sudi njegov Otac ,
Ivan3:17
Jer Bog nije poslao svog Sina u svijet da on osudi svijet, nego da se svijet spasi preko njega.
Ivan 12:
Jer nisam došao osuditi svijet, nego spasiti svijet...

''Jer otac ne sudi nikome, NEGO SAV SUD DADE SINU'' (Jovan 5:22)

-Sta ces sad? :)

i Pavle je izneo te reci u 2Timoteju kakvi ce se sve ljudi pojaviti , hladni neiskreni lazljivci , je li on osudio sve ljude stime .

ja iznosim misljenje bas kao i oni :mig:

Ti ovde ne iznosis misljenje, vec direktno optuzujes.
Po tebi sam ja: ''lazljivac'' i ''prevarant'' i verovatno ''otpadnik''.
A Pravoslavci su ''pagani''.
Bar tako to zvuci nekome ko slusa..

Zanimljivo je i to da vam je do sada bila trn u oku Katolicka crkva najvise, a sada ste osuli paljbu i po Pravoslavnoj, pitam se zasto :)

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
12.02.2014
Poruka
207
''Jer otac ne sudi nikome, NEGO SAV SUD DADE SINU'' (Jovan 5:22)

-Sta ces sad? :)
To je sve okey , kazem dok je bio na Zemlji ,nije imao sudacku ulogu , kao sto sam kaze , to ce tek predstojati .

Zanimljivo je i to da vam je do sada bila trn u oku Katolicka crkva najvise, a sada ste osuli paljbu i po Pravoslavnoj, pitam se zasto :)[/QUOTE]I trebas mnogo da se upitas zasto , jer mi iznosimo cinjenice ne izmisljamo , covek treba da nadje pravu veru , ako vidi da mnoge stvari ne stimaju u toj veri, i ako nema pravog ploda , zato se kaze da se izadje iz takve sredine jer ce Jehova pogubiti takve , to ne kazem ja nego Jehova , ja odnosno mi JS nastojimo samo da spasimo ljude koliko je god moguce pa i tebe , jer vas volimo ali vi ti razumete obrnuto , inace bih sedeo kod kuce i gledao fudbal ili bi se zanimao sa nekim hobijem, zaista.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
To je sve okey , kazem dok je bio na Zemlji ,nije imao sudacku ulogu , kao sto sam kaze , to ce tek predstojati .

Zanimljivo je i to da vam je do sada bila trn u oku Katolicka crkva najvise, a sada ste osuli paljbu i po Pravoslavnoj, pitam se zasto :)

I trebas mnogo da se upitas zasto , jer mi iznosimo cinjenice ne izmisljamo , covek treba da nadje pravu veru , ako vidi da mnoge stvari ne stimaju u toj veri, i ako nema pravog ploda , zato se kaze da se izadje iz takve sredine jer ce Jehova pogubiti takve , to ne kazem ja nego Jehova , ja odnosno mi JS nastojimo samo da spasimo ljude koliko je god moguce pa i tebe , jer vas volimo ali vi ti razumete obrnuto , inace bih sedeo kod kuce i gledao fudbal ili bi se zanimao sa nekim hobijem, zaista.

Mnoge stvari ne stimaju ni u tvojoj veri, ozbiljno ne stimaju. A ti svoju veru nikada proverio nisi.
Ja moju jesam.
Ako ćemo o procentu istine i neistine kod vas ima: 60-80% neistine, a kod nas 10-20%, mada i za tih dvadesetak nije sigurno.
A šta ti misliš, zašto sam ja ovde?
Jel zato što mrzim J.S?
Toliko ih mrzim da trošim svo svoje slobodno vreme da im zagorčavam život, a noću palim dvorane kraljevstva po Srbiji.
Pa ljudi, osvestite se.
Radije bi kao što ti kažeš gledao fudbal, nego ovde sedeo.
Ali to radim zato što mi je stalo do ljudi, prvo Jehovinih Svedoka, pa onda i ostalih .
Jer znam za Svedoke da veruju u laž, znam iz sopstvenog iskustva, zato želim pomoći najpre njima...
Ali tebe su nahuskali protiv nas, bez razloga,.i ne znaš koliko si izmanipulisan.
Ali niti ja mogu pomoći tebi, niti bilo ko drugi bez Božjeg dopuštenja.

Natrag